Развяха украинското знаме на небостъргач в Москва

Няколко души са отведени в полицията
Обновена: 20 авг 2014 14:25 | 20 авг 2014 11:58, Елка Василева
250
Развяха украинското знаме на небостъргач в Москва
Снимка: БТА

Неизвестни лица издигнаха украинското знаме на пилона на небостъргач в Москва.

Няколко младежи с алпинистко оборудване, които може би са причастни към появата на украинското знаме на високото здание, са откарани в полицията, съобщи източник от правоохранителните органи пред Интерфакс.

„По предварителна информация неизвестни лица са проникнали по вътрешните стълби в сградата до последния етаж и след това с помощта на специално оборудване са прикрепили знамето към пилона“, каза източникът.

Друг източник на агенцията от спешните служби в Москва съобщи, че неизвестните лица са успели и да боядисат половината от звездата, намираща се на върха на зданието, в син цвят. „Очевидно звездата е трябвало да бъде боядисана в цветовете на украинското знаме /синьо и жълто/, но неизвестните лица не са успели да направят това“, каза източникът.

Развяха украинското знаме на небостъргач в Москва
Снимка: Instagram

По първоначална информация всички откарани в полицията са жители на Москва и Московска област.

Задържани са четирима заподозрени - двама младежи и две девойки, които отричат обвиненията и твърдят, че са скочили с парашути от 26-етажната сграда, висока 176 метра, съобщи междувременно ИТАР-ТАСС.

Около 9 часа местно време няколко алпинисти от московските служби са започнали да свалят знамето. По данни на Интерфакс украинското знаме е престояло на върха на небостъргача около три часа.

Пристигналите на мястото журналисти са били помолени да напуснат сградата, в нея не допускат никого. На мястото работят полицията и служители на Министерството на извънредните ситуации, пише NEWSru.

Развяха украинското знаме на небостъргач в Москва
Снимка: Instagram

Руската полиция образува наказателно дело за вандализъм срещу лицата, боядисали тази нощ в синьо петолъчка на върха на висока сграда от сталинската епоха в Москва и окачили там жълто-синьо украинско знаме. Това съобщи московското полицейско управление.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
7 години лагер(ако са платени)е напълно заслужено наказание!ФАКТ!
131
2
 
0
 
! Отговори
4 преди 9 години
Две години по-късно, на 17 ноември 1961 г., германският съд обявява, че убиецът на Степан Бандера е Богдан Сташински по заповед на председателя на КГБ СССР Александър Шелепин и ръководителя на СССР и първи секретар на ЦК на КПСС Никита Хрушчов.
130
2
 
0
 
! Отговори
3 преди 9 години
На 15 октомври 1959 година до входа на дома му на Крайтмайрщрасе 7 (Kreittmayrstraße), в Мюнхен в 13:05 намират още живия Степан Бандера. Медицинската експертиза установява, че причината за смъртта е отрова. Богдан Сташински стреля в лицето на Бандера от специален пистолет с разтвор от калиев цианид.
129
0
 
0
 
! Отговори
2 преди 9 години
Немците арестуват Бандера няколко дни след акта на провъзгласяването на възстановяването на Украинската Държава - на 5 юли 1941. Степан Бандера е затворник в германския концлагер Заксенхаузен до декември 1944 г. След това той е освободен заедно с няколко други висши членове на ОУН, на които е предложено да присъединят към немските сили ОУН-Б и Украинска въстаническа армия като съюзници на Германия против Съветския съюз. Степан Бандера отхвърля предложението на немската страна.
128
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 9 години
Преди Германо-съветската война 1941 Степан Бандера инициира създаването на Украински Национален Комитет в Краков за консолидация на украински политически сили в борба за държавност.На 30 юни 1941 г. в Лвов Ръководството на организацията провъзгласява възстановяването на Украинската държава. Това е опит да постави Третия Райх пред свършен факт и да го принуди да признае украинската борба. Обаче Хитлер инструктира своята полиция веднага да ликвидира този заговор на украинските самостийники.
127
0
 
0
 
! Отговори
Слава преди 9 години
Слава Украiнi !
126
1
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Анонимен 198КАК ЩЕ РАЗБЕРШ, ВИЕ НЯМАТЕ ДЪРЖАВА А ЕДИН ПОДАРЕН *** ------------------Добре, благодаря ти, че изрази мнението си за България. Да разбирам, че това е официална русофилска позиция или само лично мнение на полуруски ***? С подобно отношение не е чудно, че ви гонят отсекъде.
125
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tia nesto sa izkukalirusnacite veia ruskia bairak na Krim... Urodliicite go veat na petoli4kata- ko me e enia deka go veat.sega e iasno zasto ako rusjia bairak stane nacionalen flag za celata Vosto4naia Ukraina prerabotvaiki ia v Zapadnaia Rusia , 4e idem i ne edno sise Vodka a cela kasa vodka-Stoli4naia ke si kupim i ke krkame na megdano pod vrh Shipka. Ravnosmetkata: Ukrainski flag ot Kinief se vee na petoli4kataruskite bairaci iz celia Krim; ha ha ha, Statite skoro ste im biat duspata
124
4
 
6
 
! Отговори
ст преди 9 години
Тези още със петолъчките и мавзолейте хехехехехехехехее
123
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Идва Майдан и на красная плошчадь май?
122
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знамето още ли е там или ще остане ЗАВИНАГИ?
121
16
 
12
 
! Отговори
Путин преди 9 години
открадна Крим,но даде Москва.Кон за кокошка.Ама как само се развява с кеф УКРАИНСКОТО ЗНАМЕ.*** то Путин нали си е жуже не може да го види.В Светото писание пише-Който нож вади, от нож ще погине.
120
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Българин" :"Значи ако не съм укрофилски настроен, автоматично ставам "проруски" настроен, така ли е според вас?"Хайде сега ще се лъжем ли тука?;)
119
1
 
3
 
! Отговори
до 220 преди 9 години
Добре е я,но май ПРЕКЛЕЦА РУСНАЦИТЕ.
118
4
 
5
 
! Отговори
Александър преди 9 години
До 210 И останаИ ти много ли ще си щастлив от това? Китайските комунисти срещу руските капиталисти... Интересно! А РФ току-що изпрати голяма партида Су-35 в Китай. Сигурно, защото са много ***! Или нямат пари да внесат телешко от Бразилия, яйца от Иран и плодове от Танзания. Ех, *** още несмачкана!
117
3
 
5
 
! Отговори
до 203 преди 9 години
Знамето показва обратното-Русия кога стана част от УКРАЙНА?Това е Кремъл,нали?Кис-кис-кис.
116
5
 
5
 
! Отговори
Много хубава новина преди 9 години
Оправи ми се настроението.Знамето добре се вее и си е на правилното място.Путин,как е?
115
0
 
2
 
! Отговори
к**а ми преди 9 години
Янко .
114
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТочно така.На пиянята руска *** шведите и немците им направиха държава а ние им дадохме вяра и писменост русоки гъзоблизач смрадлив Руснака винаги е бил само тор и кал
113
4
 
5
 
! Отговори
Янко преди 9 години
До ШопЖопа, ти пак си на линия! Само че стана толкова досаден с непрекъснатите си дрисни, че вече не ме ядосваш.

Спонсорирани публикации