Руският военен министър кацна благополучно в Москва

Първоначално самолетът му не получи разрешение да лети над Полша
Обновена: 30 авг 2014 07:58 | 30 авг 2014 07:57,
68
Руският военен министър кацна благополучно в Москва
Сергей Шойгу. Снимка: Reuters

Самолетът на министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу се завърна благополучно в Москва, след като Полша даде разрешение да лети над нейната територия. Това предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на кореспондент на телевизия "Россия 24".

Шойгу присъства вчера на тържествени прояви по повод 70-годишнината от Словашкото национално въстание в словашкия град Банска Бистрица, но на връщане самолетът му не получи разрешение да лети над Полша и трябваше да се върне в Братислава.

Още по темата
Прессекретарят на оперативното командване на въоръжените сили на Полша Пьотър Валатек заяви пред ИТАР-ТАСС, че това е станало, защото пилотът е предоставил военен полетен план, а не граждански. По думите му преди това на път към Словакия той е летял като граждански и не е било необходимо получаването на съгласие. "Но на връщане той е заявил план на военен полет.

Според установените процедури за това е необходимо предварително запитване, каквото не сме получавали от руска страна", заяви Валатек.

По-късно статутът на полета на Шойгу отново бе обявен като граждански и полската страна даде разрешение самолетът да лети над Полша, допълва ИТАР-ТАСС.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: самолетСергей Шойгу
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Янко преди 9 години
До ШопЖопа, Сергей Шойгу е служил в армията. Виж в Уикипедията какви чинове е имал. Но по-интересно е да се види с кои ордени е награден - от "Св. Андрей Первозванный" до Големия Малтийски Кръст. Това нищо не ти говори, както и на другите добитчета, които се чудят на фасадата му. Е, не е Джордж Клуни. А ти си ***, при том грязная, никой няма да ти даде и значка за най-добър цапач на нета.
48
0
 
1
 
! Отговори
До анонимен 33 преди 9 години
Трезвенико, от колко часа си трезвен? Този човек - Шойгу беше няколко мандата министър на МЧС (Мин. на извънредните ситуации) и създаде перфектна организация, насити я с техника - имат поне два Ил-76 напълно оборудвани с всичко, за което се сетиш, медикаменти, храни, гумени лодки, хеликоптери, хидроплани, всъдеходи, камиони. Този човек е СПАСИЛ хиляди хора от сигурна смърт при пожари, наводнения.Сравни го с нашите мърлячи в Мизия! А сега реорганизира руската войска, превъоръжава я темпово
47
0
 
1
 
! Отговори
Въпрос преди 9 години
Тия нямат ли друга снимка на този министър ?
46
1
 
4
 
! Отговори
До анонимен 50 преди 9 години
Тоя на снимката е блестящ организатор, много умен и стегнат човек.По националност е тувинец. Майка му е рускиня, баща му е кореняк тувинец - здрави мъжаги-сибиряци. Не знаеш за този народ. Имали са самостоятелна държава и са печатали триъгълни пощенски марки. Веднага след нападението на Германия над СССР Тува обяви война на Германия, изпрати доброволци и много злато за победата.Шойгу превъоръжава и модернизира руската армия със страхотни темпове.Ликвидира много западни доставки и ги замени със
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Държава Полша няма. Има немско Варшавско генерал-губернаторство на запад, и Украинска ССР на изток.
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
отдъхнах си, добре че се е прибрал жив и здрав ...
43
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БългаринГерманците само печелят от поляците. За разлика от Българите, поляците не се страхуват ор думата "раб ота" и не държат да са меринджеи. А българите това искате, ако въобще сте българи а не *** "братя". Кой сложи *** Роналдо в задния си джоб - не се ли казваше МИРОСЛАВ КЛОЗЕ!!!!! Ама гордо с германския флаг в ръка. А какво - руската "чиста" раса дето мразела турците иска да прекара южен потоп през ***,еврейна путин се мляска с иранци и ***. Явно сте *** "братя"
42
5
 
15
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Поредната полска провокация. Тези *** за това през определен период "ядат бой" ту от германците ,ту от руснаците.Срамното е ,че ЕС "самодоволно потрива ръце"." Страхотна " ценностна система ни демонстрират.
41
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя на снимката по нищо не се отличава от цар киро.
40
7
 
13
 
! Отговори
до 44 от хехе преди 9 години
Полша са най-обърканата държава в ЕС. Яли са бой и от двата си съседа: Германия и Русия и си въобразяват (както каза Шикорски), че като д.хат на САЩ са велики. Не са! САЩ не са им приятели.
39
5
 
19
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
А полските домати,върнати от руската граница ,за да ги спасят от разваляне, с какъв полет(транспорт) пристигат в огладняла Бъргалия- граждански или военен и защо цената им не е като на бракувана и обезценена стока?
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SLAVA RUSIQ I SEKS ZA EVROGEI4ETATA SE O4ERTAVA MI SE STRUVA RUSIQ NAPRED I NITO KRA4KA NAZAD
37
6
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Поредната " европейска " простащина.
36
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на снимката е типичен руски православен славянин
35
17
 
21
 
! Отговори
darcas преди 9 години
Полша е суверенна държава и може сама да решава кой да лети и кой да не лети над въздушното и пространство. За България това не може да се каже, която или се управлява от слуги на Москва, или от слуги на Вашингтон
34
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами не е прелетял защото със сигурност няма да следва нарежданията на украинската контролна кула, било то и под заплахата на украински изтребители...
33
33
 
8
 
! Отговори
хе хе преди 9 години
Абе тоз смелчага що не прелетя на Украйна и над ''новаруссия''...да не би щото пияните наемници на Путлю могат ей така да му пратят някой Бук ?
32
10
 
3
 
! Отговори
:) преди 9 години
До Анонимен 33Също кът нашия бат Бойко! Апсулютно аналогичен случай!
31
14
 
43
 
! Отговори
Той е преди 9 години
До 37 Да, не се смятам за еврогеец, яд ли те е? А такива ***, като поляците и тебе, ще ни докарат война, ама съм сигурен, че няма да тръгнеш да се биеш, нали? Ще гледаш да скатаеш, и да лаеш отстрани, колко са лоши руснаците, как трябва да ги бием! Явно, даже и в казарма не си ходил, то е ясно! Винаги, най-войнолюбиви са тия, дето и в казарма не са стъпвали, пък камо ли да знаят, как се държи оръжие!
30
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен текущо 28Недочели дезориентиран мой съгражданино, върни се още във времето да видиш какво са правили поляците по руските земи за да ти стане ясно!А конкретно това дето им се случва втората световна е резултат от вмешателството на Полша по време на революцита в Русия!Всяка мишка си има опашка - чети, образовай се!

Спонсорирани публикации