В Русия напразно чакат краха на Украйна

Поглед на руски политолози към съседната страна
24 фев 2015 15:07, Елка Василева
194
В Русия напразно чакат краха на Украйна
Снимка: архив, Reuters

Руски политолози предупреждават, че не може да се очаква крах на Украйна и при изграждането на отношенията си със съседната страна Русия не трябва да представя желаното за действително.

Икономическата и политическата ситуация в Украйна е значително по-добра, отколкото беше в Русия през 1998 г. „В Москва казват: Украйна ще рухне, ще настъпи фалит, народът ще излезе на барикадите. Спомнете си нашата /руската/ 1998 година – и дефолт, и полужив президент, и всичките прелести на войната с Чечения и така нататък – в подобни условия народът не отива на барикадите. Всъщност тогава рублата падаше по-силно, отколкото сега падна гривната“ - заяви на пресконференция в РИА Новости заместник директорът на Института за страните от ОНД Владимир Жарихин.

По думите му „предсказанията за Майдани и пълно разрушаване на украинската държава – това правят в Москва, представяйки желаното за действително“.

Той каза, че в Кремъл трябва накрая да се примирят с това, че Петро Порошенко е дошъл на власт сериозно и за дълго, и оттласквайки се от това, да градят отношенията си с Киев. „С тази държава ще живеем още не една година“, подчерта политологът.

Москва трябва да признае факта, че Киев ще продължи да се бори за Донецк и Луганск. „Ако безпристрастно погледнем политическите текстове от второто Минско споразумение, става напълно ясно, че за днешен Киев тези пунктове са абсолютно неприемливи и неизпълними. Не мисля, че властта в Киев се е примирила със загубата на Донецк и Луганск“, посочи Жарихин.

Експертът от Международния институт по хуманитарно-политически изследвания Владимир Брутер смята, че Русия няма сили и възможности да организира Майдан-3 в Украйна, затова пък САЩ, ако поискат, ще направят това „много бързо“: „Доброволческите батальони не ги устройва трети Майдан, защото засега няма политическа воля. Ако такава има, Майдан 3 ще стане реалност“.

Ръководителят на Центъра за стратегическо развитие на страните от ОНД  към Руската академия на науките професор Александър Гусев се съмнява, че Киев ще изпълни Минските договорености. „Още отсега става ясно, че не всички текстове ще бъдат изпълнени. Киевските власти няма да преразглеждат Конституцията на страната, която действа от 1996 г. А в Конституцията има текстове, които не позволяват да се говори за автономия или за особен статут на отделни региони. Украйна е унитарна държава“, посочи Гусев, цитиран от Утро.ru.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
6
 
! Отговори
Галя преди 8 години
"Петро Порошенко е дошъл на власт сериозно и за дълго,"Продолжаю фразу : " перешагивая через трупы и унижения"
126
1
 
6
 
! Отговори
Да де ама... преди 9 години
Дочакахаdnes.bg/world/2015/02/25/ukraincite-masovo-v-magazinite-grivniata-se-srina.255728
125
2
 
11
 
! Отговори
емо преди 9 години
от такива 'АНАЛИЗИ' ми спира дъха от смях.лошото е че има *** дето вярват
124
3
 
12
 
! Отговори
Спас преди 9 години
$1 = 8 гривен - запретим русский язык $1 = 12 гривен - вернем крым $1 = 18 гривен - дайте Джавелины! $1 = 35 гривен - ВВЕДИТЕ МИРОТВОРЦЕВ!! 1$ -45. Путин введи воиска:)))))))))))) ..........хронология:))))))))))))))Днес вече 1$=45гривни!!!!!! Скоро ще има митинги под наслов" Да живее БРАТСКА РУСИЯ" "ПУТИН, СПАСИ НИ БРАТКО ОТ ФАШАГИТЕ"
123
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, нашите медии естествено цитират само 1-2 правилни политолози:)Всъщност краха в Украйна е вече факт, икономически, политически, социаллен, а запада въобще няма намерение да ги храни, виж оръжие американците ще дават. Русия може да направи майдан в Украйна и това от ден с увеличаването на мизерията там е все по-лесно. Но Русия не е САЩ и ЕС, та да подлъгва украинския народ, че ще го прави парижанин.А Украйна ако не спазва договореното в Минск, о тогава лошо им се пише, Европа си изми ръцете.
122
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те плъховете ако не мирясат в следващото обкръжение ще са 15 000.Плъха си е плъх ,няма как да полети.
121
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Славната украйнска нация родния дом на всички мафиоти и ку*ви в европа,трън в очите на имперска русия,слава на украйнците(руските македонци)
120
4
 
4
 
! Отговори
Спас преди 9 години
Упътване: "Новейшая противотанковая ракета FGM-148 Javelin.".........:))))))))
119
5
 
8
 
! Отговори
Спас преди 9 години
До gandi.daowНЕГОВИТЕ ПИСАНИЯ СА ЛИШЕНИ ОТ ВСЯКАКВА ЛОГИКА! Какво общо имаме ние или "укрите" с французи, германци................................та да живеем в една държава??????????-ЕС?????? Какво всъщност иска да ни каже??? Бягат от името "руси", за да бъдат???????европейци?????
118
3
 
12
 
! Отговори
Спас преди 9 години
До украинец155$1 = 8 гривен - запретим русский язык $1 = 12 гривен - вернем крым $1 = 18 гривен - дайте Джавелины! $1 = 35 гривен - ВВЕДИТЕ МИРОТВОРЦЕВ!! 1$ -45. Путин введи воиска:)))))))))))) ..........хронология:))))))))))))))
117
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бе тя и лисицата чакала да паднат мъдите на коча, но си останала само с чакането!
116
19
 
9
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До До 150-------------Украинците и руснаците са един народ-евреите и палестинците са един народ-арменците и турците са един народ -нали така путинофолчета ?-Ама я идете им кажете че те не знаят.Почнете с Батак-кажете им на местните че сме братя с турците и да не се мразят.Това путинофилите са много *** народ.
115
3
 
13
 
! Отговори
Спас преди 9 години
До 153Не им обръщам. Смея се весело над глупостите им!:) Очаквам момента, когато Украйна ще внася домати и мотокари от нас, сланина от Турция и хладилници втора употреба от Сибир и Гренландия !:))))))))))))..........и народа им ще се радва на напредъка:))))))))))))
114
5
 
23
 
! Отговори
До 150 преди 9 години
Абе какво им обръщаш внимание на тия "анализатори"! Това са тия от "петата колона", такива *** има навсякъде. Лошото е че не разбират главното, на руснаците въобще не им се иска обикновенния украинец да е зле. Ако направите едно проучване, ще видите, че всеки втори руснак, особенно от европейската част има роднински връзки с другата страна. ТИЯ ХОРА СА ЕДНА КРЪВ! А това, че успяха да нахъсат една малка част *** и откровенни ***-нацики, това е до време. Кръвта вода не става!
113
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че той краха мина...
112
4
 
21
 
! Отговори
До коко преди 9 години
Верно е, прав си. Тия хохоли са по-мързеливи и от нас. И не толкова мързеливи, колкото авантаджии. Кажи им че ще има нещо аванта и гледай какво става. Нали затова и се "възмутиха" веднага, когато Янукович отказа да подпише асоцияцията с ес. Защото няколко години този *** (когото някои анализатори-*** наричат "проруски") им обещаваше планини от злато и всякакви благини от еуропката.Е, изразиха си възмушението от това, а краварите това и използваха като предлог и подпалиха войната.
111
3
 
18
 
! Отговори
Спас преди 9 години
ХАААААААААААААААААААХАААААААААААААА, 33ГРИВНИ=1$?????? МИЛИАРДНИ ДЪЛГОВЕ, ЛИПСА НА РЕЗЕРВ(ЗЛАТЕН И $)??????????? Какви са тези "анализатори":))))))))))) Те на нас да ни вдигнат 5 пъти топлото, ще направим такъв МЕГДАН, че свят ще им се завие!!!!!!!! Хем тук няма война, а и сме много по-търпеливи!!!!!!!!!!!!!!! Хунтата си отива след броени месеци!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Който иска от писачите на "таквиз пасквили", да се хване на бас с мен!!!!!!!
110
6
 
26
 
! Отговори
коко преди 9 години
Украйна никога не е била дьржава.Работил сьм там.Там никой и не мисли да работи.Имам в пред вид така наречените/хохльй/.Украйна никога не мож да стане дьржава.Европа прави груба грешка с Украйна.Колкото и пари да им дадат всичките ще ги открднат една малка група мошенници.
109
2
 
20
 
! Отговори
До 141 преди 9 години
Е да, добре дошла на ташата "сеструшка" в блатото. Ще сме си лика-прилика. И двете страни сме *** и безпътници, напълно потвърждаваме поговорката "Храни куче да те лае". Ама ония *** не само лаят, а и хапят. Ама има и друга приказка - "На зло куче, зъл прът"
108
3
 
16
 
! Отговори
aha преди 9 години
До украинец Със сигурност е последната война за Украйна де Как е гривната,от 9 гривни за долар преди 1 година ,до 30 гривни за долар днеска Как е да си със заплата целииии 200 лева и то смятам максимална? Чакай,че април месец битовата газ отива над 200% отгоре и отоплението 60 % Тази зима я изкарахте криво ляво ,ама следващата,а по-следващата???? Наистина се набодохте на мноого дълъг и много дебел к*р и то без лубрикант,но вие сте свикнали да го поемате,муха ви ухапала

Спонсорирани публикации