Украинската армия се изтегли от най-голямото летище в Луганск

За пръв път от дълго време Донецк се събуди без взривове и стрелби
1 сеп 2014 17:36, Елка Василева
97
Украинската армия се изтегли от най-голямото летище в Луганск
Снимка: Reuters

Украинските въоръжени сили се изтеглиха от най-голямото летище в град Луганск, след като получиха такова нареждане, съобщи украинският военен говорител Андрий Лисенко, цитиран от Ройтерс.

"Украинските военни получиха заповед и се изтеглиха от летището в Луганск и от село Георгиевка", намиращо се до летището и на 18 километра южно от Луганск, каза Лисенко. Той допълни, че за последните 24 часа са убити седем украински военни и 25 са ранени.

Лисенко отказа да обсъжда ситуацията в района на Иловайск, където няколко украински батальона попаднаха под обсада.

"Ситуацията около Иловайск е изключително сложна. Докато не бъде завършена операцията по извеждането на войските от обсадата, подробности няма да се разкриват", каза той.

В град Мариупол в Донецка област са блокирани "пет-шест офицери на НАТО", съобщи "опълчението" на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР), предаде ИТАР-ТАСС.

Части от "армията на Новорусия" са свалили украински самолет Су-25 и два вертолета Ми-8 в покрайнините на Мариупол. Около 100 украински военни по данни на ДНР са ранени или убити, допълва руската агенция.

В хода на бойните действия сепаратистите успели да превземат два танка, около шест реактивни системи за залпов огън, два бронетранспортьора, до 14 оръдия и миномети, до 24 единици автомобилна техника, два склада с боеприпаси, информира "армията на Новорусия".

Днес за пръв път от дълго време Донецк се събуди без взривове и стрелби, съобщават местни жители. Артилерийският обстрел в различни части на града продължи почти две нощи. В неделя и през изминалата нощ проруски бунтовници водиха боеве за сградата на летището, където избухна пожар. Привечер щабът на сепаратистите съобщи, че летището е напълно блокирано.Украинските военни, които държат сградата, са започнали да се предават и до сутринта са се предали около 270 войници.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: УкрайнаДонецклуганск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
4
 
! Отговори
Жуков преди 9 години
Пленените офицери от нато, разстрелят нада !
64
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Успех за Русия във войната срещу кафявата чума!
63
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
биле се изтеглили,кажете че бяха разбити а уцелелите се предадоха в плен ето това е истината,тя вече украинската армия я няма,нямат оръжие нямат и боен дух,ето това ще стане и нато ако прати помощ,разликата тук е че тези хора защитават родината си а не се бият за пари
62
1
 
20
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
Тези "5-6 офицери от НАТО " какво правят в района на бойните действия!?Украйна член на НАТО ли е,или и тези са "отпускари"?
61
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен Чингис хан прегази Русия за 200 години ако ще връщаме историята можем и до варягите на Рюрик да го докараме
60
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бе да си го кажем направо :Украинските главорези се изнесоха като бити Ляшковци!
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименне,ще пишат за мого умрели...
58
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименмдаа,и после руските "освободители" дето забравиха да си тръгнат те клатят ошо 70 години...мдааа безродник гаден
57
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименизбиват се,и не е от сега да видиш в Добруджа какъв бой сме им теглили на руските :братя:дето забравят да си тръгнат след като са те "овободили" от 38 тона злато *** и червените ***...
56
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изтеглили се на върба в сряда! Яли са бой до дупка, а половината са се предали
55
0
 
3
 
! Отговори
jeff преди 9 години
Вижте това.............https://youtube/watch?v=u-lasYrm0Zk
54
34
 
5
 
! Отговори
Игор преди 9 години
Какво се радвате бе , колкото е по далече Русия от вашите граници толкова по добре за вас и Европа . Руските фашисти могат да имат временни успехи но накрая ще подвият опашките както в Афганистан , Източна Европа , Литва ,Латвия ,Естония .
53
3
 
34
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Изтеглиха!?С вдигнато бяло знаме и без оръжие?Това по скоро е бягство,не изтегляне.Ама всички отдавна вече разбрахме че истина и Лисенко са две различни понятия,нямащи нищо общо,хаха
52
3
 
36
 
! Отговори
ЗОРО преди 9 години
ЩЕ ПОЛУЧАТ ОЩЕ ТРИ ЗАПОВЕДИ И АКО НЕ ГИ ИЗПЪЛНЯТ - НИ АМЕРИКАНЦИ , НИ ПОЛЯЦИ , НИ ФАШИСТИ ,НИ АНГЛИЧАНИ ЩЕ ГИ СПАСЯТ ! ПУТИН ЩЕ ИМ КАЖЕ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС ! НАШИТЕ ГЪЗОБЛИЗЦИ / ОТ ДЯСНО И ОТ ЛЯВО / ,САМО ЩЕ СЕ ЧУДЯТ КАКВО СТАВА !
51
1
 
12
 
! Отговори
bg преди 9 години
Daaaaa,kogato kievskite evreo-fashistki bombardiraha gradovete I selata sataninskata evreiska nacistka idiotska v USA I Z.Evropa kazvashe 4e ne e jasno koja strana e izstreljala snarjadite.
50
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Укровската армия се изтегли и от Украйна!
49
2
 
39
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Така е 73: Според мен най вероятно са ги смазали и разстреляли като кучета на място, все пак това бяха убийците на деца, стари хора, жени, и разрушаваха донецк цели 3 месеца. Над 1000 цивилни загинаха за периода на тези бомбандировки в Луганск и Донецк , така че и аз мисля че едва ли са се церемонили много с тях ... и естествено е да не покажат нищо, така е по-добре , дето се вика, свърши се, гадовте ги няма, жителите ще отдъхнат и почнат да възстановяват града лека полека ...
48
1
 
8
 
! Отговори
mmm преди 9 години
до анонимен 63ситОация,капитОлирам- нищо лично!!
47
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако пише че са се изтеглии(тоест отстъпват позиции), значи са били размазани и избити на място. Това е най - лесния и верен критерий за действителната ситуация. Предалите се ще бъдат разстреляни със сигурност. Колко време вече избиват мирни жители. Едва ли руските медии ще пишат за много предали се.
46
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименИ 105 години преди това какво стана с франсетата-Бородино,Наполеон????

Спонсорирани публикации