Петима станаха обвинените заради катастрофата на летище Внуково

Заплашва ги до пет години затвор, ако признаят вината им
Обновена: 31 окт 2014 20:00 | 31 окт 2014 20:00, Камелия Цветанова
1

Петима станаха обвинените в нарушаване на правилата за сигурност служители на московското летище Внуково, арестувани в рамките на следствието за катастрофата със самолета "Фалкон", при която загина шефът на френската компания "Тотал" Кристоф дьо Маржори, предаде Франс прес.

Още по темата
Водачът на снегорина Владимир Мартиненко, който беше с 0,6 промила алкохол в кръвта в момента на злополуката, беше обвинен днес "в нарушаване на правилата за безопасност, довело до причиняване на смърт по невнимание на най-малко две лица".

По-рано през деня по същия член от Наказателния кодекс бяха обвинени главният инженер Владимир Леденьов, който по времето, когато стана катастрофата, отговарял за почистването на пистите от снега, и ръководителят на полетите на "Внуково" Роман Дунаев.

По-рано тази седмица обвинения бяха предявени към стажант диспечера Светлана Кривсун и към диспечера Александър Круглов.

Ако вината им бъде доказана, петимата може да получат до пет години затвор./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
37332 преди 9 години
Заемат отговорни постове и трябва да си отварят очите на четри, ако искат да няма злопулуки, а сега ще се изправят пред съда.

Спонсорирани публикации