Донбас не може да оцелее без Украйна, убеден е Порошенко

Корупцията е основна тема в предизборната му кампания
23 окт 2014 22:16, Анисия Иванова
20
Донбас не може да оцелее без Украйна, убеден е Порошенко
Снимка БТА

Украинският президент Петро Порошенко увери, че регионът Донбас, който е отчасти под контрола на проруските сепаратисти, не може да оцелее без Украйна, предаде Франс прес.

"Няма да има замразен конфликт, защото Донбас не може да оцелее без Украйна", увери Порошенко в реч в Одеса три дни преди парламентарните избори в страната. Предизборната кампания бе доминирана от боевете в Източна Украйна между украинските сили и проруските сепаратисти, в които по данни на ООН са убити над 3700 души.

Започнатият от Порошенко мирен процес не сложи напълно край на боевете и сепаратистите, които контролират отчасти Донецка и Луганска област, се готвят да организират свои отделни избори на 2 ноември.

Порошенко призова представителите на службите за сигурност да постъпват като него по отношение на "проблема, който парализира икономиката на Украйна: проблемът с контрабандата, проблемът с корупцията".

"Ако търсите къде има нарушения на митническите правила, господин полицай, господин митничар, господин прокурор, направете това, което направих аз тази сутрин", каза президентът.

Той разказа как посетил един от големите пазари в областта и не намерил там нито един случай на преминали митническа проверка продукти.

Корупцията е основна тема в предизборната кампания на Порошенко. Тази седмица той обнародва редица закони за борба с това бедствие, което е обхванало страната на всички нива на администрацията и властите, отбелязва АФП.

Държавният глава, който през май бе избран на първи тур, е фаворит в допитванията с около 30 процента от гласовете за неговата формация, далеч изпреварвайки други прозападни движения. Съюзниците на сваления проруски президент Виктор Янукович са със значително по-ниска подкрепа, отбелязва Франс прес. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може с РУСИЯ!!!
13
1
 
15
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я! Имало по - големи тикви от нашата Тиква!
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя *** пак е обърнал причинно - следствената връзка :Без Донбас, няма Украйна. Има Укропия по -изпаднала от Албания отпреди 20 години.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
fashist ,banderovec ,petlur samo edno kyrshym za teb.
9
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Безплатни бомби няма. В Югото всички бомби ги плати Нато по ценораспис.
8
1
 
41
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Бодряк е Порошенко,но това няма да помогне-тия райони са вече отписани от Украйна!Хич да не се прави на загрижен!Когато палиха хора в Одеса и бомбардираха цивилни-да бяха мислили!Късно е либе за китка!Ако продължават с проамериканското поведение-и още много ще изгубят!А план Маршал за Украйна няма да има-някой да си спомня САЩ да са дали нещо,на някого от 2 св. война насам!?Освен безплатни бомби,разбира се!
7
35
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Откакто се споразумяха за "примирие", руските не са спирали да атакуват летището в Донецк. Към 700 путлеристки трупа и все не се отказват.
6
1
 
23
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
Игор Стрелков (видео в Туба) преди два дни, а днес и Захарченко предупреждават, че укропите могат да започнат щурм на Донецк в близките дни.
5
4
 
17
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
То навсякъде в Източна Европа предприятията търгуващи с Русия фалираха. Всички фалирали в България предприятия през 90-те години търгуваха изключително с Русия. Същото ще стане и в Украйна.
4
4
 
24
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Не ми стигна мястото ,да зарадвам феновете на Украйна,със инфото,че Южмаш скоро време го чака банкрут Нямат поръчки от Русия и сега са почнали да съкращават по 40 човека седмично Хм, нещо ще стане като фалиралите ЗАЗ и почти фалиралия ЛАЗ И то преди зимата,хиляди на улицата,голям кеф Инак ,за да успокоят галичани,са им пуснали минимални цени на топлото,ама в Киев има над 1000 домакинства без гореща вода
3
2
 
40
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Аз пък съм убеден точно обратното Донбас,ще си продава въглищата на Русия ,а тая *** на снимката ще остане с пръст в устата Къде са десетките милиарди,дето ЕС така щедро обещаваше края на февруари Къде са бре???? Нещо ,Украйна искаше 35млрд. долара ,а досега я е получила 5 я не ,а минаха 8 месеца,кажи речи Ще ги получат тия 35млрд. след 10 години ,ама дотогава а ? Още зимата не е дошла ,а газовите им запаси се топят като сладолед на обедно слънце
2
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поркиченко може да направи първата стъпка в борбата с корупцията като се хвърли от някой мост.
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На този челото му е има няма два пръста

Спонсорирани публикации