Кремъл не планира да ограничава достъпа до интернет

Путин обаче потвърди, че сайтовете с незаконно съдържание ще бъдат закривани
1 окт 2014 16:52, Елка Василева
16
Кремъл не планира да ограничава достъпа до интернет
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин увери, че Кремъл не планира ограничаване на достъпа до интернет, предадоха Ройтерс и Франс прес. Уверенията бяха отправени на среща на Путин с членовете на Съвета за сигурност на Русия.

Така Путин се опита да разсее спекулациите, че в Русия могат да бъдат въведени ограничения на достъпа до интернет насред засилващото се напрежение между Москва и Запада заради украинската криза.

"Нямаме намерение да ограничаваме достъпа до мрежата, нито да я поставяме под пълен контрол", посочи руският президент.

Още по темата

"Свободата на медиите, правото на гражданите за получаване и разпространение на информация са основните принципи на демократичното управление и на демократичното общество и трябва стриктно да ги съблюдаваме", подчерта Путин, цитиран от ТАСС.

Путин обаче потвърди, че сайтовете с незаконно съдържание ще бъдат закривани, предаде ТАСС.

Руският президент констатира, че в глобалната мрежа открито се разпространяват материали с терористична и екстремистка насоченост. Нараства и числото на престъпленията, извършени с помощта на информационните технологии, като например проникване в компютърните системи на банките.

Путин припомни, че в последните години Русия е предприела важни стъпки за противодействие срещу такива заплахи. Той увери, че Русия си сътрудничи активно с партньори от ООН, БРИКС и ШОС за гарантиране на международната информационна безопасност.

Държавният глава подчерта накрая, че днес е необходимо да се разработят и прилагат допълнителни мерки за защита на руското кибепространство, посочва Франс прес.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До KLARKТи луд ли си ? Руснаците дават мило и драго да напуснат Русия. Патриотизмът е едно, реалният живот - друго нещо. Ето как се радват руснаците на живота в Европа - друго качество, нов живот."А по всем ощущениям - началась новая жизнь.Не доживаем, не ждем старости. Начали новую жизнь. Другого качества. В Европе."
7
1
 
9
 
! Отговори
KLARK преди 9 години
V RUSIA IMA ISTINSKA DEMOKRAZIA.RUSIA NE VOUVA S NIKOIA DARGAVA.NE IZPRASTA KORABI V CUGDI MORETA.NE ARESTUVA V CUGDI DARGAVI CUGDI GRAGDANI.NE KUPUVA PRAVITELSTVA,NE PRAVI PREVRATI..
6
0
 
5
 
! Отговори
Обзор преди 9 години
ЧРД, галактика! Желая ти сибирско здраве, кавказко дълголетие, всякакви успехи, късмет и децата да ти носят много радост!
5
4
 
1
 
! Отговори
Цереушков преди 9 години
НИЕ ДЪРЖИМ СЪРВАРИТЕ И БЕЗ НАС НЯМА ДА ИМА ИНТЕРНЕТ В РУСИЯ .
4
6
 
2
 
! Отговори
onz преди 9 години
До галактикапа белким ти е последен, еничарино
3
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той и-нета в Русия е достатъчно контролиран и цензуиран, така че това изказване е меко казано смешно
2
7
 
3
 
! Отговори
някой преди 9 години
Отново Путин се прави на света мома неощипана. Във Русия вече има пълен контрол върху интернет. За сега все-още Великата Руска Стена не е такава като Великата Китайска, но блокировките си ги има, подготвят се законодателни промени, както и пълно блокиране на отделни райони, ако това се поиска от Партията. Всички доставчици вече са под контрол, както законодателно, така и физически. Подготвя се и т.н. Руски Интернет. Тоест - след отрязване на връзките със света, всичко вътре да работи.
1
7
 
4
 
! Отговори
Исти преди 9 години
Официално не планира разбира се,за да не засили санкциите срещу себе си. Неофициално обаче нещата са други- ще има хиляди тихомълком изтрити или поправени неудобни коментари,неизлязла информация,"обществен" натиск върху "сгафилите",заплахи "под сурдинка" и пр. Така че на бивши комунисти станали настоящи социалисти,диктатори и закононарушители вяра нямайте- такива хора винаги ще намерят как да ви излъжат!

Спонсорирани публикации