Шофьорът на снегорина от Внуково бил с 0,6 ‰ алкохол

Съдът постанови, че Мартиненко е бил пиян
Обновена: 23 окт 2014 14:15 | 23 окт 2014 14:15, Елка Василева
40
Шофьорът на снегорина от Внуково бил с 0,6 ‰ алкохол
Владимир Мартиненко. Снимка: Reuters

Кръвната проба на шофьора на снегопочистващата машина на летище "Внуково", в която се блъсна самолет "Фалкон", съдържа 0,6 промила алкохол, обяви говорителят на Следствения комитет на Русия Владимир Маркин, цитиран от ТАСС.

Още по темата

По думите му за наличие на алкохол в кръвта се проверяват и другите арестувани по случая - главният инженер на координационната служба на летището Владимир Леденьов, който е ръководел снегопочистването, ръководителят на полетите на "Внуково" Роман Дунаев, а също диспечер-стажантът Светлана Кривсун и диспечерът Александър Круглов, които са ръководели движението в момента на катастрофата.

Маркин каза, че шофьорът на снегорина Владимир Мартиненко е имал 0,6 промила в момента на катастрофата, в която загинаха президентът на френския концерн "Тотал" и трима души екипаж. По думите му у останалите задържани не са били установени признаци на алкохолно опиянение при първоначалния оглед, но са им взети кръвни проби и пратени за анализ.

По-рано днес районен съд в Москва постанови въз основа на предварителната медицинска експертиза, че Мартиненко е бил пиян.

Съдията съобщи, че окончателните резултати от кръвния анализ на заподозрения ще бъдат готови в срок от 5 до 7 дни. Адвокатът на шофьора на снегорина окачестви тези предварителни резултати като абсурдни, защото те се основават на визуален преглед на Мартиненко, извършен от лекар след катастрофата.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 9 години
Милият човек! Жал ми е! Кой знае,кой е натопил този шофьор.
28
3
 
13
 
! Отговори
Antius преди 9 години
Петата колона в действие. С много пари и съдии и институции се купуват.Французина ако не беше говорил че няма проблем разплащането на сделките да е в евро, можеше и да е жив сега.
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Гошо или никога не систжпвал в россия, или си роднина на маяковсаки
26
0
 
8
 
! Отговори
PD преди 9 години
Вятър и мъгла е това. Нито дума за причината и описание на ситуацията. Чисто полицейски манипулативни глупости. Полицаите една майка ли ги ражда? А журналистите как се задоволявате с такава информация? Или може би това е достатъчно, за да може аудиторията да доразвие темата за руското пиянство? А отговора на въпроса: убиха ли го или наистина е нещастен случай ?
25
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
те по рождение са с алкохол в кръвта. аз също съм работил в бившия СССР в русия 2 години и бог ми е свидетел,че всичко беше пияно
24
16
 
29
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
Аз съм изкарал в тази страна почти 6 години. Да, някои пият. Грозно, "до отвала"! Но когато сутрин видите в метрото лицата на хората, тръгнали на работа, ще ви побият тръпки! Това са лица на хора, тръгнали да изкарат тежкия си ден в труд, лица съсредоточени, сурови! Защото за разлика от вас, въшки, тези хора работят. И на работата няма биричка, а само работа! На работното си място никой не пие!Може и да пресилвам, но не съм видял пияни на работа, освен веднаж гарови носачи. Престанете да плюете!
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
4ovekat se e gotvil da umre , i da ne po4uvstva mnogo bolka e piinal malko, no za zla u4ast e ostanal jiv. To e yasno , 4e vsi4ko e naglaseno. Parvo be6e polskiat prezident, sega 6efat na Total,koi li e sledva6tiyat
22
22
 
14
 
! Отговори
от ЮАР преди 9 години
До АтанасДумите Русия и Правосъдие са тотално несъвместими. Русия е символ на мракобесие, беззаконие и корупция!
21
4
 
13
 
! Отговори
Атанас преди 9 години
До Анонимен 7На много места в света подсъдимите ги държатв клетки, метални или стъклени. Какво, ти филми не гледаш ли? Телевизия? Каква е разликата между прокурор в униформа и същият - в смешна тога и шапка с пискюл? Какви изводи правиш, обясни! Руското правосъдие има вековни традиции. Блестящи съдебни оратори още в 19 век. В библиотеката на баща ми има издадени преди 9.IХ1944 г. "Избрани съдебни речи". Колкото до този случай, може нещастникът и да е бил натопен. Само дето разни тук лаят!
20
0
 
8
 
! Отговори
до 22 преди 9 години
А бе, дървен, къде прочете, че е от ИтарТАСС? Още не си се събудил и не си схванал промяната.
19
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия явно започват да пият още като се събудят.Докато паднат.....Но не се знае дали е истина,щом е от итартасс.
18
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако вместо снегорин му дадете зенитно-ракетен комплекс, самолет във въздуха няма да остане!
17
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
18, с какво можеш да докажеш, че си руснак?
16
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трезен си е бил човека. 0.6 е по-малко от една водка. За тези географски ширини това си е направо трезвеник.
15
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И сега какво искат да покажат ПетЕлка и Ройтер, на снимката се вижда кошмарът на пилотите, властелинът на противовъздушната отбрана. Сваля самолети в пияно състояние, представете си ако е трезвен колко ескадрили ще приземи!
14
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой някога да е чувал за трезвен руснак?
13
3
 
41
 
! Отговори
Обзор преди 9 години
Правило ли ви е впечатление, че руските разследващи органи за 3 дни установиха факти и заподозрени, извършиха анализи, копираха съдържанието на т.н. черни кутии и извършиха още цял куп следствени действия, за които веднага ни осведомяват чрез медиите, а родните ни органи при аналогични ситуации обикновено казват: Това, за което питате е следствена тайна. Ще ви информираме след приключване на следствието. Например - какво знаете за убитото на пътя тези дни дете?
12
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бе у раша водата от чешмата е с алкохолен градус. Тука за 0.6 промила човека е пил една студена вода сутринта преди работа.
11
1
 
21
 
! Отговори
ВВП преди 9 години
Абе 0.6 промила е по-скоро естествено състояние на кръвта при руснаците. Разследващите по-добре да се съсредоточат върху стаждант диспечеркатаGoogle: Svetlana Krivsun
10
1
 
15
 
! Отговори
макето преди 9 години
абре коко требе да си пийнал да та имаш 0.6 промила я сабалето си пийнем едно канче къде 5-600 грама само коко да се събудим

Спонсорирани публикации