Руснаците вече се оплакват от скок на цените на храните

Повишението е при стоките, засегнати от ембаргото
Обновена: 20 авг 2014 16:10 | 20 авг 2014 15:40, Елка Василева
267
Руснаците вече се оплакват от скок на цените на храните
Снимка: Reuters

От Обществената палата на Русия съобщиха, че получават жалби за ръст на цените на храните - на първо място на месото, млечните продукти и рибата, които са свързани със забраната за внос на тези стоки от САЩ, ЕС и други страни.

Обадили се на горещата линия граждани казват, че цените растат главно във веригите магазини, посочва Би Би Си.

Още по темата

Общо са получени над 100 сигнала, се казва в прессъобщение на Обществената палата. Гражданите се оплакват като цяло от съществено повишение на цените на пилешкото и другите видове месо (30% от съобщенията). Увеличението на цените по техни данни е с 30-100 рубли /в различните магазини/.

От поскъпване на млечните продукти са се оплакали 25% от гражданите, 15% от гражданите съобщават за скок на цените на ябълките, лимоните, прасковите, нектарините (от 60 до 100 рубли), на доматите (с 20 рубли), пише ИТАР-ТАСС.

Повечето от съобщенията са от Москва и Московска област, но има и от Санкт Петербург и 16 области и окръга на Русия, включително Удмуртия и Ханти-Мансийския автономен окръг.

В понеделник Федералната антимонополна служба заяви намерение да изпрати писма на големите производители на храни в Русия с предупреждение към чиновниците да не повишават цените.

От службата заявиха също така готовност да следят цените на едро на 11 социално значими храни: говеждо, пилешко, свинско, мляко, масло, замразена риба, картофи, зеле, лук, моркови и ябълки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още по темата: ценихраниРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
1
 
3
 
! Отговори
Константин преди 9 години
Странно, живея в Сибир, в град Тюмен, но никакви проблеми с храните нема. Цената е такава, продуктите не исчезаха!
176
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пияните *** още нищо не са разбрали какво ги чака -а тези , които ги подкрепят наистина са уникално злобни хора!!!!
175
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напишете в гугъл "общественная палата рф" и вижте истинската новина.На *** може да и се иска нещата да са както в статийката и, но явно нещата са доста по различни.Всъщност новината е, че клонът на въпросната палата в Кубан е отворил телефонна линия за оплаквания от недобросъвестни търговци.
174
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 238 Няма да изпукате от студ, просто ще плащате повече за ток :) Ще имат проблем тези предприятия за които природния газ е суровина за производство, а не го ползват за отопление.
173
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия ще бъде и ще пребъде!! Дал Господ Бог!! Дано това стане преди демокрация да ислямизира и *** държавата.. и да останат българи на територията де :) Единствено Русия има интерес тук да има славяноговорящо, православно население.. Всичко останало е популизъм
172
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе руснаците от гладняма да умрат, не ги мислете тях.Мислете, ако врътнат кранчето с газта как зимата софиянци ще изпукаме от студ.
171
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
православието е достатъчно да си сит.
170
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то още не са е почнало и вече се оплакват, какво ли ще е по-нататък...
169
2
 
10
 
! Отговори
светлото бъдеще преди 9 години
Ей ся патриотично настроените руски богаташи ще зарежат вносните храни и ще минат на черен хляб, чер хайвер и православна водка и сельодка...Също така ще слязат от западните коли и самолети и ще се качат на ладичките произведени от православни и хетеросексуални фирми...Колко *** го вярват това ?Ако в Россия има нещо това е черна борса, от време оно...
168
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като се прибирам в Бг имам да изпълнявам поръчки на доктори, компютърни програмисти, зъболекари и две аптекарки от Варна, тъй като живея и тук и там, не нося никакъв личен багаж, и куфара ми е с 20кг. заявки. Разбирам, че задачата ви е да ми изкарате думите незначителни ама погледнете цените на компютърните компоненти. Алтайските и манастирски елексири ги търсят много, хайвера сега излиза пресен от нерка. А като се връщам в Москва ме питат имам ли багаж- какво да взема дето го нямам там???
167
3
 
3
 
! Отговори
до 232 преди 9 години
Не се обаждаи от коневръза бе просяк
166
5
 
11
 
! Отговори
Пламен Петков преди 9 години
До до 225"А ГОСТ е един сериозен държавен стандарт....ум да ти зайде."-Само каква наглост и безочие.Слугата не си дава сметка ,че се обажда от *** на Европа ,където няма никакъв стандарт.***,ти ядеш *** на европейските страни ,поради липсата не на стандарт,а на най-елементарни изисквания от ХЕИ.В България се увеличи цената на пилешкото и свинското месо без да са ни наложени санкции,а такава *** като тебе се радва ,че в Русия са наложени санкции.
165
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГОСТ- а ако му погледнеш критерия, ще откриеш разлики в позволените Е-та в някои продукти, НО като цяло е престижно и безопасно стандартизиране. На фона на ЕС и США където има доста позволени ГМО добавки, руския ГОСТ е направо секира. Сладоледи и сирена ползващи "холандския прах" за сгъстяване тук се продават без него- в смисъл една и съща марка която в цял свят произвежда продуктите си, прави специално производство за РФ... Не бе ако искате да знаете то си ги има нещата в нета, що да съм ***?
164
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква цена плащат? Създадени с указ на президента на 17.08 са две ведомства по контрол на цените и качеството на продуктите попадащи под ембарго. Категорически е забранена спекулата и от вчера са започнали масово да се проверяват всеки магазин регистриран за продажба на съответните стоки. Цените са паднали, в момента се чисти остатъка, а договорите от други страни вече се изпълняват. Криза тук няма, Млечните продукти поевтиняха- спекула беше да купуват скъпо, нещо което и тук се произвежда доста
163
7
 
5
 
! Отговори
до 225 преди 9 години
А ГОСТ е един сериозен държавен стандарт....ум да ти зайде. Иначе повечето червени *** пишете от Москва, че откъде другаде?
162
7
 
6
 
! Отговори
до 224 преди 9 години
"Мозаците", серизно? Е стой си в Русия, ние тук и без това не те щем.
161
9
 
10
 
! Отговори
Десен преди 9 години
Русофилите като ги чукнеш по мазолчето и подскачат. Чудя се обаче защо винаги защотавате управниците в Русия, а не се интересувате как живее обикновения руснак. Да те са търпеливи и горди хора най- вероятно и това ще изтърпят защото върху тях ще се стовари всичко това. Съмнявам се върхушката да зареже уйскито синьото сирене борото френските вина и да заменят мерцедесите с лади. Като сте такива защитници на Русия помислете за тези хора каква цена плащат заради мегаломанските мераци на управниците
160
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сайтовете на големите вериги за хранителни и други стоки са достъпни за проверка по интернет- какъв е проблема, вместо да пишете глупости да видите летните акции с намаления които стартираха вчера в Перекресток и Ашан- цени много по-ниски от Бг. Пиша ви от Москва и знам за какво става дума, има си стоки и стоки неща които в Бг НИКОГА няма да намерят пазар, понеже хората дори не подозират за съществуването им, а и не могат да си ги позволят."Красная цена" е бренд за икономия и качество по ГОСТ!
159
12
 
17
 
! Отговори
поздрави от Русия преди 9 години
чета и се смея, как ви промиват мозаците в Бг !!!
158
13
 
8
 
! Отговори
rusnak преди 9 години
Цените на храните може и да се вдигат, ама като се сетя за КрымНаш и ми става много сито и готино. Още по сито и готино ще ми стане когато имаме ВарнаНаш и БургасНаш. Българските поплювковци нека си говорят срещу велика Русия, всичко ще им се върне тъпкано.

Спонсорирани публикации