Русия ще продължи модернизирането на армията си

Особено внимание ще се отдели на стратегическите ядрени сили
19 дек 2014 19:22, Елка Василева
266
Русия ще продължи модернизирането на армията си
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Военната доктрина на Русия си остава изцяло отбранителна въпреки твърденията на НАТО за завишена руска активност в Източна Украйна и покрай руските граници. Това заяви руският президент Владимир Путин, предаде Ройтерс.

Путин даде тези уверения по време на среща с руския министър на отбраната Сергей Шойгу и други ръководни кадри на руското министерство на отбраната. Руският президент и военните направиха равносметка на положението на страната в сферата на отбраната през изминалата година и на бъдещето пред руските въоръжени сили.

Путин подчерта, че през 2015 г. стратегическите ядрени сили на Русия ще получат над 50 междуконтинентални балистични ракети, предаде ТАСС.

Държавният глава увери, че Русия ще продължи напред с амбициозната си програма за модернизиране на армията, като ще отдели особено внимание на стратегическите ядрени сили, съобщи Асошиейтед прес.

Путин посочи, че стратегическите ядрени сили на Русия са важен фактор в запазването на глобалния баланс на силите и фактически изключват възможността за широкомащабна агресия срещу Русия, посочват АП и ТАСС.

Руският президент добави, че страната му ще укрепва военното си сътрудничество с държавите от Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКС).

На срещата Шойгу заяви, че бойните възможности на руската армия през 2014 г. са нараснали 1,3 пъти. За една година безпилотните самолети на армията са станали двойно повече.

През 2014 г. руските ВВС са получили над 140 самолета и 135 вертолета. Сред самолетите има 53 многоцелеви изтребителя Су-30 и Су-35, прехващачи МиГ-31БМ, 28 транспортни и учебни самолети и 16 изтребителя-бомбардировачи Су-34. Сред хеликоптерите има 46 бойни и 72 транспортно-десантни машини. ВВС са получили и седем зенитни ракетни системи С-400 Триумф. През 2014 г. руските военни са се сдобили и с 38 междуконтинентални балистични  ракети, добави Шойгу.

Министърът на отбраната на Русия поясни, че стойността на държавната програма за въоръжение до 2025 г. ще бъде намалена от планираните 55 трилиона рубли до 30 трилиона рубли.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
2
 
0
 
! Отговори
.. преди 9 години
Абе, нека нека си харчат парите за пушки и железа. Какво от това? Ясно е че нито авиацията, нито ракетни войски няма да ги ползват никъде. Руснаците просто са обградени от чужди бази отвсякъде и няма накъде да излезат, и къде да идат - никой не ги ще. Един Асад им остана да им виси на врата, но руски боен кораб през Босфора няма как да мине. Сега великата дружба с Северна Корея ще градят - стратези отбор, завоеватели, наиграха се вече. С Украйна в НАТО, с ракета от Украйна Москва е на 5 мин.
184
6
 
19
 
! Отговори
морски преди 9 години
Браво,Путин,мачкай соросоидната ***,само се прави на силен запада,но вече тотално е подивял.Слава на Русия и руския народ!Велики!
183
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той и Ким Чен призова да се модернизира армията, въпроса е с какво ?
182
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боико излезна много по тарикат от Путин.Боико мъкне милиярди от запада ,а гн Путин ядове.
181
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боико излезна много по тарикат от Путин.
180
10
 
5
 
! Отговори
до дедо Мано преди 9 години
Това с лазера е лъжа, а сателита го свалиха с руска техника.Освен това не става дума, че няма няколко китайски инженера да решат даден проблем, а че нямат възможност да изкарат на пазара решения, хем евтино, хем бързо, хем качествено. То и Западът не може де, затова са се съчетали - Западът измисля, Китай опакова.Като гледам, тоя бизнес върви добре и не знам що някои решихте, че Китай ще си го разваля заради някаква Русия?
179
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЪЪЪ...УРАААА ....ДРУГАРИ ЩЕ СЕ МОДЕРНИЗИРАМЕ...УРАААА...ПОБЕДА ...ЪЪЪЪ..
178
26
 
11
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Китай скоро ще откъсне Сибир от Русия чисто демографски, обаче путлеристите плюят Европа , която желае доброто на руските поданици и проблеми на путлеристката мафия !!! ***, вие мразите руския народ , вие имате полза, или просто сте пристрастени към диктатори !!!
177
5
 
12
 
! Отговори
дедо Мано преди 9 години
До АнонименКитай нямал технологии ли? Пич т да не би все още да вярваш в дядо Коледа? Преди година триполовите ореваха всичко че точно китай им заслепил с лазер от земята спътниците, китай единствен досега свали с ракета спътник. Май наистина нямат технологии !
176
2
 
6
 
! Отговори
до 245 преди 9 години
имат в смисъл: ползват, но не са техни в смисъл: не зависи нищо от тях.То и ние "имаме" супер автомобилни технологии, щото германците имат цехове у нас, ама не сме фактор в тях, освен като ръкоделие при ниска цена труд.
175
11
 
3
 
! Отговори
до 243 преди 9 години
Казах половината от храната си, дето я ядат, не от сумата на търговията.От Китай само ориз ще внасят, и то с 2 месеца закъснение. Цялото население и инфраструктура на Русия са залепени за Европа - да внасят от там им е най-евтино, бързо и качествено. Задай си въпроса що не са си сменили доставчиците, щом са можели? Не случайно Путин призова да станели независими, не да внасят от друг.Китай няма технологии - там само се сглобяват и опаковат западните технологии, заради евтината работна ръка.
174
4
 
13
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До 242Показва само, че храната могат да си я внасят от Китай, брато! А защо не и от цяла Азия, латинска Америка и откъдето си решат другаде. И задай си въпроса за прословутите високи технологии, които уж купували от Запада. На каква стойност трябва да са те, щом половината от тази мизерна сума на стокообмена им е за храни. Дали пък отдавна не си купуват технологиите от Китай, щото са на половин цена?! Европа затъва, бъдещето е на тоз, който има природни ресурси!
173
14
 
5
 
! Отговори
до 239 преди 9 години
Забравяш, че ЕС е 5 пъти по-голям по население и 5 пъти по-богат на глава - значи 25 пъти по-могъщ от Русия. Нормално е да поема повече суровини, отколкото руснаците ябълки.И все пак: Русия внася половината от храната си от ЕС. Предвид приказките на Путин за независимост и сила, това показва колко слаба икономика е Русия.
172
10
 
4
 
! Отговори
до 240 преди 9 години
"САЩ показаха на целия свят колко е опасно да си зависим от зелените гущери"Как? Какво му е лошото да имаш долари? Те и сега са пуснали печатницата - да си чул за особена инфлация?Фалит е зачеркване на едни числа - обещанието за пари за някоя програма се отменя. Външният дълг не е проблем, а и да се подстриже - голяма работа, ще падне малко долара и ще се оправи - хората по света и без това нямат друга алтернатива.
171
5
 
10
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
"През 2012-та година руснаците са изнесли стоки в ЕС за 215 млрд. евро и са внесли европейски стоки за 123,4 млрд. евро - половината храни". Това е цитат от статия в сайта на "Дойче Веле" от началото на 2013 г. , когато все още нямаше и помен от Евро-американско ембарко срещу Русия. И каква излезе тя: 1 - Русия има двойно по-малка нужда от европейски стоки, отколкото Европа от руски газ, руди и прочие суровини. А ако им се доядат случайно немски *** и полски ябълки... ЗНАЕТЕ!!!
170
4
 
3
 
! Отговори
до 234 преди 9 години
Ъх дългове.. Основната част са вътрешни дългове (едното министерство похарчило парите на другото). Имат едни към 5 трл, дето дължат на на-близки съюзници и на Китай - при 17 трл икономика те са даже най-малко задлъжнялата развита страна! Отделно, че дължат в долари. Все едно аз да съм ти обещал да ти дам автограф.Ти си чул за дълга, щото се карат в парламента кой е виновен, но проблем с дълга няма.Все едно да чуеш, че се карам с жена ми кой да измие чиниите, пък да помислиш, че се развеждаме.
169
16
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Нищо няма да успеят да модернизират ами да свалят *** докато не са ги уморили отглади. Сибир е световно наследство, какъв Мишка, кви пет леа (180 рубли)...
168
0
 
2
 
! Отговори
до 228 преди 9 години
Е то затова е блъф - не знаеш какво е докато не се свалят картите. Според оня китайски генерал изобщо войната е блъф... Блъф или не - трябваше да вземат мерки, а бяха безнадеждно изостанали.САЩ бяха задлъжнели, но икономиката им вървеше на пушка!Фалит е друго - когато нямаш сметка да продължаваш дейността. Не, че някой ти е взел фабриката или имаш много кредити.А що САЩ се въоръжават... ми имат кинти, затова. Що Сауд.Арабия ще строи 1км небостъргач? Там повече логика ли виждаш?
167
10
 
4
 
! Отговори
Сянката преди 9 години
Само СССР Само Путин Смърт за Запада Да изпием кръвта на триполивите им деца Америка са лошите а ние сме добритеЦелият свят са лошитеНо ще видят те !Атомни бомби ха ха Как е а? Всички ще изтрепем
166
9
 
5
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Хубави са руските оръжия! Много умело са сделани. :D

Спонсорирани публикации