Властите в Киев извършиха преврат, обвини Лавров

Той се надява на "здрав, прагматичен и неагресивен подход"
Обновена: 28 окт 2014 16:05 | 28 окт 2014 07:30, Камелия Цветанова
121
Властите в Киев извършиха преврат, обвини Лавров
Снимка: Ройтерс, архив

Ако властите в Киев, които извършиха преврат, не бяха прибегнали до насилие, в Украйна нямаше да има криза в сегашните мащаби, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Още по темата
"Убеден съм, че ако извършилите преврат киевски власти не бяха прибегнали до сила и бяха уважавали споразумението за уреждане на ситуацията, което подписаха на 21 февруари Кличко, Яценюк и Тягнибок с Янукович, нямаше да има никаква криза в Украйна със сегашните мащаби", каза Лавров в интервю за телевизионния канал "Лайф нюз" и в. "Известия.

По думите му Русия се надява, че след парламентарните избори в Украйна ще преобладава "здрав, прагматичен и неагресивен подход".

Според него работата по окончателното определяне на разделителната линия между враждуващите страни в конфликта в Югоизточна Украйна е близо до завършване.

"Разчитаме, че в близките 2-3 дни тази линия ще бъде съгласувана. После ще стане възможно изтеглянето на тежкото въоръжение на двете страни, а това, разбира се, ще стане решаващ фактор в плана за успокояване на ситуацията и предотвратяването на инциденти", заяви той.

Сергей Лавров каза, че Москва очаква изборите в т.нар. Луганска и Донецка народни републики да се състоят и е готова да признае резултатите от тях.

"Изборите, които ще бъдат произведени на 2 ноември на териториите на провъзгласените Луганска и Донецка народни републики, ще бъдат важни от гледна точка на легитимиране на властта", заяви той.

"Очакваме изборите да се състоят, както е уговорено. И ние, разбира се, ще признаем резултатите от тях. Надяваме се волеизявлението да бъде свободно и никой отвън да не се опитва да го наруши", каза той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЛАВРОВ, ВЯРВАШ ЛИ СИ НА ТОВА КОЕТО ГОВОРИШ!СМЕШЕН СИ ЧОВЕЧЕ, НЕ ТИ ОТИВА НА ПОСТА!
73
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом коня Лавров, казва че в Киев са много лоши, защото бият добрите руснаци много лошо, значи е така. Можете да му се доверите на 100%.
72
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския.З.Стоянов
71
8
 
4
 
! Отговори
Слава на Украина преди 9 години
До До архангел 82Руската империя това е дисциплината на военния лагер вместо държавно устройство; това е обсадно положение, издигнато в ранг на нормално състояние на обществото. ( стр. 83) Руският човек мисли и живее като войник! Като войник завоевател. Тайната пружина на руската политика е религиозната нетърпимост(стр. 41) ..и си спомням страшната фраза на Волтер или на Дидро, която във Франция е отдавна забравена: Русите са изгнил преди да узреят( стр. 104 ) руският народ се е превърнал в абсолютно негоден за нищо друго народ, освен за завоюване на света. (стр. 217) А един на
70
2
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До До алекс 85Ти можеш ли да ми кажеш каква гледна точка поддържам? Защото до тук не съм излагал свои виждания по темата. Според мен съдиш по простата схема "щом не си с мен, значи си против мен". Както всеки и аз си имам собствено мнение, но съсвем не съм толкова запознат че да смятам мнеието си за меродавно. От друга страна откровените глупости с които се защитава дадена държава (а от какво се защитава ми е все още не ясно) предизвикват коментари.
69
5
 
5
 
! Отговори
До алекс 85 преди 9 години
Как си противоречиш! Именно ти поддъжаш САМО СВОЯТА СОБСТВЕННА ГЛЕДНА ТОЧКА. Както и краварите, и еуропейците. И те се пишат за много умни. Нещастници!!!
68
5
 
1
 
! Отговори
До щерев 83 преди 9 години
Няма нужда да си от КГБ за да си умен и да ти е ясно как се развиват нещата и да видиш истините. А от слугите си ти, те приемат всичко сдъвкано, по заповед, под натиск и напълно безрасъдно.
67
1
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До АРХАНГЕЛСилно се съмнявам в твърдението ти, че си пътувал и видял свят. Обикновено това дава широк мироглед и съмнения в собствената гледна точка. Единствено глупаците и ограничените хора непоклатимо вярват, че единствената правилна гледна точка е тяхната. Особено с религиозните глупости в предишните мнения хич не правиш впечатление на интелигентен човек.
66
5
 
4
 
! Отговори
До архангел 82 преди 9 години
Прав си, кадърни и находчиви има навсякъде. Трагедията на запада е че те построиха система, която те пуска свободно да си пробиваш място, да трупаш богатство ПРЕДИ ВСИЧКО ЗА СЕБЕ СИ.Качваш се по трупове и изхвърляш всичко друго зад борда. А естественно на върха е САМО ЕДИН. Е, а останалите, с какво чувство живеят? На неудачници.Как ще построиш стабилна държава от неудачници? Без съчувствие и състрадание? В такава държава няма патриоти, а консуматори на елементарни блага.Рано или късно се разпада
65
4
 
6
 
! Отговори
Щерев до 82 преди 9 години
Ти да не си от онези хора свързани с КГБ които расфасоваха Родината ни и бяха назначените богаташи (червени).Защо мислиш че да си руски слуга е равносилно на националист?Я се скрии...
64
4
 
10
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ до щерев преди 9 години
До Щерев до архангель - момче, за кадърните и находчижите нажсякъде има място - и тук и там и на запад и на изток. За твое сведение - аз се смятам за доста успял човек - живея много добре в държавата си и се радвам на децата си! И съм Български националист! Затова ненавиждам запада! Изчел съм тонове книги и дори не ми е интересно да споря със зомбенца! Бил съм из европа и знам отношението им към нас....извън лицемерието. Виждам и в какво превърнаха родината ми! А ти- не го ли виждаш???
63
5
 
9
 
! Отговори
До щерев 80 преди 9 години
"Умнико", преди да говоришза "кадърни и находчиви" първо трябва да се обърнеш кам ИЗТОКА!!!Оттам идват и уменията,дълбоки мисли,изобретения и истински човешки ценности.Абе,я ми кажи кой е измислил трифазния трансформатор?За него знаят и първолаците,ама че е руснак, не знаеш.А устройството,с което си мериш кръвното пак е на руснак.И това е само прашинка от всичкото.Ама ти не занаеш, защото смяташ за изобретение хамбургера и кока-колата.Това "изобретяват"краварите.А,и дънковите си ***, много умно
62
12
 
8
 
! Отговори
Щерев до архангель преди 9 години
Кои сте вие?КГБ,руска терористична организация на територията на майка България,или просто руски профсъюз печелещ копейки защото за нищо друго не ставате.Вярно Европа и САЩ е само за кадърните и находчивите....за алкохолици няма място.
61
4
 
15
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ до зомбита преди 9 години
....обществата на сащ и ес нямат бъдеще, защото живеят на сатанистките принципи- лакомия, мързел, измама, безбожие! Затова и тези общества ще умрат и то много много болезнено. Не може вечно да се живее от печатане на пари без покритие, от услуги, препродажба на имоти и борсови спекулации. Не може да се отрича Бог, а да се слави сатана! Затова ес и сащ ги чака апокалипсис. Който не разбира - да прочете историята на Рим!!!
60
4
 
12
 
! Отговори
ARHAGEL do zombies преди 9 години
щерев, спонги, в-дей и прочие - наясно сме, че или си един човек или сте няколко служители на тинк танк. Да, обаче ВИЕ сте ретро, момчета. В Русия се говори за нова социална революция, за евразия, за връщане към традициите, включая и реално покритие на парите. Това е бъдещето. Бъдещето е БРИКС, а не ес и нато. ес ще загине до няколко години. Първа ще гръмне най-пропадналата държава- франция, където 25 млн. африканци ще си поискат своето, а малкото останали французи ще бъдат клани като агнета.
59
5
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До ***,бъркаш доста тука, свиваш се не защото си българин а защото си ***, реално или по душа. Явно хич не си тежиш на мястото щом се унижаваш само от поглед. А по веремето на комунизма не можеше да застанеш очи в очи с чужденец. Хората като теб които мислят че всички на запад мият чинии или чистят тоалетни, са малки душици които не могат да излязат от обръжението си, камо ли да погледнат отвъд граница. Точно за това а не защото си българин ще те презират до живот.
58
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Духай супата лавров
57
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СпонгиДемокрация за този човек означава мир.А за теб явно означава горящи гуми пребити хора,унищожени сгради и купища трупове въргалящи се сред локви кръв.Това представлява украйна сега.Първата работа на демократично протестиращите беше да почнат да трупат *** и да ги палят.След това да хвърлят камъни,запалителни бомби и да разрушават.Когато им дадоха власта и предишното правителство падна започнаха да се бият помежду си.Това не е никаква демокрация а първобитен строй.
56
7
 
20
 
! Отговори
!!!! преди 9 години
САЩ и марионетките им от ЕС създадоха и финансираха протестите "МАЙДАНА" !!! Очевидно е ,че по време на Олимпиадата се избра момент в който Русия не може да отвърне подобаващо,ясно е кой започна и защо !!! ЯСНО Е И КОЙ ЩЕ ЗАВЪРШИ И ЗАЩО !!!!
55
10
 
6
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Крадецът вика дръжте крадеца!

Спонсорирани публикации