Украйна има бъдеще само при федерализация, уверен е Путин

В интервю пред А Ер Де: Разширяването на НАТО променя геополитиката
Обновена: 17 ное 2014 14:06 | 17 ное 2014 07:29, Анисия Иванова
89
Украйна има бъдеще само при федерализация, уверен е Путин
Снимка БТА

Руският президент Владимир Путин изрази увереност, че Украйна има бъдеще само при федерализация, предаде ТАСС, цитирайки интервю на държавния глава за германската телевизия А Ер Де. 

"Украйна е сложна страна не само по етнически състав, по и по процеса на създаването й в сегашния й вид", отбеляза той.

Путин предложи на западните държави да работят заедно за постигането на единно политическо пространство в Източна Украйна. Можем да се движим в тази посока, но само заедно, отбеляза руският президент.

Той призна, че по въпросите за осигуряване на сигурността подходите на лидерите на Русия и Германия "далеч не винаги съвпадат". Ясно е обаче, че Москва и Берлин искат ситуацията да бъде регулирана (...) ще се стремим споразумението от Минск да бъде изпълнявано, каза Путин. През последните 10-15 години бе поставена добра основа за развитието на отношенията между Русия и Германия и ще бъде жалко тя да бъде загубена, отбеляза президентът.

Договореностите от Минск не се изпълняват напълно, според него. Има определени проблеми , свързани с това, че и двете страни в конфликта не оставят част от населените места, договорени в Минск. Путин се зарече, че Русия няма да позволи на украинските власти да унищожат всички свои политически опоненти.

Според руския държавен глава разширяването на НАТО и приближаването му към границите на Русия съществено е изменило геополитическото пространство, расте и броят на базите. 

"Нима руски бази са разпръснати из целия свят? Не, базите на НАТО, американските бази са разпръснати по целия свят, включително и близо до нашите граници", каза той.

Путин заяви, че преди няколко години Русия е взела решение да възобнови далечните полети на стратегическата авиация, тъй като не е забелязвала "насрещни стъпки" от САЩ и НАТО.

Президентът на Русия определи като неадекватна реакцията на Запада на присъединяването на Крим, тъй като Москва е действала според прецедента с Косово. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
voda преди 9 години
putin kasa dosta internacionalni fakti s chisla v interviewto, ama anisia ne obicha mathematikata i chislata :)
54
22
 
5
 
! Отговори
куку преди 9 години
На форума Г 20 путин беше свирепо наритан от всички без изключение и накрая побърза да избяга. Голям политик, някой ден като си отиде ще бъдат необходими десетилетия за да се оправят белите сътворени от този комплексар.
53
23
 
7
 
! Отговори
Р.Р. преди 9 години
Началото на края на смешната ера Путин е факт !Европа видя сметката на жалкия агресор и му даде най суровия си урок - ПЪЛЕН ПОЛИТИЧЕСКИ БОЙКОТ ! Някой може ли да познае утре колко ще струва рублата?
52
7
 
30
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
РУСИЯ Е И ЩЕ БЪДЕ САМО БЛЯН ЗА ААМЕРИКАНЦИТЕ! НИКОГА НЯМА ДА МОГАТ ДА ДОСТИГНА ТАМ ЗА КЪДЕТО СА СЕ РАЗМЕЧТАЛИ. ПО ДОБРЕ ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ ТАЗИ ХИМЕРА. НЕ Е ЛЪЖИЦА ЗА ТЯХНАТА УСТА. ИМАТ МНОГО СИЛЕН ПРОТИВНИК, НЕЗАВИСИМО, ЧЕ НЯКОИ ИМАТ ДРУГО МНЕНИЕ.
51
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Одисей 1Я дай пояснение : Китай свободно ще изнася стоки или Австралия свободно ще изнася ресурси?:)
50
2
 
16
 
! Отговори
до 68 преди 9 години
А ти чул ли си ,че Канада и ЕС подписаха споразумение за безмитен внос ?! Сега се чака и с хамериканците такова споразумение и ЕС просто ще фалира. Ония ще ги залеят с по-евтин внос, особено автомобилите. Мишоци.....
49
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо за споразумението за свободна търговия мвжду Китай и Австралия не ви се пише Путин си тръгна безславно а хорара работятОдисей 1
48
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Купи си огледало и се погледни в него!
47
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този вече отлетя.
46
4
 
37
 
! Отговори
МИЛОШ ЗЕМАН преди 9 години
Следователно, подкрепяте руската идея за федерализация на Украйна?Това не е само руска идея. Това е идея основана на здравия разум. А какво конкретно означава федерализация? Това всъщност е децентрализация и прехвърляне на правомощия на местното управление. САЩ, Швейцария и Германия са федерации, а защо да не може и Украйна?
45
1
 
10
 
! Отговори
до троловете преди 9 години
Ще да пия на пук врагу, на пук и вам, патриоти! Аз веч нямам мило, драго, а вий... вий сте ***!Христо Ботев
44
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 37Само за няколко месеце от тотално изпаднала армия, Путин превърна Украинските въоръжени сили в най-боеспособните в Европа.:))) Голям анализ, голям смях ! :)
43
5
 
38
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Това звучи като:"-Даваме ви последен шанс!"Какво пък,тая дандания трябва да приключва!След като досега не се вразумиха,нещата ще се решат по трудния начин!Колкото до санкциите-вече е пределно ясно,че истинската им цел е да унищожат Русия,не да я принудят да отстъпи!Затова и САЩ натискат Киев да продължи с военните действия,въпреки огромните загуби и липсата на перспектива за някаква победа.Затова и се залага на избиването на мирни жители-целта е като се дразни Русия да предизвикат грешна стъпка!
42
3
 
33
 
! Отговори
за остатъка от света преди 9 години
Политическата супер звезда Путин даде интервю пред АРД, за остатъка от света.
41
4
 
48
 
! Отговори
лицемерие и демагоги преди 9 години
Лицемерие и демагогия! Западняците първи в Европа нарушиха международното право. С Югославия. Сега, тези, които първи нарушиха международното право, обвиняват Русия, че нарушава международното право!
40
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна е само едно географско понятие. Изпуснаха всички влакове. Можеха да се федерализират като швейцария. Крим и донбас още щяха да са си в украйна и война нямаше да има. Нацистките команди на коломойски, които шетат напред назад и тероризират всички инакомислещи, накрая ще е... майката на цялата страна.
39
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чета и гледам страшно много поплювковци. Първо погледнете нашата си ***. Кое ни е наред? Нима сме цъфнали и вързали? Оставете другите да си решават проблемите. Ние не сме решили нашите си, а даваме акъл как други да си решат техните... Аз лично не виждам основание!
38
4
 
38
 
! Отговори
калвача преди 9 години
За да критикуваш някого и плюеш, значи се страхуваш от него. Путин им взе страха на всички. Браво Володя.Жив и здрав да си.
37
3
 
27
 
! Отговори
калвача преди 9 години
За да критикуваш някого и плюеш, значи се страхуваш от него. Путин им взе страха на всички. Браво Володя.Жив и здрав да си.
36
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От това интервю се разбира, че самозабравилата се Кремълска клика се в взима много на сериозно и възприема империята за вечна.

Спонсорирани публикации