Украйна спира жп връзката с Крим

Причината е да бъде гарантирана безопасността на хората
26 дек 2014 16:18, Елка Василева
69
Украйна спира жп връзката с Крим
Снимка: архив, Reuters

Украйна ще преустанови влаковата връзка до Крим от съображения за сигурност, предаде Ройтерс, като цитира съобщение на държавната железопътна компания.

Целта на мярката е да бъде гарантирана безопасността на хората. Ще бъдат спрени както пътническите, така и товарните влакове до анексирания от Руската федерация през март украински полуостров.

Още по темата

Въпреки че е под руски контрол, Крим си остава до голяма степен зависим от Украйна за своето снабдяване, включително с електроенергия и вода, отбелязва Ройтерс. Затънала в криза, бившата съветска република въведе режим на тока във всички свои региони, включително на полуострова, чието анексиране от Русия не признава.

По-рано днес Украйна прекъсна електроснабдяването на Крим за втори път тази седмица с аргумента, че той е достигнал определения лимит на потребление. Във вторник тя вече предприе аналогична мярка поради същата причина. Тогава електроснабдяването бе възстановено няколко часа по-късно.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: УкрайнаРусиякрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
8
 
! Отговори
мръсен циганин преди 9 години
до 55Колега или някой ви плаща или сте роден след 90 година.Трябва да почетете малко и след това да коментирате ,аз лично бих изпратил тези "демократи"които управляваха България след 89та в хотел Белене защото продадоха моята родина.Цялата работа е че западът използва така нареченото разделяй и владей ,ако се огледате ще го видите на всякъде където са се намесили,още повече че нас преди 89та ни учеха за хан Кубрат и примера със сноп пръчки и лично мое мнение е че че трябва да се обединим отново
47
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин ще им докара ток с бурета няма ток няма вода няма влакове няма туристи А честита нова година
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 60 Държавата фалира следващата година, когато всички поискаха демократично да грабят... и успяха.
45
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 54Ами НРБ живееше чрез дългове и през 1989та фалира. И досега им плащаме дълговете. Няма безкрайно живот на дългове, специалисте...Никога вече НРБ тирания, предателство към българите в македония, цензура, конц лагери, криене на аварията в чернобил и избиране на българските управници в москва. И после евтино им било едно време - абе още ви плащаме дълговете за илюзиите бе !!
44
6
 
9
 
! Отговори
дедо Мано преди 9 години
Хохолите се опитват да се самубият. Най много да изнервят кого не трябва и той да влезе и да си прокара собствена преносна мрежа до Крим. Ама то това и предстои и край на измислицата Украйна!
43
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
55 Защо не са ли прави , как се постъпва с агресор според теб
42
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами те укрите от днес спряха и автобусните превози до Крим. По едно време бяха почнали да копаят като къртици може би с цел да превърнат Крим в остров. Какво ли ще родят още тези ***? Тя простотията май ходела по укрите...
41
23
 
15
 
! Отговори
историк-анализатор преди 9 години
Другаря Путин е толкова велик , че въобще не му пука дали в КРИМ ще има ток и вода . По важното , е че е вече Руска губерния, а щом е така значи има светло бъдеще . В България също имаше светло бъдеще , но за някои по светли другари , а народа си мизеруваше цели 50 години . Така , че братя Руснаци в Крим не сте само вие Руска губерния и ние бяхме и се отживяхме . Ура другари . Венсеремос .
40
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Причината е да бъде гарантирана безопасността на хората", щото в Украйна е по -безопасно , нали ?
39
5
 
11
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До СергейТази земя е и ще остане Българска и никой не може да претендира за нея, а *** като тебе нямат право да живеят върху нея!!! Били сме под турско робство благодарение на дедите твои, но вече имаме поуки и марш *** на ***.
38
3
 
16
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До ДаниелДа ако убиват твои роднини някъде ти би ли ги защитил? Едва ли, сигурно ще се наведеш и ще кажеш виновни са, за разлика славяните винаги оказват помощ на сродните души. Така, че не извъртай нещата, щом армия се нахвърля срещу народа има доблестни хора които ще помагат.Няма нормален човек който да види как палят и избиват невинни да не помогне, но хора като теб това не могат да разберат.
37
3
 
6
 
! Отговори
КУРЧАТОВИЙ 104 преди 9 години
Правилно-пито платено!
36
19
 
7
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
Богатир *** трябва да помогне но засега Кримските *** ще тънат в мрак и нищета.
35
0
 
14
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До за 29Не знам как да те нарека, но тази земя на която стоиш е Българска и само надупени като тебе могат да си мислят подобни глупости. Не дай боже да стане някой от хановете ни сигурно ще бъдеш набучен на кол.
34
7
 
14
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
*** не се ли скъсаха наколенките или чакаш още поздрави от ***? Не плачи на чужди гробове до две години Крим ще стане като перла.
33
2
 
15
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
Войната свърши, Украйна да мисли за себе си, Русия за Донбас и Крим. Да им прекарат електропровод, водопровод, газопровод, жп линия и так дале.
32
4
 
2
 
! Отговори
, преди 9 години
До за 29Какви турски войски в Тел Авив?ПалеСтина е окупирана изцяло от фалшификата"Израел".Днес това,утре фалшивия"Месия".Който не иска да признае,че това е"Израел"е под санкции,лъжлива пропаганда и терор,с идването на антихриста-сбъдване на предсказаното от Господ Месията Исус Христос в Откровението .Но накрая Бог ще унищожи злото,Този на Библията (не на талмудизма и кабалата,който бил дал "тайно учение на Мойсей"-лъжа зачената в ада.)
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И нашето ЖП скоро ще спре
30
7
 
31
 
! Отговори
ни съ знай преди 9 години
Киевските талибани унищожават източноправославни храмове безнаказано.Държавата не им пречи, а даже поощрява такива действия.Свършиха ли мислещите хора?
29
3
 
10
 
! Отговори
, преди 9 години
"..сигурността на хората.."ха,ха,ха!След гениалният ход на Путин чрез демократичен референдум Крим руската земя да се върне към Русия където принадлежи и да се попречи на проционистките предатели на Украйна да отнемат базите на Русия в полза на планираната терористична агресия срещу Иран и Сирия от ционистките военопрестъпници и плана им Велик"Израел"остават смешните и жалки заглавия и страданието на хората.kyivpost/content/ukraine/israel-has-a-lot-to-teach-on-fighting-separatism-350818.html

Спонсорирани публикации