"Фалконът" с шефа на "Тотал" е бил във въздуха при катастрофата

Сблъсък е станал на мястото на пресичането на две писти
23 окт 2014 21:02, Анисия Иванова
23
"Фалконът" с шефа на "Тотал" е бил във въздуха при катастрофата
Снимка БТА

Самолетът "Фалкон", при катастрофата с който преди 3 дни загина шефът на френския енергиен концерн "Тотал", е бил вече във въздуха в момента на сблъсъка със снегорин на московското летище Внуково и скоростта му е била почти 250 км/ч.

Това каза на пресконференция в руската столица днес ръководителят на комисията по разследване на авиационни произшествия Алексей Морозов, цитиран от ТАСС. Самолетът с Кристоф дьо Маржори на борда току-що се е бил  отлепил от пистата. До момента не са констатирани откази в работата на системите на фалкона, посочи Морозов. Според него екипажът е забелязал снегопочистващата машина непосредствено преди вдигането във въздуха. Самият сблъсък е станал на мястото на пресичането на две писти.

Още по темата

Катастрофата стана през нощта срещу 21 октомври на летище Внуково-3. В резултат на сблъсъка със снегорина френският самолет с Маржори на борда пламна и рухна върху пистата.

Загинаха тримата членове на екипажа и шефът на "Тотал". Руските авиационни власти не смятат засега да публикуват записи от разговорите на пилотите на фалкона с диспечера, заяви на пресконференцията първият заместник-председател на Междудържавния авиационен комитет Сергей Зайко.

В рамките на разследването вече са арестувани шофьорът на снегорина Владимир Мартиненко и още четирима души. Заради катастрофата генералният директор на летището Андрей Дяков и заместникът му Сергей Солнцев подадоха оставки, които са приети. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
1
 
! Отговори
razgradski pop преди 9 години
"Самолетът "Фалкон", е бил вече във въздуха в момента на сблъсъка със снегорин"..!?...тия руснаци са доста напред в технологиите...имат летящи снегорини..:)
15
1
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
ПРАВИШ ИЗДЪНКА - ПОДАВАШ ОСТАВКА . АКО БЕШЕ ТУКА ОТ 9 ДОЛА ВОДА ЩЕ ДОМЪКНАТ ДА СЕ ИЗКАРАТ НЕВИННИ
14
6
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Този Дьо Маржери очевидно е бил голям ***. Естествено, че като правиш такива бомбастични изказвания против санкциите и в подкрепа на Русия, си подписваш смъртната присъда. Такива болтуни Путин моментално ги очиства, за да си създава имидж на жертва, все едно някой му избива подръжниците. Човек трябва да мисли какво и колко да говори. Другия правдоподобен вариант е Господ да го е наказал. Заслужено.
13
1
 
3
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
международна комисия във франция сега да прави разследването. както холандците направиха изводите си - само по картинка и снимка, защото украинците отказаха да предоставят записите. същото да направят сега и руснаците.
12
1
 
5
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
"Руските авиационни власти не смятат засега да публикуват записи от разговорите на пилотите на фалкона с диспечера"Ами да не ги публикуват бе. Да кажат, че ще ги публикуват, когато Украйна публикува записите със сваление MH17. Т.е. на кукуво лято.
11
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Akо не са се разбрали за комисионната, Путин можеше и влак да му прекара през полосата!В Русия се плаща с много пари или.... с живота.Случайни неща няма./справка-Боинга свален от руснаците преди 2 месеца/
10
3
 
2
 
! Отговори
рапан преди 9 години
Ами, ако аварията е случайност? Възможно е и помощник пилота да е бил любовно настроен към пилота и нетърпелив да изчака да излетят, да се е приближил и да е изненадал ... пилота отзад, докато натиска копчетата и?....Фалкона рязко да е сменил посоката? ...В тоя изпълнен с войни и любов свят, какво ли не става? А и може пилота да си е чатил с някоя гърла по телефона и оная да му е показала бомби и той да е ококорил очи и да е дръпнал лоста наобратно? Защо не? И пилотите са хора, имат чувства ....
9
3
 
5
 
! Отговори
рапан преди 9 години
До 12 - Теорията ти не излиза... Шефа на Тотал е бил против ембаргото към Русия, за търговия, значи е бил и в полза на Русия и частност Путин. Значи някой друг, който е против Русия има интерес той да загине. Едва ли ще се узнае кой, при толкова стотици хиляди влиятелни лица, по света, които могат да разпердушинят цели държави, камо ли един Фалкон. И то само колролативни играчи, а за правителства да не говорим. Такива неща трудно се разкриват с факти, служат си и с посредници срещу пари.
8
1
 
1
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
абсолютно.
7
2
 
7
 
! Отговори
рапан преди 9 години
Ако самолет с тази скорост и маса се закачи в кабината на снегорина, ще убие шьофьора и на място. Ако пък шофьора е жив, значи не е карал? Тогава как Фалкона е минал не над пистата, аа над тревната площ, където е била спряна фадромата? Ето това отклонение, ако се е отклонил е странно? Дали автоматично някой комп не е активирал управлението...? Или пък пилота на Фалкона е отклонил случайно настрани? Странна случка, няма причина да се случи по принцип. Освен това снегорина на репортажа бе осветен.
6
2
 
6
 
! Отговори
рапан преди 9 години
На репортажа се видя, как набирайки височина, изведнъж самолета се насочи рязко под ъгъл към пистата. Това показва, че се е закачил отдолу, за нещо, което го е отклонило. Вероятно е снегорина, той е тежък. Въпроса е, обаче - как така самолетен колесар или корпус ще ударят кабината на снегорин, със скорост 250 км за излитане и шофьора на снегорина ще остане жив? Ако предположим, че самолета е около 50 тона, то удара с това ускорение ще размаже и кабина и шофьор на снегорин. Как тогава е жив?
5
1
 
5
 
! Отговори
рапан преди 9 години
Даваха репортаж, по ТиВи БГонАир май, беше, как Фалкона набира скорост, излита, изведнъж явно се закачи в нещо, насочи се към земята и на стотина метра се бухна в пистата. Странно е, че наистина не се движеше никакъв багер а и самият багер бе осветен, а самолета има и фар, както и пистата е осветена с лампи, за трасето, а е странно, че пилота не е видял препятствието? Което намеква, че нещо друго май е закачило самолета, а не багера? Защо да не предположим, че е използуван ластик?
4
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам колко самолета излитат на ден от Внуково но са доста. Това да се случи точно на самолета с президента на Тотал си е доста съмнително.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А шефа на Тотал е бил против санкциите .Водача на снегорина твърди,че не е излизал от тревната площ.Правете си изводите.
2
1
 
9
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
В интерес на юридическата коректност - арестуван е шофьорът на снегорина Владимир Мартиненко, а другите четирима души са задържани.
1
7
 
13
 
! Отговори
Червонец преди 9 години
Френските специалисти пристигнали в Москва за разследването, след запознаване със съдържанието на т.н. черни кутии и другите факти и доказателства обявиха, че имат пълно доверие на руските си колеги от МАК, няма да искат собствено разследване, смятат своята работа на летище "Внуково" за приключена и си тръгват за Париж.

Спонсорирани публикации