Откриха масови гробове в Донбас, Украйна

Сепаратистите и военните се обвиняват взаимно
Обновена: 25 сеп 2014 18:13 | 25 сеп 2014 12:58, Елка Василева
251
Откриха масови гробове в Донбас, Украйна
На това място в Нижняя Кринка според сепаратистите са погребани петима души. Снимка: Reuters

Противоречива информация за масови гробове в Донбас идва през последните дни. Наблюдатели на ОССЕ казват, че са открити три тайни гроба, докато руската телевизия съобщи за „десетки“ такива братски могили. Открити са тленните останки на девет души, но репортерите твърдят, че „броят на жертвите може да се измерва със стотици“. Сепаратистите и военните се обвиняват взаимно за престъпленията, пише NEWSru.com.

По последни данни на сепаратистите от Донецк в тайните гробове са открити останките на над 40 души. Това заяви един от представителите на въоръжените активисти Александър Захарченко пред „Руская служба новостей“. По думите му в района на село Нижняя Кринка, на територия, напусната от военните, са били открити три гроба, в един от които лежат около 40 тела на мирни жители, а в другите два – трупове на сепаратисти и украински войници. Захарченко заяви още, че липсват вътрешни органи на труповете. Представител на местните правоохранителни органи обаче опроверга тази информация пред РИА Новости.

Още по темата

Телевизия „Россия“ обаче съобщи не за три, а за „няколко десетки гроба“ в Комунар, Нижняя Кримка, Телманово, Старобешево. По думите на репортер на телевизията „броят на жертвите може да се измерва със стотици“, като големите гробове се намират на „неутрална територия“.

Първата информация за открити гробове беше на телевизия РЕН ТВ. В репортажа й по-рано тази седмица се съобщаваше, че сепаратистите са открили три гроба, като в тях се намират тленните останки на девет души. Тези числа бяха потвърдени от наблюдатели на ОССЕ.

Сепаратистите обвиняват в престъпленията военните, които са напуснали въпросната територия след сключването на примирието. По думите им доказателство е фактът, че край гробовете военните са оставили армейски пакети суха храна.

От пресцентъра на Антитерористичната операция, провеждана от Киев, заявяват, че тази информация „не отговаря на действителността, като целта й е дискредитиране на украинските военнослужещи“.

Междувременно руските власти, игнорирали съобщенията за тайни погребения в Русия, се заинтересуваха силно от информацията за гробовете в Донбас, пише NEWSru.com. Говорителят на руския Следствен комитет Владимир Маркин обеща, че Главното следствено управление ще провери данните за убийства на мирни жители в Украйна. От Държавната дума заявиха, че ще изпратят писма до Съвета на Европа, ПАСЕ и ОССЕ с искане за създаване на международна комисия за разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НФБA, ne. Porosenko vseki den se "gordee", che sinut mu e na vojna. Dolen luzjets. Chovek, kato slusha i gleda, kakvo stava v Ukrajina, zapochva da misli, che Zapadna Ukrakna e patologichen sluchaj na obezumjavane. Maj shte trjabva nova Bjala kniga za fashistkite zverstva 70 godini sled ***. No ukrainskite fashisti sa oshte po-gadni, zashtoto sa prosti i tupi. Glupotsi, po-blizak ot suseda njama - za dobro ili z;o. Che veche go vidjshme onja s rairanite gashti - toj vzema, toj ne dava
186
1
 
15
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До baihuiГЛАВОРЕЗИТЕ ОТ ЦРУ ВЪВЛЯКОХА УКРАИНЦИТЕ В ТАЗИ МЕСОМЕЛАЧКАНИТО ПОРОШЕНКО НИТО МИНИСТРИТЕ МУ ИЗПРАТИХА СИНОВЕТЕ СИ НА ВОЙНА..ИЗПРАЩАТ СЕ БЕДНИТЕ..ХОРАТА ОТ СЕЛАТА НАСИЛСТВЕНО СЕ ПРИВИКВАТ В АРМИЯТА И ПОД ДУЛАТА НА ОБУЧЕНИ ОТ ЦРУ ГЛАВОРЕЗИ ТРЪГВАТ ..ДНЕС Е ЯСНО ЧЕ ИМА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТОВИНОВНИЦИТЕ СА ПОРОШЕНКЩО И МИНИСТРИВИНОВНИЦИТЕ СА И ТЕЗИ ТАМ В БЕЛИЯ ДОМ..ЗАРАДИ ИКОНОМИЧЕСКИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ САЩ ПОДПАЛИХА СВЕТА..И ГОТВЯТ ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА
185
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Същите ,които убиваха в Босна, убиват и сега.Те са щатни ЦРУ наемници.
184
0
 
5
 
! Отговори
11 преди 9 години
Това заприлича на Босна! И там беше на верска основа.
183
1
 
1
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До НаблюдателТи си откровен фашист !!!
182
3
 
2
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До НФБНай-добре е да осъдят фашагите украинци, като ги изселят в северна корея, а поляците , българите, литовците, латвийците и всички останали фашаги направо да се разстрелят !!! Не разбирате ли, че фанатизма ви е патологичен !!! Има добри и лоши украинци, има добри и лоши руснаци !!! Обвинявайте за цялата безумна касапница кремълската мафия, без която никога нямаше да има толкова загинали хора !!!
181
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Четете как с създава Украинската ССР и как влиза в състава на СССР, как ПОляците провеждат асимилации и зачистки в сегашните западни Украински територии, и тъкмо сега промитите от техните наследници мозъци, платени от еврогейовете и хамериканските пиндоси правят същото само че Донецк и Луганск, избивайки цивилни хора.. Защото срещу въоръжени те не смеят да се изправят , ядат бой като маче у дувар, и си го изкарват на невъоръжени...И платените гейове им се възхищават, бравос , вие сте велики..
180
1
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
До 222: И пак сорсоидите платени показаха плоските си лъжи или просто незнание :)) Какъв Сталин през 1920 година ги гони не знам, това първо, и второ, кой кого напада и се опитва да създаде реваншистки отново някаква велика Жечсполита също. Четет бе сорсоиди четет, точно тогава украинците в галиция се бията срещу поляците заедно с руснаците, беларусците, литовците , латвийците. Четете ***, иначе си оставате прости платени прозападни ***, дори не сте гейове :)))
179
0
 
1
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВАнтихристов, антихристов, този на снимчицата е световен шампион по създаване на масови гробове !!! днешното дребно кремълско диктаторче копира мустакатото дребно кавказко чудовище !!! Между другото, умници като вас , диктатурите не ги търпят !!! Такива борци за "правда", като вас диктатурите ги пращат на едно и също място, както и нормалните хора , изразяващи гражданска позиция !!!
178
1
 
3
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
Откриха масови гробове в ДонбасНОВОРУСИЯ ОПЛАКВА СВОИТЕ ЖЕРТВИПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО САМО ТАКА МОЖЕ ДА СЕ НАРЕЧЕ ВОЕННАТА ИНТЕРВЕНЦИЯ ИЗВЪРШЕНА В НОВОРУСИЯ ОТ ФАШАГИТЕ ОТ КИЕВПОРОШЕНКО И МИНИСТРИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ОТ СПЕЦИАЛЕН МЕЖДУНАРОДЕН СЪД В СЕВЕРНА КОРЕЯЗАЩО ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ СЕ КРИЕ ОТ НАРОДИТЕ НА ЗАПАДНА ЕВРОПАА ЗА НАД 1 МИЛИОН ПРОГОНЕНИ ОТ ДОМОВЕТЕ ИМХИЛЯДИ ДОМОВЕ СА РАЗРУШАВАНИ ОТ ДЕСЕН СЕКТОР ЗА ДА СЕ ПРИНУДЯТ ЖИТЕЛИТЕ ДА СЕ ИЗСЕЛВАТПРОВЕЖДАНО Е ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ
177
1
 
9
 
! Отговори
neo преди 9 години
работата се изяснява.....мейданските фашисти си служат с фашистки методи. Ясно!!!!
176
3
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Та толкова по историческите ретроспекции, може да ровим дълго, но не виждам връзката със сегашно време. Знам че доста злобноидни платени еврогейчета всячески се опитват да намерят оправдание и да злорадстват ,но това за мен изобщо не е оправдание драги ми смешковци. В слуая с масовите гробове, и не само, в цялата ситуация в Окрайна, виждаме кои са фашагите които убиват невинни, мъчат пленници, мародерстват , изнасилват жени.. И кои са платените подпалвачи на всичко това. Хуната скоро ще си плати
175
3
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Мдам, гледам сега сорсоидите се връщат към Катин, а дали ще благоволят да се върнат към 1920 година когато тъкмо получилата независимост Полша след първата световна война, напада все още в хаоса на гражданската война територии на Руся а? Ами дали тия сорсоиди платени ще си спомнят за загиналите от глад и болести в полски плен червеноармейци ? Не понеже е нямало храна, просто така решили реваншистките шляхтичи , да си връщат за това че ги е нямало на картата като държава. Та да попитам все пак..
174
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Божо Беднююга! Страдаш от личностно раздвоение! Хапчетата, редовно.Ясно е че всичко го изсмукваш ,но не пръстите си, а от *** си .Интересно ,как си навираш главата ,чааак там ? Хапчетата ! Иначе почнеш да говориш за ,,османско присъствие в България и други тем подобни . Хапчетата!!!!!!
173
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 200 Киевска Русь. Сега там стъпиха хохло- и както навсякъде -трупове и кръв.
172
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАДАВАТ СЕ ТЕЖКИ ВРЕМЕНА ЗА *** КАШЕРНИ Л * *** ЩЕ ИМА МНОГО ПОСРАНИ ОТ ШЛЯКАНЕ *** ДУПЕТА,АМА ЗА ТЯХНО УСПОКОЕНИЕ ЩЕ ИМА И ДОСТАТЪЧНО ТОАЛЕТНА ХРАРТИЯ-ДОЛАРИ С КОИТО ДА СИ ИЗБЪРШАТ ОСРАНИТЕ НАЕ**НИ ***
171
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** продажни *** на тия от киевската хумта края им е близо, колкото и да скимтите,а само след 1-2 години и тукашните соросови *** ще бъдат изметени от България..времето вече не е ваше сащ са една държава със затихващо функции ,авече и времето работи за Китай и Русия ,знайте ,че политиката в България е пряко свързана с международното положение и на световната сцена нещата се променят кардинално ,а оттам ще се променят и тук и тогава дупе да ви е яко.
170
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО всички бесни ***, които по 24 часа на ден бълват ЛЪЖИ и омраза срещу православието и Русия. Много скоро ще ви натикаме пак в Белене фашисти долни, запомнете го. Омитайте се от България, защото времето ви изтича безвъзвратно.
169
15
 
5
 
! Отговори
Bowen преди 9 години
Това са мръсни партенки на КГБ. Първо гробовете ги "открива" една руска телевизия в собственото си студио. После такива откриват и други "новинарки". После Захарченко се сеща какво му подсказват от Центъра и започва да търси гробове. Като не намира утрипа 9 украинци туря им паспорти с руски имена и вика ОССЕ. ОССЕ казва каквото е видял. В това време руските новинарки и техните мекерета в Украйна и света започват да намират '/те ще намерят и стотици/ гробове.После Путин награждава лъжците.
168
8
 
4
 
! Отговори
Луцифер преди 9 години
СъвеЦките другари и техните мекерета в Украйна имат опит в криенето на масови гробове.Геноцида в Катин беше отричан с пяна на уста от всички *** и после руски управници повече от 60 години, така, че вЕрвайте им...

Спонсорирани публикации