Парламентът на Украйна не прие оставката на премиера Яценюк

Приети бяха поискани от правителството поправки в бюджета
Обновена: 31 юли 2014 16:52 | 31 юли 2014 14:40, Елка Василева
58
Парламентът на Украйна не прие оставката на премиера Яценюк
Арсений Яценюк. Снимка: Reuters

Парламентът на Украйна отхвърли с голямо мнозинство оставката на министър-председателя Арсений Яценюк, след като прие поисканите от него законодателни мерки, предаде Ройтерс.

Яценюк получи овации от депутатите след вота, който бе излъчен пряко по телевизията.

Още по темата

"За" оставката гласуваха само 16 депутати. Тя беше отхвърлена със 109 гласа, предаде ИТАР-ТАСС.

Парламентът прие поправките в бюджета, които бяха поискани от правителството за увеличаване на финансирането на армията и за да се запази споразумението за финансова помощ с Международния валутен фонд, пише БТА.

Законодателство, което да позволи продажбата на миноритарен дял от украинската газопреносна система, ще се гласува отново на по-нататъшно заседание, предаде Асошиейтед прес.

Днес има две важни новини за световната икономика. Първата е, че Аржентина обяви дефолт, а втората, че Украйна не обяви и никога няма да обяви дефолт, заяви Яценюк пред парламента, цитиран от Франс прес.

Президентът Петро Порошенко каза, че "днес отношението на народните депутати на Украйна към украинския народ и украинската армия не зависи от това дали има управляваща коалиция или не". Миналата седмица две партии напуснаха коалицията, подкрепяща Яценюк.

Държавният глава отбеляза, че новите избори може да станат "реалност", но той не уточни какви стъпки ще предприеме, за да осъществи това.

Четиридесетгодишният Яценюк е юрист и икономист, член на партия "Баткившчина" на Юлия Тимошенко. Той беше един от водачите на протестите на Майдана, довели до свалянето на бившия президент Виктор Янукович, припомня АФП.

Миналата седмица Яценюк подаде оставка заради разпадането на управляващата коалиция след напускането на две партии от нея и блокирането на инициативите на правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
2
 
! Отговори
Дніпро - 1 преди 9 години
Яценюк е особено много мразен от *** ***.Защо?По-късно ще ви дам няколкото причини.
40
2
 
4
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Дааа,Яйцето не можа да се изниже Явно усеща най-добре от всички накъде духа вятъра А и смятаите,щом тия крадци си намаляват заплатите,колко са зле с парите Украйна Не че е от благородство,а от това ,че пари нема за нищо,а искат много работи да направят
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя по скора е заченат погреш при пълнолуниие. за това са му такива очите
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе тоя яиценюк ли какъв е там,да не би да е евреин тоя,само те гледат така гадно като дзверове и все гледат да откраднат нещо. маи ще да е евреин. какво ще кажете
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НагоренПопокатепетълЗапомни си мисълта и пак я пиши след година - дружно да се посмеем!
36
16
 
5
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Украйна става все по-силна. Гордея се с братята украинци. Не са огромна супер сила, не са ядрена сила, нямат балистични ракети (както ми се хвали една *** за Русия), не са световна икономическа сила, не са даже голям играч в световната геополитика. Но бранят интереса си и твърдо отказват да се подчинят на руския поробител! Колкото и да се опитва Путин, никога няма да убие Украйна. Защото Украйна се чувства свободна и такава ще си остане. Поздрав за вас, братя украинци.Кураж и успех в битка.
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анонимен 44и ?И ти не си българин *** какво от това?
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РЕ: до 40докато се ориентират къде да стоят от градушката да не се похарчат! Все пак от едното НАТО сме!
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БобиБоби и и аз симпатизирам на опълченците, но са обречени ако няма прелом в съзнанието на обикновените украинци.Армията на Украйна има повече от 600 действащи единици танкове, още 1000 за дооправяне. 15-тина останали щурмовика 20 тина бомбардировача; бронирани машини от различен тип - повече от 2500; Артилерия Град, Смерч и Ураган - повече от 400 единици; мобилни миномети - по стотици от тип; стрелково оръжие : с милиони...а имат възможност за възстановяване на техниката.лошо е...
32
5
 
1
 
! Отговори
до 40 преди 9 години
нещо им берете грижата на командосите другарю , те си знаят работата .
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анонименХоландски и австралийски командоси ще се запознаят със руските ракети Град и миномети Тюльпан в естествена среда!
30
6
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Холандски и австралийски командоси заминават на мисия в Украйна. Една от целите е руският терорист Гиркин .
29
0
 
6
 
! Отговори
Dublin преди 9 години
Анекдот: -Мертвое море знаешь? -Знаю. -Путин убил!
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 33.Вярно е,произвеждат по 4 БТР,но не за армията,а за опълченците
27
10
 
6
 
! Отговори
Олег преди 9 години
Защо Украйна ще добрува от членството си в ЕС, за разлика от нас:- От началото на кризата произвеждат ударно на 3 смени в заводите Николаевск и Камаз, общо 4 модела БТР за армията. - Въведоха днес солидарен данък "война" от 1.5% и...бизнеса не пищи, че ще го уморят. Мога да изброявам до утре. Но едно е факт. Мързеливите родни шебеци в който и съюз да отидат няма да прокопсат. Вижте поляците, след 5-10 години вижте Украйна. Още ще си плюете по форумите тогиз и ще мизерствате.
26
5
 
22
 
! Отговори
маке преди 9 години
До БранникБратята ти украинци, са като нашите братя македонци. Украинизацията е като македонизцията!
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
3, този не е от Банкя, но и той като Боко е юда.
24
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То и на снимка си личи че поставеното лице на САЩ не е със всичкия си.Недоумявам как има нормални хора да му вярват?или всичко е една медийна постановка...
23
12
 
2
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
до 23 ха, ха немам жена, още съм млад и разгонен за чуждите женички, като твойта крантичка възбудена:))
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 17.Защо се бият в парламента и псуват.Защото са демократи,интелигентни и възпитани,като приемат европейски западен опит и друго ще правят в парламента,нещо френско или шведско...

Спонсорирани публикации