Украйна определи местните избори в Крим и Севастопол като нелегитимни

Те остават неделима част от суверенната украинска държава, заяви Киев
15 сеп 2014 12:26, Елка Василева
37
Украйна определи местните избори в Крим и Севастопол като нелегитимни
Снимка: Reuters

Външното министерство на Украйна определи проведените вчера според руското законодателство регионални избори в Крим и Севастопол като нелегитимни, предаде ИТАР-ТАСС. От ведомството подчертаха, че Крим и Севастопол си остават неделима част от суверенната украинска държава.

Руският премиер Дмитрий Медведев обаче заяви, че изборите в Крим са доказали, че властта в Русия е основана на законови процедури. Медведев коментира, че е било възможно да се изчака краят на преходния период след присъединяването на Крим към Руската федерация и изборите за регионална власт да се проведат следващата есен. Той обаче изрази убеждение, че без нова, съвременна власт Крим и Севастопол не биха могли да се развиват.

Още по темата

По предварителни данни вотът в Крим и Севастопол ще бъде категорично спечелен от партията на руския президент Владимир Путин "Единна Русия". За нея са гласували 71, 4 процента от избирателите, съобщи пред ИТАР-ТАСС председателят на регионалната изборна комисия Михаил Малишев. Данните са въз основа на преброени близо 55 процента от бюлетините.

Избирателната активност в Крим обаче е била 52, 91 процента, става ясно от информацията на ИТАР-ТАСС.

Вчерашните избори за регионална власт в Москва и в повечето региони на Русия бяха спечелени без изненада от партията "Единна Русия", информира Франс прес, цитирайки руския вестник "Известия". Либералната опозиция не успя да получи нито едно място в градския съвет на столицата. Френската агенция отбелязва, че опозиционната журналистка и правозащитничка Олга Романова не е могла да се кандидатира като независим кандидат в Москва, тъй като изборната комисия в столицата е сметнала 19 процента от подписите на граждани в нейна подкрепа за невалидни.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйана не била признавала изборите в Крим!Абе *** украйнски харесва ви не харесва ви ,ама Крим си е бил и ще бъде винаги руски!Това дали вие ги признавате или не, Русия не я интересува въобще!И не е важното какво мислят фашистите в Украйна,важното е че народът на Крим иска и избра да е отново част от Русия!
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гласували 52 % , че в България или в ес , да не гласуват повече , а опозоционерка не я допуснали да се кандидатира , това наистина е глупост , тя е нямаоло да спечели повече от 8 % , така че да се благодари , че не я допуснали , тъкмо да й се спомене името , че никой нямаше да чуе за нея , това са хиора без подкрепа , които си предават важност , виждате ли , не ме допуснаха , иначе голям резултат щях да направя хахаха , а може и да са били недействителни подписите , знае ли човек
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kolko hora s kalashnici imashe po izbornite komisii ?
27
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 9 години
Тези предатели които продадоха България трябва ние да ги накажем не да чакаме някой друг,защото те предават нас като народ.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Софийските утрепани красавци хинтелигенти продажни протестъри не вдяват, че след Украйна зелените човечета ще щъкнат из Балканите. Свърши демокрадичният рай, Белене е на хоризонта. За 25 години софийската *** съсипа България, направи това, което турците не можаха да сторят за 500 годин. Само и само да налапат кокала, слугувайки на всеки западен тарикат. Чорбаджийската закваса отново засмърдя. Но дядо Иван точи калъчката...
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой се обажда от коневръза...
24
1
 
4
 
! Отговори
морски преди 9 години
Само така,Путин,мачкай наред и продължавай напред.Слава на Русия!Велика!
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Референдума беше жизне знам, а дали е възможно негласувалите да са знаели че ще спечели Единна Русия и да са почнали по - отрано да празнуват и да не са стигнали до урните? Софиянец, съгласен съм, че бандеровците започнаха мощна пропаганда и унижения срещу рускоговорящите в Украйна(над 60%). По този закон трябва да бътат избити всички съвременни украински политици, проевропейски активисти, доброволци, поети, композитори и певци. Съгласен съм с теб, че поне трябва да ги затворят доживот.
22
6
 
3
 
! Отговори
Референдума беше жиз преди 9 години
До НаблюдателРеферендума беше жизненоважен, касаеше бъдещето за десетилетия, столетия дори, а сегашните, няколко години и нови------------- А дали е възможно негласувалите всъщност да са "против", но да ги е страх да си дадат гласа в условията на окупация?
21
9
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
Плюещите злоба и омраза руски граждани да прочетат това: zakonrf.info/uk/282/, а плюещите злоба и омраза атакисти, дпсари, бспари - да не забравят чл.162 от НК. Вижда се, че за всекиго има по нещо. Не,че не сте платени, но е хубаво да бъдете зашлевени със собствените ви закони по мракобесните ви кухи тикви...."..И секиму добро струва /само знайте- за парата/ като човек- що да прави? / изяда си и месата/" Патриот - Хр.Ботев
20
4
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Западни аналитици признаха че това е огоромен успех за Путин, а тука някакви мижитурки злобни се мъчат да изкривяват значението и смисъла на събитията ...Погледни във вашингтон пост поне какво пишат , може и другаде да потърсиш анализи в любимите си западни медии, и там има умни хора които реално преценят събитията, а не скачат подир официалната им държавна политпропаганда...
19
2
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
До Шоп 22: Айде скрий се вече, ти какво мислиш че в любимата ти европа и уса избирателната активност е космическа ли, или у нас в Бг е висока, значи всички са бидло за теб, тоест и ти самия :))) Референдума беше жизненоважен, касаеше бъдещето за десетилетия, столетия дори, а сегашните, няколко години и нови.Като почнат такива като теб да се мъчат под вола теле да търсят, направо ми писва да обяснявам като на ***...Поне от кумова срама да замълчиш , гледай си копанката,а не чуждата паница..
18
11
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Наблюдател Познай какви граждани са хора, на които местните избори са им маловажни. Бидло... За всеки нормален самоиздържащ се гражданин местните избори са поне толкова важни, колкото и парламентарните. Ако пък най-важен е референдума за присъединяване към ***, още по-зле.
17
1
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Ами от всички опозиционни партии, само тази на Жириновски успява да мине прага , и да получи места в техния парламент ... Останалите не получават нищо.. а границата беше май някъде 4 % ако не се лъжа, трябва да проверя...А така известния опозиционер татарски ( жив продажник ) Джамилев, решил да участва в изборите на Украйна, от партията на Тимошенко, хахахах... Май видя че няма да го огрее в Крим и ще се маха към Окрайната
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Наблюдател Колко процента е спечелила опозицията в Крим?
15
2
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
До Шоп 18: Хората работят, спокойни са и след важния избор, тези им бяха маловажни :))) По скоро опозицията в Крим се беше нахъсала и активизирала, особено проукаинските и прозападни петоколонници, но пак не спечелиха :)) Единна Русия води навсякъде в РФ , с над 77 % .. Та както викаха тука някои ***, че самия руски народ ще свали Путин, е видяхме хахахахах....
14
15
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
"Единна Русия". За нея са гласували 71, 4 процента от избирателите, съобщи пред ИТАР-ТАСС председателят на регионалната изборна комисия Михаил Малишев. Данните са въз основа на преброени близо 55 процента от бюлетините.Избирателната активност в Крим обаче е била 52, 91 процента------------------ А! Каква стана тя! Само 40% подкрепят новата руска власт, така ли излиза според русофилските сметки, които правехте на българските избори? И това в условията на всенароден подем след аншлюса ?
13
3
 
23
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Кой е легитимен? Коя е тая Украйна?
12
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Укрите умират от злоба и бяс, много им се искаше да се развилнеят в Крим, и да съсипят всичко до което се докопат. Крим е на светлинни години пред Украйна, и е трън в очите на нескопосаното Киевско "правителство".
11
2
 
35
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
А пък Русия да обяви Украйнската държава като нелигитимна.Първо е била от Русия,после се е създал СССР и са я нарекли Украинска територия.После се разпаднал СССР и някой решил че това е отделна република.Досега руснците не са я слели с картата си дефакто само защото не се е проявявала като чужда територия спрямо Русия.Ама сега излизат някакви недоносчета от запада дето дори не знаят историята и фактите но говорят,посягат и се правят на световни полицаи.Само като ги види човек са му ясни.

Спонсорирани публикации