Към Порошенко: Къде са убийците на децата ни?

Украинският президент бе посрещнат с възгласи на недоволство в Киев
Обновена: 21 ное 2014 14:27 | 21 ное 2014 14:17, Елка Василева
117
Към Порошенко: Къде са убийците на децата ни?
Снимка: Reuters

Президентът на Украйна Петро Порошенко бе посрещнат с възгласи на недоволство в Киев на церемония по повод първата годишнина от началото на проевропейското протестно движение на Майдана. Неговото кръвопролитно смазване през февруари доведе до свалянето на предишния украински режим, предадоха Франс прес и ТАСС.

"Позор! Защо никой не е наказан?", викаха десетки близки на жертвите на февруарските репресии по адрес на украинския президент, който положи венец на улица "Институтска", където са били убити повечето демонстранти.

В церемонията по полагане на венци участваха и премиерът Арсений Яценюк и председателят на парламента Олександър Турчинов. Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън, който е на посещение в Киев, присъстваше на събитието, но в крайна сметка реши да не слиза от колата си.

"Този пост го заемате благодарение на кръвта на децата ни", викаха протестиращи на украинския държавен глава.

"Порошенко, къде са убийците на децата ни?", пишеше на един транспарант. „Порошенко, кои за теб са героите на Украйна?“, гласеше текстът на друг транспарант.

Активисти викаха: „Позор“ и „Награждавате нашите герои посмъртно“. На Порошенко беше припомнено, че на представителите на Евромайдана, пострадали при безредиците през февруари, не е даден специален статут, необходим за получаване на социална и медицинска помощ. След неуспешен опит да успокои тълпата Порошенко си тръгна.

По-късно прессекретарят на украинския президент Святослав Цеголко съобщи, че Порошенко е подписал указ, съгласно който на всички герои от т. нар. Небесна сотня се присвоява званието „Герой на Украйна“, пише Lenta.ru.

На 21 ноември 2013 г. тогавашният проруски режим на Украйна отказа да подпише споразумение за асоцииране с ЕС в полза на засилено сътрудничество с Русия. Това предизвика няколко седмици проевропейски демонстрации и раждането на протестното движение на Майдана - централния площад на Киев.

През февруари на Майдана се стигна до кървави сблъсъци, довели до около 100 жертви при все още неизяснени обстоятелства.

След убийствата на Майдана тогавашният президент Виктор Янукович избяга в Русия и бе свален от власт. На 25 май на негово място бе избран прозападният милиардер Петро Порошенко, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
2
 
! Отговори
Аспарух преди 9 години
Много страно,убийците на децата им са пред тях,а те да питат къде са.Толкова ли не разбраха,че Майдана е един дерижиран от САЩ с 5 мрд$ преврат.Та отговорни за убиствата са естествено са тези които са взели власта вседствие на преврата.
79
1
 
7
 
! Отговори
Той е преди 9 години
Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън, който е на посещение в Киев, присъстваше на събитието, но в крайна сметка реши да не слиза от колата си. Голяма "любов", няма що! Американския *** е решил, да си пази скъпоценната кожичка от тая "любов", която сами създадоха!
78
1
 
9
 
! Отговори
иван преди 9 години
До бандеровчеГледай да не напипат тебе, много тясно ще ти се види Пространството!
77
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега народа те *** ще протестира , тепърва започва беднотията и непоносими цени ? Кога са искали такава " демокрация ". Порошенко е готов - продаде си бизнесите в Украйна и ще забегне, когато стане невъзможно ... Каква беше целта на всичко това , пък и санкции??Европа се разклати !
76
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на дежурните триполови *** дето дебнат ппо сайтовете и плюят по Русия и България мога да им кажа само едно .Яжте фашкии нещастници,
75
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПОНЕЖЕ ЕВРЕЙСКИТЕ ПОДЛИ СТРАХЛИВЦИ УПРАВЛЯВАЩИ САЩ И СМЕШНАТА ИМ АРМИЯ ПЪЛНА С *** И ГЕОВЕ И ТРАВЕСТИТИ НЕ СИ И ПОМИСЛЯ ОТ ШУБЕ ДА ВЛЕЗЕ В ПРЯК КОНФЛИКТ С РУСКИТЕ МУЖИКИ,КОИТО ЩЕ ГИ НАПРЯВЯТ СМЕШНИ ,ТИПИЧНО ПО ЕВРЕЙСКИ СКАРАХА ДВА БЛИЗКИ НАРОДА И СЕГА ГЪРБУНОСИТЕ КЛЕПОУХИ *** ПОТРИВАТ ДОВОЛНО РЪЦЕ ,НО НЕ СИ ПРАВЯТ СМЕТКА ,ЧЕ ХОРАТА ПО ЦЯЛ СВЯТ ВЕЧЕ ГИ НЕНАВИЖДАТ И ТАЗИ НЕНАВИСТ Е ТАКАВА МОЩНА ЕНЕРГИЯ,ЧЕ СЪВСЕМ СКОРО ЦИОНИСТИТЕ ЩЕ БЪДАТ ПОМЕТЕНИ.
74
6
 
21
 
! Отговори
ни съ знай преди 9 години
Тези, които убиваха на майдана,опитаха да убият и президента Янукович. Не само това, направиха и опит да убият и президента на РФ, Путин.Но успяха само да убият 298 невинни пътници в малезийския самолет!
73
6
 
27
 
! Отговори
Death for EU преди 9 години
Сръбските политици и преса излязоха с гневни заявления и статии,за това ,че еврпейските комисари поставили като условие за влизане в ЕС ,Сърбия да наложела санкции на Русия,което доведе до масов протест в Белград на който протест сръбски младежи полеха и гориха знамена на ЕС
72
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отскоро в Киева и други големи градове на украйна всекидневно все повече и повече хора излизат на протест заради безобразната скъпотия и мизерията която започна да засяга всеки украйнец .Вчера кмета на Киев Количко едвам се отърва от разгневена тъпкла която искаше да го линчува заради това,че на протеста на хората ,че транспорта и метрото били много скъпи ,Кличко им отговори да ходели пеш.Това се случва сега в Украйна ,,ама по нашенските медии нито дума,ама по руската предват всичко директно
71
13
 
27
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Самият Потрошенко си продаде шоколадовия бизнес на американска фирма. Парите са му в американска банка и е въпрос на време да полети към САЩ! Ето такъв управлява днешна Украина!
70
10
 
22
 
! Отговори
Поросенко преди 9 години
Убийците на децата ви, убиват сега деца в Донецк. А, Парубий го направихме шеф.
69
11
 
20
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
И преди и сега Украина е държава на олигарсите, нищо не е променето, нищо няма да се промени. Просто Раша им ограничаваше кражбите, сега това ограничение отпадна и рано или късно те ще продадат и Украина и т.нар. украинци и ще избягат в САЩ, пфу!
68
15
 
18
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Нео, ще го турна на ***, на американците им викат янки!Относно глупоста, че Беркут стреляли по жени и младежи, това е абсолютна лъжа. Ако Беркут бе стрелял, то биха стреляли по въоръжени бандерки, по жените и децата стреляха от покрива на едно друго посолсгво с цел да радикализират почти замрялия протест. Бог да съди тези!
67
13
 
37
 
! Отговори
нео преди 9 години
защо Байдън не излезе сред благодарните хора от Украйна????????????????От какво се притеснява. Нали освободиха народа от омразното Руско влияние?????????????Ето го знака който всеки трябва да види. Това е истинското лице на американската политика. Как може да има толкова заслепени и зомбирани хора. *** разпалват войни в техен интерес и не им пука за жертвите и хората. ***
66
13
 
37
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Към Порошенко: Къде са убийците на децата ни?"Как къде са ? Единият е пред вас ,а другия се "крие като мишка" в колата си. Пристигнал е от далечна Америка да ви се насмива ,че успя да ви унищожи държавата.
65
14
 
50
 
! Отговори
rumen преди 9 години
Честито Украинци, днес ;Кьде са убийците на децата ни ; утре кьде са заводите и природните ресурси .-- Попитайте Бьлгарите какао и се случи.И ако ви отговорят колонизирани и поробени ,не се страхувайте не боли много.
64
31
 
15
 
! Отговори
от кубрат преди 9 години
До ТервелКакъв е проблема Беркут да се озове в хотел на опозицията? малко кютек на входа и готово. И не са стреляли по свои, а убиха над сто демомстранти. Друг е въпроса, какво са казали по руските тв канали.
63
13
 
43
 
! Отговори
отлуната преди 9 години
Убийците взеха властта и продължават кървавата вакханалия.
62
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рано или късно диктаторите отговарят за престъпленията си.
61
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време е Янукович да бъде поискан от Путин !

Спонсорирани публикации