Руската авиация застрашава полетите над Европа

Полетите на военни самолети обаче не са незаконни
Обновена: 16 ное 2014 20:33 | 16 ное 2014 19:29, Камелия Цветанова
111
Руската авиация застрашава полетите над Европа
Снимка:Ройтерс, архив

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че руските военни самолети, които извършват полети в международното въздушно пространство близо до границите на европейски страни, застрашават гражданската авиация, предаде ТАСС.

В интервю за британски медии Столтенберг посочи, че руските пилоти понякога не си включват транспондерите (устройства за приемане и предаване на радиосигнали), не дават полетни планове и не се свързват с авиодиспечерите. Това създава риск за гражданското въздухоплаване, поради което е проблем, особено при зачестяване на руските полети, отбеляза той.

Шефът на НАТО добави, че през тази година са нараснали полетите на руски военни самолети близо до въздушното пространство на страни от алианса.

Случаите, когато членове на НАТО са пращали изтребители за прехващане и съпровождане на руски самолети тази година са 100, а през 2013 г. е имало само 30 такива случая, каза той.

Столтенберг същевременно отбеляза, че полетите на военни самолети в международното въздушно пространство не са незаконни.

"Обаче извършването на такива полети без поддържане на връзка с гражданските авиодиспечери не отговаря на нормите", заяви генералният секретар на НАТО. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Безпартиен преди 9 години
До Наблюдател.... Незнам дали си запознат въобще, че Авиодиспечерът е най-важната съставна част от полета (граждански, военни и прочие) и без него нищо не може да стане..... Пич малко се запознай с Ръководсво на въздушен трафик и операции и тогава говори наизуст за разни "програми" и прехвалени "техники" използвани от руснаци :Д:Д:Д
67
0
 
3
 
! Отговори
ставри преди 9 години
Тука коментара е излишен.
66
2
 
18
 
! Отговори
Кръчмарп преди 9 години
Цялата статия си мирише на пропаганда.А какво ще кажете за MH 0017?Нещо на CNN и подобни не им се говори за снимките от сателит които показват стрлба от военен самолет по Боинга. И това там си бе чисто Украински изтребител. :-)Сега как да го изкараме руски? Ами той е производство на концерна МиГ! Ето! Лош Путин!В момента наблюдаваме нещо небивало - световна военна операция от нов тип - информационно-социална война. Една страна срещу 19 - интересно но и опасно.
65
1
 
8
 
! Отговори
до Анон преди 9 години
ми те руснаците са си дискредитирани----Запада се опитва да дискредитира Русия
64
1
 
15
 
! Отговори
зико преди 9 години
Гражданската авиация лети над 10000 м а военните самолети под нея. Така че няма опасност да се сблъскат.
63
0
 
12
 
! Отговори
Desi преди 9 години
До AnonА къде си летял извън Европа където има такова струпване на руски пилоти ? В Азия ?Интересно кой какъв лиценз ти е дал на тебе да летиш нависокото / където са военните самолети/ в Азия ? Трябва да е CPL..... значи си българин който е взел комерсиален лиценз в Азия, просто чудо на чудесата.... или на фантазията ти. в близост до, не значи във..... не нарушават никакви правила, така че цялата статия и твърденията в нея са безсмислени
62
3
 
23
 
! Отговори
скот преди 9 години
Натовци като чуят руска авиация и подмокрят памперсите. Американците помнят какво се случи на 12 април т.г. в Черно море с техния ескадрен миноносец Донал Кук и системата им за ПРО "иджис" руския СУ24 12 пъти имитира ракетна атака над кораба им, а те го гледаха като на кино.
61
0
 
18
 
! Отговори
L преди 9 години
От утре ще питат нато дали може преди да летят..
60
1
 
8
 
! Отговори
бай Х преди 9 години
Господин Столтенберг не трябва да е толкова черноглед. Не си включвали транспондерите... може пък да ги включват, но толкова да работят... Не давали полетни планове... а КОЙ казва, че летят по планове?
59
2
 
41
 
! Отговори
Анализатор преди 9 години
НАТО и представляващите я ,трябва да обмислят изказванията си,тъй като с тях може да провокират създаването на Източно -южно американски военен блок в противовес на НАТО за което узрява и настъпва момента . Като имат сведения -снимки за нарушения на въздушното пространство и правила за полети да ги казват своевременно ,а не след една година. На всички е ясно, че с тези изказвания постепенно оформят определено обществено мнение в определена посока - информационна война.
58
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Anon къв пилот си бе братле? :) PPL, CPL, ATPL, FE, NAV? Какви методики исползваш, че определяш нивото на руските пилоти с говорене братле? :) летателна дисциплина или летателна подготовка, я го кажи малко по-точно, по пилотски?
57
43
 
5
 
! Отговори
Anon преди 9 години
Аз съм пилот. Не съм летял в Европата, но съм говорил с руски пилоти и всичките са били без всякаква летателна дисциплина. Сигурно са гениални пилоти, но изобщо не ме учудва ако си изключват трснспондерите, летят в забранени зони (около големите цивилни летища) и като цяло се държат като хулигани в небето. Всичката им съветска работа е такава...
56
4
 
40
 
! Отговори
majirski преди 9 години
А американската и евроейската военна авиация не застрашават полетите .....*** комедията са това българско/американо/ервропейските медий
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лошото за управляващите ни *** това,което е В и пада от тези самолети:tvzvezda.ru/news/forces/content/201411141859-rena.htm
54
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Техните са самолети имат ли изобщо транспондери ?
53
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отвратителна пропаганда. Поредната. Имам чувството, че разни западняци се надпреварват кой от кой да измисли нещо , което да дискредитира Русия. И кой са най-големите ястреби - шефовете на Канада, Австралия и България. Тези ще докарат голяма война. Столтенберг да обясни къде летят натовските самолети, законно ли летят, включват ли си трансбондерите и как те не пречат на цивилния трафик. И още нещо - налага ли се руски изтребители да прехващат натовски самолети.
52
14
 
3
 
! Отговори
План преди 9 години
Всичко върви по план. Сега усата ще почнат да се въоръжават, че и европатите и те, Рашата е приготвила парите и ги чака. Нема да свърши скоро, но ако не гръмнат путята ще ги оака. Рашките са пълни психопати и не им дреме изобщо.
51
2
 
45
 
! Отговори
Ко? Пилот преди 9 години
Ах тези лоши руски пилоти които не си вкрлючват транспондерите.За сравнение - литците на НАТО месец преди полетите си изпращат планирания маршрут в Кремъл, а полета им се излъчва на живо по Картуун Нетуърк и Бейби ТиВи.
50
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руската авиация застрашава полетите над Европа"Столтенберг същевременно отбеляза, че полетите на военни самолети в международното въздушно пространство не са незаконни."Ами по тази логика, военните авиации на всички държави застрашават полетите в Европа. Къде беше новината не е ясно. Напънала се планината и родила мишка.
49
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименАко не беше НАТО,сега България да е като Сърбия-страна от третия свят,в която свободно се разхождат руски военни и държат цялата ѝ икономика,и която щеше да бъде обявена за част от някаква "Балканска федерация" със столица-Белград,каквито опити Русия е правила и преди!

Спонсорирани публикации