Русия изпрати над 200 камиона помощи за Украйна

В тях има 2000 тона продукти
Обновена: 13 сеп 2014 08:10 | 13 сеп 2014 07:58, Камелия Цветанова
20
Русия изпрати над 200 камиона помощи за Украйна
Снимка: Ройтерс

Над 200 камиона с хуманитарна помощ за Украйна от втория конвой на руското министерство на извънредните ситуации преминаха руския митнически и граничен контрол на руския ГКПП "Донецк" и заминаха за контролираната от проруски сепаратисти Източна Украйна, предадоха Ройтерс, Франс прес и ИТАР-ТАСС.

Той добави, че заедно с камионите са били проверени и пуснати две машини за техническа помощ.

Телевизия "Россия 24" съобщи, че камионите са натоварени с общо 2000 тона продукти - зърнени храни, макарони, захар, лекарства, дизелово гориво, електрически генератори и одеяла.

Миналата седмица в Минск бе подписано споразумение за примирие между Украйна и проруските сепаратисти. То предвижда изпращане на хуманитарна помощ в Източна Украйна, където стотици хиляди души са подложени на спирания на тока и водата, а къщите им са тежко пострадали от боевете между украинските правителствени сили и сепаратистите.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: УкрайнаРусияпомощи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
blah преди 9 години
До Анонимен (18)***! Руснаците пращат храна, гориво и прочее ама на сепаратистите. И го правят с неземно лицемерие - можеха със същия успех да пррекарат всичко през границата нелегално, както правят всеки ден с войници и бойна техника, само че използват храната за да си вдигат рейтинга пред света. Те започнаха войната, отнеха Крим, а сега са "братя които помагат". А ти си невежа щом вярваш на всичко което излиза от устата на Путин.
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците пращат храна, НАТО пращат убийци и оръжие.Нов световен ред.
13
2
 
8
 
! Отговори
тя преди 9 години
Руснаците са единствени , които безкористно помагат на събратията си в сполетялото ги нещастие.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СОВА:Русия имат вече и C 500 на въоръжение,който наистина няма подобен аналог в света!С него се неутрализират и цели в космоса!
11
1
 
9
 
! Отговори
пенко преди 9 години
Яйценюк казва : "Русия е заплаха за световния ред". Нямам спомен ,само съм учил ,как от древността различни персони и "клики" са се опитвали световния ред да е техен -те да го налагат и определят ! Днес точно арсениевчетата наречени "СВЕТОВНА ЦИОНИСТКА ОБЩНОСТ" се опитват да диктуват световния ред - ама НЪЦ !!!
10
1
 
9
 
! Отговори
СОВА преди 9 години
Според доклада на австралийския център Atr power Australia се сравняват ВВС на САЩ и ПВО на Русия. В случай на конфликт възможността за оцеляване на ВВС на САЩ е на пълно изключена, защото руската ПВО е достигнала най високо ниво на развитие. Ракетните комплекси и особено С400 нямат аналог в света. По горе писах според чий доклад.
9
1
 
4
 
! Отговори
KUK преди 9 години
DNES NA KALOTINA OCAKVAHA DA VLIAZAT 222 KAMIONA S POMOSTI ZA POSTRADALITE OT NAVODNENIATA V BALGARIA.
8
2
 
7
 
! Отговори
Мазни медии преди 9 години
"... предадоха Ройтерс, Франс прес и ИТАР-ТАСС."Тия медии ако можеха да спрат хуманитарната помощ щяха да го направят. Грубо, но истина. Гледат само собственната си известност и плюят по Русия, докато праща хуманитерни помощи, вмъквайки всякакви съмнения, че тази или онази пратка не били законни и едва ли не в тези пратки имало отрова за украйнците и оръжие за руснаците. Естественно се подмазват на собственните си политици, които пък се подмазват на Путин като уж приятели само заради газта.
7
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ обграждат Русия с военни бази,разполагат оръжия покрай границата им,системно се опитавт да провокират Русия!Когато Русия вземе мерки да се защити всички скачат срещу нея и започват да я обвиняват че е агресор и тнт!Това са двойните американски стандарти и наглост,на САЩ войските са на хиляди километри от границите си,а обвиняват Русия че като провеждала военни учения на собствената си територия провокирала!По-голяма наглост от това няма!
6
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много ми е интересно,ако Русия започне да организира революции в Мексико,или ако разположи ракети там или елементи на ПРО,как ще реагират САЩ тогава?Изхождайки от кризата в Украйна би трябвало да кажат,"че това е суверенна държава и има право да определя какво ще прави,и как ще се развива"!Ама много се съмнявам че така ще реагират ако това се случва в съседна на тях държава!Ето за такива двойни американски стандарти става дума!Системно САЩ дразнят и провокират Русия,като я обвиняват за всичко!
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ...7:Роснефт приятел придобива активите на петролния гигантTSN-BP през изминалата година и от тогава задлъжнява с тези пари,за това и иска помощ от държавата,а не пряко от санкцийте,но щом придобиваш активите на друг петролен гигант рано или късно ще си избиеш парите!Така че не пиши глупости,а чети!Освен това дайте да поживеем и ще видим тези санкции ще имат ли ефект и на кого повече ще наврядят!Пък за кризата в Украйна и малките деца знаят кои започна и организира всичко!
4
3
 
2
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Анонимен 6 Еми наистина Стрелков ,скоро ще се върне,но тоя път ще е координатор А и да ,наистина скоро време ще стане отново патаклама А междудругото ,немски Леопарди са ги пратили към Новорусия Учението на НАТО и Украйна е в полигон западно от Лвов,а танковете са били видени от местни близо до Тернопол(което е източно от Лвов) Но пък самите местни са изказали мнение,че ти
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи до 10 дни можем да очакваме още една офанзива на опълченците. Този път с повече опит и по организирани. Стрелков се завърна на сцената, а има още доста територии за освобождение от киевската хунта.
2
3
 
22
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Вече 33 камиона с в Луганск В крайна сметка ,тия хора виждат кой им помага и как "сънародниците" им ги обстрелват постоянно Ако говорим за идеологическа война,то Русия я е спечелила А спямо новите санкции,Путин си каза,че са добре дошли за руските чиновници и депутати,таман щели повече да работят с народа а не да ходят на ски в Алпите
1
2
 
30
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Ето, така се печелят войни, а не със снаряди по градовете!

Спонсорирани публикации