Сърбия иска директен разговор с Путин за "Южен поток"

Николич: Няма да загърбя интересите ни в полза на Москва
Обновена: 6 дек 2014 13:48 | 6 дек 2014 13:46, Анисия Иванова
77
Сърбия иска директен разговор с Путин за "Южен поток"
Снимка, архив Булфото

Сръбският президент Томислав Николич заяви, че ще поиска директен разговор с руския си колега Владимир Путин за съдбата на газопровода Южен поток, предаде Танюг.

"Трябва без сърдене да седнем и да говорим с Русия. По този повод ще поискам директен разговор с президента Путин",
каза Николич в интервю за в. "Вечерне новости".

Президентът посочи, че първо трябва да се види дали ще се строи "Южен поток" и да се анализира договора с Русия за
 сръбския участък от газопровода, като подчерта, че не може само Сърбия да понася последиците от промяната в обстоятелствата.

Сръбският президент каза, че наистина е русофил, но това не означава, че ще загърби сръбските интереси в полза на
 Москва.

"Сигурен съм, че между нас и руснаците винаги е възможно споразумение, включително и за ревизия на договора", заяви Николич. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: СърбияЮжен потокРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
alkap преди 9 години
da otide onq Plevel da govori i toi s tqh da mine gazoprovoda prez nas i surbite pa posle evropa da si *** maikata kvoto iska tova da pravi
49
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за сърбите ще има един гол *** а и Воиводина нещо може да се поотцепи
48
6
 
1
 
! Отговори
Салама преди 9 години
Какво се хабите да коментирате - няма да има тръба нито през Турция, нито през Гърция, нито през Сърбия. Това си беше един чисто завоевателски проект, с който Русия искаше да цака Украйна и ЕС. Потреблението на газ пада и ще пада все повече с добивите на шистов такъв. На Путин просто ще му пратим един геврек.
47
3
 
3
 
! Отговори
Анализатор преди 9 години
Дали през Гърция или през България, Сърбия ще я огрее за газопровод . Току така Русия няма да захвърли стратегическите си интереси на Балканите
46
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак ли ми изтрихте коментара бе ***? Ще го напиша отново: Духайте супата сръбски предатели!
45
0
 
1
 
! Отговори
до 44 преди 9 години
До Аноними за какво да правим южен поток с враговете си Сърби които до скоро говориха до скоро за Шопски език Унгарци дето говориха че Македонската нация и Гърци за помашки език в Гърция дето пуснаха телевизия !Гледат си интересите но винаги да прецакат на с за сега им развалихме съюза !
44
1
 
7
 
! Отговори
преди 9 години
Гърция и Турция разширяват газопреносната си мрежа, заемат мястото на "Южен поток"
43
2
 
16
 
! Отговори
защо преди 9 години
Германците купуват по евтино от нас, защото са участвали в строежа на газопровода със суха пара. В германия пари бол. За разлика от България. Няма такъв филм да не дадеш и стотинка при строежа, да участваш в него, като извличаш ползи. След това плащаш тръбите десетки години без лихви и на всичкото отгоре да плащаш евтино газта. Няма го Брежнев вече. Така ставаше по негово време. Като не даваш пари при стрежа плащаш по скъпо.
42
1
 
5
 
! Отговори
преди 9 години
Нека ви кажа и още нещо! Няма нищо по хубаво от спот търговията на газ,така и ние доволни и руснаците охилени. Ще си купуваме през лятото газ по 280-300 долара а през зимата може и по 700$ зависи колко е студено и на какъв зор сме. Ще си транспортираме втечнен газ от Турция и никой няма да плаща такси пренос. За всички цената ще е една,но всеки ще си покрива транспортните разходи.
41
3
 
14
 
! Отговори
преди 9 години
До АнонименНие купуваме газта по 406 долара не по 500. Германия,освен голяма консумация има и друго предимство"Северен Поток" минава по дъното на баренцово море и германците не плащат за транзит на Беларус и Полша,ако плащаха цената и за тях нямаше да бъде 340 долара. За вашо сведение ние плащаме транзит на газа през Украйна,Молдова и Румъния,ако беше минала тръбата по дъното на Черно море и ние щяхме да плащаме по 350$.
40
3
 
13
 
! Отговори
ЖЖ преди 9 години
Жена ми напрай сала, сипал съм си ракия и си пускам чалгата. 300 нощи 300 дни... Опа, дай, дай... Яко ми миришат обаче краката и ако знаете как ме мързи да стана да ги измия... Не ми пука, Европеец сам... Да живее Роската и Бойко... Искам ви кажа 5000000 милядла долара няма да ги даваме на руснаците, а ще инвестираме в космическите реформи. Бреее почна бай Милко да пее... шъъъъ ей много сме велики българите е.... Майкаму да ..а
39
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо ние ,братушките, купуваме руският газ по 500 долара за 1000 кубика ,а фашистка Германия и Гейропа купуват същия газ по 340 долара ? ------------------------------------------------------*** глупави, на този *** въпрос е отговаряща 100ци пъти. Тоя път може да си го запишеш, за да не папагалстваш отново.Заради к - вото консумация, плиткоумний! Ако си купя 1000, а не 100 компютъра, доставчика ще ми даде ли по добра цена, м? Въпрос за първолаци, но твърде непосилен за ***.
38
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо ние ,братушките, купуваме руският газ по 500 долара за 1000 кубика ,а фашистка Германия и Гейропа купуват същия газ по 340 долара ? Това ли са нашите национални интереси ?
37
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямат ли си сърбите такива национални предатели като тия от Деформаторския блок да им обяснят колко лош за тях е тоя проект и как ще ги постави под руска зависимост?
36
3
 
7
 
! Отговори
Ти си много прост преди 9 години
До Анонимен За да поставяш условия-построй си го сам.Това е все едно да си построя къща и някакъв *** да ме задължава да давам половината под наем ,който той да определя.Е, подобни *** на изток от Полша няма/Украйна не я смятам за държава , нейното изчезване е въпрос на време./
35
17
 
21
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
ЗАЩО ТОГАВА УКРАИНЦИТЕ НЕ ПЛУВАТ В ЗЛАТО, както ни убеждават *** и Милер?И как така България ще стане с 1 тръбопровод мноооооого богата, а Украйна с 5 не успя?
34
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА ПРОДАЖНАТА ШАЙКА МОШЕНИЦИ ОКУПИРАЛА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ И ИЗПЪЛНЯВАЩА ДИРЕКТИВИТЕ НА АМЕРИКАНСКОТО И ТУРСКОТО ПОСОЛСТВО .Взимат се огромни заеми, а в същото време се закопават и подаряват на Турция стратегически национални проекти от които страната ни може да печели милиарди .
33
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Министърът на отбраната Николай Ненчев обяви, че ще предаде досиетата от външното разузнаване и контраразузнаването, за да могат хората да разберат истината.ЗА ТОВА ЧЕ ИЗКАРВАТ НАЯВЕ ЦЯЛАТА НИ АГЕНТУРА И ОСТАВЯТ БЪЛГАРИЯ БЕЗ ОЧИ, УШИ И ВЪЗМОЖНОСТ ИЗПРЕВАРВАЩО ДА УЗНАВА ПЛАНОВЕТЕ НА ВРАГОВЕТЕ НИ, ТОЗИ ПРОДАЖЕН *** ЗАЕДНО С ЦЯЛАТА ТАЗИ ПАСМИНА РЕФОРМАТОРИ, ГРОБАРИТЕ ОТ ГЕРБ - РАНО ИЛИ КЪСНО - ЩЕ БЪДАТ ИЗПРАТЕНИ В ЗАТВОРА.
32
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уникално по своята същност изказване на съдебно-доказано тъпия ни премиер: Моля Народното събрание да ни възложи ( на Министерския съвет ) силово да вземем договорите (за Южен поток), за да прочетем какво пише там!
31
5
 
30
 
! Отговори
аман преди 9 години
Ето така се прави, а не като Боко да търчи до брюксел да реве! Истинските мъже сядат на масата и решават нещата по между си а не с посредници от еврогей средите

Спонсорирани публикации