Порошенко разпусна Върховната рада

Предсрочните парламентарни избори в Украйна ще са на 26 октомври
Обновена: 26 авг 2014 09:36 | 25 авг 2014 22:47, Елка Василева
32
Порошенко разпусна Върховната рада
Петро Порошенко. Снимка: архив, Reuters

Украинският президент Петро Порошенко подписа указ за разпускане на Върховната рада и за организиране на предсрочни парламентарни избори на 26 октомври на фона на продължаващото проруско въстание в източните райони, съобщиха световните агенции.

Държавният глава изтъква в съобщение, качено в сайта му, че решението му е напълно в съответствие с украинската конституция, припомняйки, че управляващата коалиция се разпадна преди месец и че няма никакви условия да бъде съставена нова, съобщава Асошиейтед прес.

Още по темата

Много от членовете в парламента са съюзници на сепаратистите, те бяха опората на сваления проруски президент Виктор Янукович и автори на повечето от диктаторските закони, приети през неговото управление, отбелязва Порошенко в изявлението си.

Той нарича свикването на предсрочни избори "единственото правилно и отговорно решение", което се подкрепя от близо 80 на сто от гражданите. По думите му предсрочните избори са основна част от мирния план, чийто ключов елемент е политическият диалог с източните райони. Порошенко посочва, че депутатите, които ще бъдат избрани от Източна Украйна, ще получат правото да представляват Донбас в контактите с централните власти.

През последния месец украинските правителствени сили отбелязаха значителни победи срещу проруските сепаратисти в Източна Украйна, като поеха контрола над няколко големи града, държави от бунтовниците. Това обаче стана с цената на много жертви - над 2000 цивилни и най-малко 700 военнослужещи, припомня АП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Простите украинци .. преди 9 години
... станаха пародия на държава водени от Олигарха Порошенко И неолибералната, либертарианска хунта, спонсорирана от Олигархията на САЩ.
20
0
 
1
 
! Отговори
РУСКА ЗИМА преди 9 години
До Украинска пролетСЕЙКО, ТИ ПОНЕ УКРОПСКАТА ПРЕСА ЧЕТИ БЕ ЧОВЕК ИМАМ ПО-ВИСОКО МНЕНИЕ ЗА ТЕБ НИЩО ЧЕ СИ ИДЕЕН ПРОТИВНИК! ЗНАЕШ ЛИ КАКВА МАНДЖА СЪС ГРОЗДЕ ЩЕ СТАНЕ СЕГА СЪС УКРПАРЛАМЕНТА ЗАЩОТО ИМА И ДУПЕТАТИ В РАДАТА ИЗБИРАНИ НЕ ПО ПАРТИЙНИ ЛИСТИ ПРОПОРЦИОНАЛНО А ТЪЙ НАРЕЧЕНИ -МАЖОРИТАРЧИКИ-МАЖОРИТАРНО, КОИТО ЛОБИРАТ И СА НА ПРЯКО ПОДЧИНЕНИЕ НА ОЛИГАРСИТЕ АХМЕТОВ И ФИРТАШ ОСНОВНО И КОИТО СЕ ПАЗАРУВАТ НАКУП! ТА ИНТЕРЕСНО МИ Е КАКВО ЩЕ ГИ ПРАВЯТ ТЯХ КАТО НЯМАТ ЗАКОННО ОСНОВАНИЕ ДА ГИ МАХАТ?
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на 8 август, Украйна, Холандия, Австралия и Белгия подписаха споразумение за неразкриване на информация, отнасяща се до данни, получени по време на разследването на причините за катастрофата на малайзийския Airlines MH17
18
2
 
11
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 9 години
Правилно прави Порошенко, че разпуска Върховната рада - да няма официални критици след това, което ще му се случи днес... а днес на него в Минск "ще му отрежат главата"...И защо нашата свободна преса не пише нищо за днешта среща в Минск?
17
0
 
23
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
На Партушенко му е изпята песни4ката....ве4е са му приготвили дървения балтон и само чакат да завие зимата когато гладът и студът настъпят здравата.....и ще му го наметнат....може и без опело да мине.
16
0
 
21
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
ДО 15: ИНФОТО ТИ Е ЛЕКО СТАРО НО БРАВО ЧЕ ГО НАПОМНЯШ НА ЕВРОГАЛОШИТЕ! А НАЙ-АКТУАЛНОТО Е ЧЕ СЕ ОЧАКВА ВЕЧЕ ИМ ЗАГУБИХ БРОЙКАТА МАЙ ЧЕ ЧЕТВЪРТИ КОТЕЛ ЗА ХУНТАДЖИИТЕ ОТ КИЕВ В РАЙОНА НА ДЕБАЛЦОВО И ОКОЛНОСТИТЕ НА СЕВЕРОДОНЕЦК СЕ ЗАТЯГА ОБРЪЧА НА ОПЪЛЧЕНЦИТЕ ОТ БРИГАДИТЕ ,,СЕВЕР'' И ,,ПРИЗРАК''. ХУНТАДЖИИТЕ СА В ПЪЛНА ПАНИКА И ИЗОСТАВЯТ И ТЕХНИКА И БОЕПРИПАСИ А ЗА ПОВЕЧЕ ИНФО ЧЕТЕТЕ НОВИНИТЕ НА НОВОСТНОЙ ПОРТАЛ НАБАТ!
15
1
 
20
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
ПРИБАВЕТЕ КЪМ СМЕТКАТА И МИНУС ЕДИН ВЕРТОЛЕТ НА ХУНТАТА СВАЛЕН ТАЗИ ВЕЧЕР КРАЙ СЕЛО КРАСНОЕ/ЧЕРВЕНО! ХУБАВИ ПОЕТИЧНИ ИМЕНА ИМАТ В НОВОРОСИЯ. ОТПИШЕТЕ ИМ И ДВА ТАНКА,18 БРОЯ БТР-И,БМП И БМД, 32 ТОВАРНИ АВТОМОБИЛА, 2 УСТАНОВКИ ,,ГРАД'' И 2 ПОЛЕВИ СКЛАДА БОЕПРИПАСИ СПОРЕД СВОДКА НА ОПЪЛЧЕНИЕТО ОТ ДНР.ЗАЕЛИ СА И ЧАСТ ОТ ПЪТЯ КУЗНЕЦОВО-МИХАЙЛОВКА-НОВОАЗОВСК УНИЩОЖАВАЙКИ КАМИОН НА ХУНТАТА И УБИВАЙКИ ТРИМА И РАНЯВАЙКИ 8 ХУНТАДЖИИ.ОЧАКВА СЕ ДА СЕ ОТКРИЕ НОВО КПП НА ГРАНИЦАТА ДНР-РУСИЯ МАТВЕЕВ КУРГАН.
14
0
 
18
 
! Отговори
Я кВа стана преди 9 години
А разбрахте ли ,че срещата Пулев - Кличко е отложена по искане на КличкоРазтегнал се бил.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
navremeto si praehme kodosh s Karel MARS i Fridrich SNIKERS...sa na potrosenko Freitag Pukankata li sha mu okame, maina?
12
1
 
22
 
! Отговори
Я кВа стана преди 9 години
Още като казаха ,че продава щоколада стана ясно на къде отива работа.А пък като казаха на кого го продава ,работата цъфна съвсем.И сега е истинският резултат.Да му мислят сега Яйценюка и оная с козунак прическата.Сигурно пак ще се прави на саката. Предполагам ,че боксьорчето се е издухало вече на някъде.
11
3
 
35
 
! Отговори
браво момчета! преди 9 години
Докато Потрошенко баламосва себе си и приближените си в Куев, опълченците са обкръжили над 7 000 окупатори. В котела са: щаба на 8-ми армейски корпус, 95-та аеромобилна бригада, 28-*** и 30-та механизирани бригади, а така също фашистките батальони "Айдар", "Шахтерск" и "Донбасс". За сега са ликвидирани над 150 окупатора, унищожени са над 50 единици бойна техника, пленени са 12 установки Град, завладяни са 7 склада с оръжие!
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
toia chocoladlik gi razpusna, za da sastavi nov parlement 4rez falsificiranew na izborite s koeto ste prieme takiva zakonovi razporedbi- 4e a gukna po ruski da te trepne ukrata s 4ifteto. v novia parlament nema da ima edinrusnak
9
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Кубрат да строши мутрата на тоя неподрагащ се на допинг проби Кличко. Стига е клинчил. Тепай Кубрате! Или няколко в десетката да падне като вол, или неколкостотин по-умерени :-) да се откаже поради явно превъзходство! Откажи го от бокса да си прави ако иска партия на пребитите от Кубрат Пулев!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)
8
1
 
6
 
! Отговори
grea преди 9 години
ah, polovinata evropa bez kabineti li ostana tosi august? na autopilot li kara?
7
1
 
26
 
! Отговори
Буба с автомат . преди 9 години
Порошенко разкажи ни за ШОС .Дали смешното НАТО ще те спаси ?
6
6
 
3
 
! Отговори
Aртемовск преди 9 години
СМИ: В НАТО обсуждают нацеливание европейской системы ПРО на Россию25.08.2014 | 21:14Ряд стран НАТО высказался за включение России в список государств, против которых будет направлена разворачиваемая в Европе система противоракетной обороны (ЕвроПРО).
5
2
 
20
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Не, това е доста хитър ход. Докато са силни ще си фалшифицират това което си поискат и колкото си поискат, а и ще спечелят време за преговори с Русия относно митата и газта. Но дали ще успеят не е ясно. При всички случаи Украйна е пред дефолт, а населението ще получи свободата да мре както си избере в крайна сметка колкото повече гладни хора, толкова повече нови войници за армита.
4
1
 
20
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
Е, засега само утре го викат в Минск. На килимчето на Евразийския съюз. Ше видим какви ше ги измъдри. Е, ше го "пазят" да не яде силно бой трима еуропейци, начело с онази ухилена гъска, която много спомогна за бъркотията на майдана. Утре ше ги видим. Много съм любопитен какви ше ги надробят още.
3
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този акт признава провала на Порошенко и Украинските главорези в Донбаската война!! Вчера армиите му на изток бяха разгромени от шепа добре екипирани опълченци. След 2 дни информационно затъмнение, особено по българските медии даже нямаше изобщо новини за Украйна, и огромни човешки и материални загуби за украинската страна.
2
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо да разпусне Хунтата и да се самообеси защото скоро ще бесят на майдана.От днес : Войска хунты бегут. Украинские каратели в панике и массово бегут из Мариуполя. Карательный батальон "Азов" прекратил подчиняться приказам ВСУ. Армия ДНР взяла в плен более 1000 солдат противника.

Спонсорирани публикации