В Украйна се водят боеве южно от Донецк близо до руската граница

Може би започва ръководено от Русия контранастъпление
26 авг 2014 17:22, Елка Василева
124
В Украйна се водят боеве южно от Донецк близо до руската граница
Снимка: архив, Reuters

В Украйна за втори пореден ден се водят боеве близо до руската граница в района на Новоазовск, южно от бунтовническата крепост Донецк, където украинските власти вчера заявиха, че са спрели бронирана автоколона от Русия, предаде Франс прес.

Стълбове от гъст дим над държания от украинските власти град с население 11 000 души, разположен на брега на Азовско море на 12 км западно от руската граница.

Според местни жители градът е бил подложен на тежък артилерийски обстрел, но не знаят от каква посока са дошли снарядите, предаде Асошиейтед прес.

Говорителят на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана Андрий Лисенко заяви, че градът е бомбардиран от "руските наемници" и по първоначални данни една болница е в пламъци, отбелязва Франс прес.

Вчера украинската армия заяви, че е спряла автоколона от десет танка и два БТР-а със сепаратистки знамена, която влязла от Русия, което Москва отрече, припомня АФП.

Според местни жители на Новоазовск много жители на Донецк, които избягали оттам заради боевете и потърсили убежище в крайбрежното градче, решили да се върнат у дома.

"Всички автобусни билети за Донецк за продадени за следващите два дни", каза местна жителка. Журналисти на АФП видяха цивилни да напускат Новоазовск с коли.

Новоазовск е разположен на пътя от Русия до голямото украинско пристанище Мариупол. Същият път продължава на запад до Кримския полуостров, който бе анексиран от Русия през март, отбелязва Асошиейтед прес.

Украйна съобщи, че малка колона от руски танкове и БТР-и е навлязла вчера в страната северно от Новоазовск, което поражда възможността проруските сепаратисти да се стремят да поемат контрола над ивица земя, която свързва Русия с Крим.

"Новите автоколони от руски танкове и друга бронетехника, които са навлезли в Украйна, са знак, че може би започва ръководено от Русия контранастъпление", заяви в Туитър посланикът на САЩ в Украйна Джефри Паят.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
11
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Що не се разделиха като Чехия и Словакия едно време?Тия отдавна не се обичат!То американците ги харесват в Западна Украйна,ама им трябва Източна!Голям проблем,нали?Тогава дай да избием руснаците в източната част и готово.Да,ама не!А за руската намеса-трябва ли Русия да остави това население да бъде унищожено в полза на Америка?
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименОбесени сърби комунисти *** как смееш да се гавриш с герба мамати шумадийска
58
0
 
18
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До бандеровче"Е разбира се че източните туристи-парашутисти ,ще са с лъснати обувки и опрятенвъншен вид/ние сме европейци и се отнасяме с уважение и добре към нашите опоненти/."Ами и онези 400 украинци, които преминаха в Русия ги нахраниха, напоиха, починаха си хората и си се прибраха.
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бандеровче"Ти какво мислиш,че трябва да погазват остатъците от разрушенитанкове и БТР-и и с трупове разхвърляни наоколо ?"Правили са го вече, не се прави на девица."
56
0
 
5
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До бандеровчеНа война като на война. И не, не ме кефи че загиват хора, излагам ти факти, макар и по-грубичко."Нали знаеш,че лесно се влиза в чужда държава , но трудно се излиза..!?"Донетск не е "чужда държава" т.е. в чужда държава е, но е малка територия, така че влизането и излизането не е трудно.
55
0
 
13
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
Прогноза за състава на новата република... Донецка, Луганска, Харковска, Мариупол... до крим + Одеса и се съединява с Приднестровието... след това нещата се закротват. Колебая се за Запорожието. Така Русия си решава няколко проблема. Украйна няма излаз на черно море, Молдова окончателно остава в Руската сфера, ЮП минава през току що описаните територии, ние духаме супата, Украйна е на колене и цената и за "международната общност" е паднала... Изпълнение на плана 2014-2015.
54
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откакто на укрите им прирпари около Азовско море, все повече и повече руски войски и танкове започнаха да влизат. Те си влизат от началото на конфликта де. До сега трябва да са някъде към 10 000. Поне ако четем медиите. Очаквам, че заради настъплението на юг на бунтовниците, *** ще започне да ни бомбардира все повече и повече със статии от типа" Руски военни в Украйна". И след тпова ще се оказва, че танковите колони са разбити от смелите украински войни...
53
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало, ***, вървете на майната си с вашите *** ценности. Тук е православна България от хилядолетие и повече и ще бъде такава още много хилядолетия. Запомнете го!
52
15
 
3
 
! Отговори
анализ преди 9 години
Ако сравним Чехия и Словакия с Русуя и Украйна ще открием съвсем символична прилика - както между числата 21 и 12. Защото Чехия и Словакия са в 21-ви век, а Русуя и Украйна още са в 12-ти век. България трябва да избере 21-ви век и да се разграничи от алкохолизираните мужици . . .
51
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може би започва ръководено от Русия контранастъпление А може би идват марисианците *** хохли. Няма руски наемници, които да се бият за опълчението има само доброволци в това число от Русия, България, Сърбия, Чехия, Франция, Испания, Италия, Хърватия, но са доброволци до един. Новорусия няма пари да плаща на наемници, като фашистката хунта в Киев, по-точно плащат САЩ и фашисткия ЕС.
50
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kakvo ima na gerba na bylgaria - maimuni :D
49
2
 
3
 
! Отговори
куче на войната преди 9 години
Явно утре ще разберем кой лъже повече дали котлетата ще сварят нещо или са кухи грънци и дано Волен има хемероиди лека нощ
48
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кризата не трябваше да се решава по силов път още от самото начало. Такава е практиката в демократичните страни. Дори ако кризата се решаваше по силов път, начините са други. Още по времето, когато Украйна беше част от нерушимия Съветски съюз, се видя как се прави - как се завладява държава като Чехословакия за една седмица с 38 жертви. Днешна Украйна, безкрайно далеч от чехите и словаците, които се разделиха цивилизовано, не е в състояние да повтори дори собствената си антидемократична история. Вместо това води война на унищожение със самата себе си, унищожавайки жилищни сгради, училища,
47
1
 
13
 
! Отговори
zz преди 9 години
Днес.бг , Напъните ви за манипулиране ще доведат само до осирането ви !!!Друг ефект няма да има !!!
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НФБ щото крадът а докато при нас затварят в резервати то в русия затварят в лагери
45
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мачкайте гнусите ***. И собственият им народ не иска проамериканската хунта от Киев. Скоро истината ще излезе наяве. Същото както така и не намерените химически оръжия на Саддам. Тогавашната лъжа на Тони Блеъйр и Кукундел Буш. И сега не е по различно. Дезинформацията върви с пълна сила.
44
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бандеровче слушай БНР,БНТ,НОВА,БТВ ... но няма да разбереш какво си слушал :)
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВЧЕРА бяха 7 и 3 от тях ГОЛЕМИ , другите с по 2-3 роти.
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЗначи ще надживе е руската федерация
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Излаза на море е много важен: на границата и от двете страни се върти яка търговия (контрабанда), която се появи преди 23г ще падат парички (нищо няма да липсва).Укропия е обречена както УСА и ЕС.

Спонсорирани публикации