Украински изтребител е бил свален при боеве със сепаратистите

Киев твърди, че е бил свален от руска ракета
30 авг 2014 12:08,
90
Украински изтребител е бил свален при боеве със сепаратистите
Снимка: архив, БТА

Украинските сили казаха, че техен изтребител е бил свален от руска ракета при сражения с подкрепяните от Москва сепаратисти в Източна Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

Самолетът "Су-25" е бил уцелен от ракета, изстреляна от руска установка. Пилотът е катапултирал и не е пострадал.

По оценки на НАТО в Украйна има най-малко 1000 руски войници, а тази седмица Украйна заяви, че руски танкове и бронирани автомобили са влезли на нейна територия, след като сепаратистите са открили нов фронт по крайбрежието на Азовско море.

Русия отрича да има нейни войски в Украйна и настоява, че не снабдява бунтовниците, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: украйнаизтребител
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
oktep преди 9 години
Еми ракетата ще е руска от руска установка, каква да е. Че то в Украйна има ли друго въоръжение? Я че те май и украинската армия е с руско оръжие. Абе така поне мунициите им са взаимно заменяеми.
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
запада и сащ ,, помагат" на Украйна , да въведат пазарна икономика , мира и демокрация , та да настигнат ,,демокрацията" и ,,високия" стандарт който постигнаха Ирак , Либия , Сирия , Египет , Афганистан където запада подкрепи ,,демократичните" правителства дошли с помощта на западноевропейските и американските ценности
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ракетата била Руска , че такава ще е тя и украинската армия е въоръжена с руско оръжие , сега да не обвинят за всичко Русия . ,,демокрацията ,, според западните и американските стандарти я видяхме много добре , и в Либия как я наложиха и в Ирак , опитаха се да наложат тяхната ,,демокрация,, в и в Сирия , а след ,,демократичните,, промени с помощта на запада и америка , и Либия и Ирак ,,процъфтяват,, и всички други страни където им ,,помагат,, да въведат тяхната ,,демокрация,,
70
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Яйценук и Порошенко чакат нещо и не атакуват. Украинския генерален щаб мъти нещо. Опълченците се спряха в Новоазовск и се задоволиха с отцепване на Мариупол от Киев. Ситуацията е леко патова. От Киев не мърдат за да не им влиза по - навътре, от Новорусия не шават, за да не се разбере колко са малко. И все пак се натискат да смажат артилерията, бомбеща Донецк. На едните им трябва подкрепление, на другите им трябва време, за да заминат ресурсите на Украинските олигарси.
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо ,Порошенко ще им купи други самолети- ОТ ДЖЪМБО БЪЛГАРИЯ.Много са добри,внучето ми е много доволно......Аз обаче мисля да започна бизнес с оръжие за Украинската армия- Ще им правя ПРАШКИ, по долар парчето.Казаха, действай -ЕВРОПА ДАВА ПАРИ.По телевизията го казаха.А може ако потръгне и ракети да им продам-тръбичка ,стреличка и готово.Така ще ги въоръжа,че веднага ще ги приемат в НАТО....
68
0
 
3
 
! Отговори
гошо преди 9 години
И самолета е руски.
67
0
 
24
 
! Отговори
Ко Не преди 9 години
То не бил украински, а американски .То не бил свален, ами сам паднал .Имало руски войници и техника . Имам фотоапарат с 50 пъти увеличение, цивилен съм да не говоря какво имат военните .Защо няма нито една снимка на войниците или техниката ?Американците ако може по сериозно .
66
0
 
10
 
! Отговори
Авиомоделист преди 9 години
До Бойко не БорисовТочно така е, както казваш. Нито оръдието, нито сандъците на снимката са части от самолет. Ама, карай да върви - много видяли, малко разбрали! Щях да кажа "*** работа" но добре, че не изтървах тази глупост! Толкова *** *** няма! А е толкова просто - копваш Су-то от Уикипедията и толкоз!
65
0
 
0
 
! Отговори
до 66 от 63 преди 9 години
Това е малко твърде теоретично. Всичко е въпрос в момента на взрива на какво разстояние са били 2-та обекта, под какъв ъгъл се е движела ракетата, какво е устройството и взаимното положение на заряда в нея, мястото и големината на поразяващите елементи (осколките) в нея, евентуалната й ъглова скорост, отклонението спрямо хоризонта на самолета в момента на взрива и т.н. И тъй като ракетите се изработват фабрично, едва ли ги пълнят с джепане както са правили въстанниците едно време.
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами, той и самолета е руски. Излиза, че русниците сами си свалят самолетите. Разликата между изтребител и щурмовик е като между лек автомобил и трактор. " На магистрала ХЕМУС са се сблъскали два трактора Мерцедес" . Нещо такова се получава в статията.
63
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато укрармията бомбандира мирни жители всичко е ОК, на запад мълчат и нищо не се споменава за Украйна. Когато наказателните батальони почнат да ги унищожават, цялата западна преса почва да вие на умряло колко са страшни и лоши руснаците. Запада какво си мислеше, че руснаците ще седят и ще гледат. Всъщност те това и целят, да се трепят славяните а на тях им е през оная работа за Украйна. Тези дни беше напълно унищожен наказателния украйнски батальон " ДОНБАС" от 500 души са останали само 20.
62
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
65.Живея в САЩ, та тукашните военни ( в интервю) казват , че Украинците нямат никакъв шанс да победят ( ако се бият с руснаците )Даже някой от европейското НАТО се изказа , че не са готови за война с Русия !Та твоите думи русофили , русофоби е виждане отвътре в БГ.
61
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
( До 52. Леле че народ )Не могат ли опълченците да си купят БУК. То Джихадистите в Сирия и Ирак се напълниха с американско най-модерно оружие ( обучилиса ги , да го използват и се справят много добре ). Сега САЩ се бие срещу собственото си оборудване и фанатици , които се обръщат срещу Европа и САЩ.
60
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
защо за всяко поражение на украина обвиняват русия,самолета бил свален от руска остановка,ами то всички украински уръжия са руски,а и как разбраха с какво оръжие е свален, а не можели да е дал дефект и сам да е паднал и веднага русия винивно,анализ на черната кутия правен ли е
59
0
 
2
 
! Отговори
do63 ot 66 преди 9 години
Nito sa kalibrirani nito sa s pravilna forma,logichno za da moje da nanasqt po tejki porajeniq!
58
0
 
1
 
! Отговори
do 63 преди 9 години
Ako sa ot oskolki shtqha da sa s razlichna I nepravilna forma I sas sigurnost ne takava kato ot kurshum...oskolkite koito se polzvat v BUK sa s razlichna forma I golemina,ne sa sachmi ili kurshumi!!!
57
0
 
21
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
Петя,Петя,Петенце пак пишите за компютри, а то е компоти! Су-25 е щурмовик, а не изтребител.Даже конкретната машина може да е последната изправна от този модел във ВВС на Незалежна.А и на снимката дулото на танково оръдие.Толкова ли няма копи-пейст на някой урков хвърчипляктор. В нета барем е пълно.
56
1
 
1
 
! Отговори
До леле че народ преди 9 години
от ония мухълаз пиша по спомени, а не се набирам в Нета да изровя някаква информация за да засипя някого. Защо съм написал 12мм, ами това ми е изплувало - прав си, че е 14.5. Но дупчи БТР-те, защото съм го виждал с очите си.И 2-ро никъде в моите постинги не пише, че самолетът е свален от земята с картечница. Единствено твърдя, че самолетът е свален от земята. Някой експертно се произнесе за дупките от 30мм картечница, а защо те да не са от осколки?Не е се обърна с "Шушляк", но не виждам сми
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименDO 61 Ne, po tvoyata logika shte ste fashisti glupako a rezacite shte sa separatisti
54
1
 
22
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Забравих да спомена на оня мухъл 51 ,че КПВТ не е 12 мм ,а 14.5мм Явно някои хора съвсем са си развихрили фантазията Инак да спомена,че се е образувало ново котле за укр .армията около град Волноваха Вече станаха доста котлета Инак да ви кажа под секрет,че преди седмица на подкрепление бяха дошли 1200 местни ,обучавали се в Русия от май месец После не че чудете що така се появяват котлета и укр. армията се предава Но тези 1200 не се руски воиници а местни обучавани в Русия

Спонсорирани публикации