Украинският закон за санкциите срещу Русия е в сила от утре

Законопроектът беше приет на 14 август
11 сеп 2014 12:04, Анисия Иванова
39
Украинският закон за санкциите срещу Русия е в сила от утре
Петро Порошенко и Арсений Яценюк. Снимка БТА

Вестникът на украинския парламент публикува днес закона, който урежда въвеждането на санкции срещу Русия, предаде ИТАР-ТАСС. Документът, подписан вчера от украинския президент Петро Порошенко, влиза в сила от утре.

Законопроектът "За санкциите" беше приет на 14 август от парламента с 244 гласа при минимално необходими 226 депутати.

Още по темата
Законът създава механизъм за реакция на заплахи срещу украинските интереси или национална сигурност, включително въоръжени нападения от други държавни или недържавни образувания.

Документът регулира въвеждането на специални икономически и други санкции от страна на Украйна срещу чужда държава, физически или юридически лица и субекти, осъществяващи терористична дейност.

В списъка на посочените от закона санкции са блокиране на активи, ограничаване на търговските операции, прекратяване на полети, превози и транзит на ресурси през украинска територия, забрана за участие в приватизацията, забраняване на посещения на украинска територия, прекратяване на културен обмен, научно сътрудничество и лишаване от държавни награди.

Предложения за приемане или промени на санкциите могат да се внасят от президента, кабинета, парламента, Националния съвет за отбрана и сигурност, службата за сигурност и националната банка.

Решението влиза в сила с президентски указ и се потвърждава с постановление на парламента.

По-рано премиерът Арсений Яценюк съобщи, че правителството е подготвило списък със 172 физически лица и 65 компании, които подкопават териториалната цялост и независимостта на Украйна, финансират тероризма или са подкрепили анексирането на Крим.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АлтайНе е клекнал, а се е навел ;)
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ШопТи не беше ли оня смелия агресивен ***, дето искаше да корми и да разпаря носове, а накрая се скри?
26
2
 
14
 
! Отговори
Алтай преди 9 години
Пълни ***, мислят си че Путин е клекнал пред тях.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЗначи това с'' империята на злото'' вече става не смешно ами.....Всъщност вие бачкате за Русия ,което е добре!!!!!
24
1
 
2
 
! Отговори
Янко преди 9 години
До ШопЖопа, за теб това ще е катастрафа! Руснаците измират от глад и жопата няма за какво да пише! И настъпва глад. Жопата може да умре и тя...
23
0
 
5
 
! Отговори
Registriran преди 9 години
До Предупреждавам! не се притеснявай баба Меркел ще ги привика в Германия още когато доближат тръбите.
22
5
 
18
 
! Отговори
Предупреждавам! преди 9 години
"В списъка на посочените от закона санкции са ... превози и транзит на ресурси през украинска територия..."А сте спрели транзита на газ за ЕС(т.е. и нас), а съм ви счупил крадливите ръчички!!!
21
1
 
3
 
! Отговори
до 20 преди 9 години
Южна Корея.
20
3
 
5
 
! Отговори
137 години преди 9 години
137 години от раждането на революционера Феликс Дзержински.
19
2
 
28
 
! Отговори
морски преди 9 години
Че то това вече не е Украйна,а бивша Украйна.А Яйцето е наркоман.
18
3
 
41
 
! Отговори
адската машина преди 9 години
Най-голямата опасност за мира и стабилността в Европа представлява фашистката хунта в Украйна! Не Русия, а усилията на Ес, Нато и Сащ, да възродят фашизма в Европа, 70 години след Хитлер, са адската машина, която всеки момент може да избухне и да покрие цяла Европа с кафявата чума!
17
1
 
36
 
! Отговори
кой е следващия? преди 9 години
Дните на Пороченко като президент са преброени! Кого ли ще назначат американците за следващ?
16
1
 
30
 
! Отговори
До 13 преди 9 години
Абе, чуваш ли се какво плещиш бе? "Искало се смелост"! Тия като маймуни с гранати така ще оплескат нещата, че на еуропата ще и се завие свят.Каква смелост, като отзад те побутват тия от краварника и ти обещават планини от злато?Ама нали знаеш, като изтрезнее малко укропията и като видят, че обещанията са КУХИ, и като не получат нищо освен сухи бисквити или пробити бронежилетки,какво ще стане?Абе, НА КОГО СА ПОМОГНАЛИ краварите,КОЯ ДЪРЖАВА Е ДОБРЕ,след като те са се намесили?Правилно - НИКОЯ!!!!
15
1
 
31
 
! Отговори
тотално фиаско преди 9 години
Пълен разгром за Порошенко! Жертвите, за които Порошенко е виновен, само от армията на вече бивша Украйна: 27 888 убити и ранени украински военни, 13 500 дезертирали или безследно изчезнали, 1649 пленени. Общо над 43 000! Опълченците са свалили 43 самолета и 22 бойни хеликоптера. Унищожили или са пленили: 448 танка, 827 броя бронирана техника, 56 реактивни залпови системи, над 100 броя артилерийски системи!
14
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я да видим сега как 172 физически лица и 65 компании лееко помагайки на сепаратистите вкарват цялата хунта в з***Д#ика на орела -лешояд! Ще е голямо зрелище!
13
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прасенко ще направи демонстрация от утре как с един патрон да си гръмнеш и двата крака ч е и онова между тях! :) О) :) :)
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 15Как ги събра толкова тролчета да ти кликнат + ?Явно нещата вървят на зле за коалицията срещу Путин щом правите тези номера :)Кеф!
11
40
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво! Слава на будният украйнски народ! Иска се голяма смелост за да се изправиш лице в лице с най-голямото зло, империята на злото - Русия!
10
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Москва даде съглсие за прикъединяване на Киев към ЕС, но при определени условия свързани със защита на някои руски стоки за 2-3 години. ЕС пък обяви , че няма да приема нови членки до 2019г, а в случая фалиралата Украйна няма да види ЕС в обозримо бъдеще.Ще я реформират европейците -демек каквото ценно има ще го вземат и толкова.Тия на снимката пазят собствените си пари и живеят с надежда да се включат в разграбването при реформите, та затова плещят само идиотии.
9
3
 
48
 
! Отговори
$?! преди 9 години
Продадоха и предадоха собствения си народ.. Сега ще усетят на Кончита вурста :-(

Спонсорирани публикации