Путин реже заплатите в администрацията си с 1/10

Приходите в бюджета за 2015 г. най-лоши от 15 години
27 фев 2015 15:38, Елка Василева
193
Путин реже заплатите в администрацията си с 1/10
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин е решил да намали заплатите на служителите в своята администрация с 10 процента, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Разходите на руските министерства и ведомства през 2015 г. трябва да бъдат свити с 10 процента, призова министърът на финансите Антон Силуанов, цитиран от Интерфакс.

Според заместник-министъра на финансите Татяна Нестеренко бюджетните разходи за текущата година ще бъдат свити с 1,07 трилиона рубли чрез неиндексиране на заплатите и намаляване на инвестициите.

Без решения за намаляване на разходите бюджетният дефицит ще достигне 4,7 процента от брутния вътрешен продукт, допълни тя. Според нея сега се очаква бюджетният дефицит на Русия през 2015 година да бъде 3,7 процента от БВП.

Приходите в коригирания бюджет ще се равняват на 13,5 трлн. рубли или на 17 процента от БВП, което е "най-лошият показател от 15 години", допълни тя.

През текущата година министерството на финансите може да похарчи 3,2 трлн. рубли от Резервния фонд, каза Нестеренко.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък съм за Путин. Той ще загроби Русия - вековния враг на България. Русопатите няма да имат финансиране и ще трябва да отидат да работят. Няма да имат време за паразитния си начин на живот и ще бъдат принудени да живеят като Български граждани. България ще може да се развива свободно. Няма да мине много време и ще установим делови отношения с Българите от Татарстан, Башкирия и многото български общности в бившия СССР.
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами просто корпоративните олигарси трябва да позволят среден бизнес. Но това няма как да стане, все пак е диктатура на пролетариата. А пролетариите станаха чокои
102
0
 
4
 
! Отговори
бай джагал преди 9 години
До АнонименНе съм икономист, просто знам че теглим ли 16 милиарда, ще ни излезнат през носа.Вижте, ако бяхме задружни като византийците, щяхме да дръпнем 300 милиарда, половината щяха да ни ги опростят, после ако бяхме нахални като тях, още щяхме да теглим, и стачки да вдигаме и щяхме да имаме едно прилично ниво на живот. Но понеже се делим на партии, етноси и прочие живеем като африканци. Това е истината братя и сестри.
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бай *** Ми...ако искаш да ни дигнат ДДС-то с 7-8-10% и няма да има нужда от 16 млрд заем? Искаш ли цените на стоките да ти се дигнат с 5% и икономиката да забуксува съвсем?
100
1
 
4
 
! Отговори
бай джагал преди 9 години
До Неистова злорадостДнеска пих кафе с един колега унгарец и човека ми разправя как Орбан им изчистил дълга към МВФ и ги поканил да напуснат страната . Увеличил им ДДС -то със 7 % - сега било 27 %, но все пак страната се оттърсила от игото на МВФ. Аз му разказах как нашия премиер дръпна още 16 камъка и човека много се учуди.
99
3
 
1
 
! Отговори
оффф воня преди 9 години
ало, слугите на путин... излаге те се национално и международно. *** !
98
0
 
1
 
! Отговори
пророчество преди 9 години
"Предсказания для России: в 2015 нас ждет страшное"-баба Ванга
97
0
 
0
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Я оккупант. youtu.be/T65SwzHAbes
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Майната му на Путин, Волен ще ги вдигне в БГ 5 пъти
95
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А нашият Боко тиквата кога ще реже тая администрация?! Даже заем изтегли да им плащал заплатите. Седнали за Путин да реват, той ще се оправи.
94
1
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
Тва само дето Путин още не го знае
93
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 166: Пишеш абсолютни глупости,ама абсолютни!Има си статистика за дълга колко са ни били заемите до 1989 г и колко след това трупаме!А относно магазините нещо бъркаш,както си казва момчето,имаше си всичко ибеше качествено,после изчезнаха нещата,през ранната демокрация!А че всичко живо работеше и имахме индустрия,това е ясно и замалките деца,само АЕЦ-Козлудуй имаше шест блока,Авиокомпания "Балкан" и прочие!
92
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 166:Всичко си имаше по магазините тогава,едва последната година изчезнаха стоките,и най-важното сиренето се правеше от мляко,а салама от месо,храната беше качествена,не като сега *** и ГМО!Относно заемите на нас са ни дължали толково колкото и ние сме дължали около 5 милиарда,след 1989 г.се трупат заемите!А относно Живков,без да съм подръжник на тоя строй,но каквото се построй през социализма сега не могат да го боядисат само,една магистрала не могат да направят сегашните!
91
7
 
5
 
! Отговори
до 165 преди 9 години
Да бе всичко цъфтеше и вързваше, затова нямаше нищо по магазините и хората чакаха по 2 часа за един хляб, а Тодор Живков ни остави и зестрата си от 12 милиарда долара от онези скъпите дето струваха по 3 тогавашни лева долара. Та онзи дълг още го влачим от 25 години и още не можем да го изплатим. Сега Мая Манолова подскача като ужилена за 16-те милиарда заеми ама и дума не обелва че 14-те от тях ни са наследство от нейния духовен водач Тодор Живков.
90
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тука чета за некакви "руски окови"и прочие тъпотии!Не знам за какви окови говорят,ама в момента в "свободна"и "европейска"България имаме ширеща се престъпност,обезлюдена северна България,разрушена икономика и едни сумати милиарди външен дълг,а пенсионерите не могат да си купуват лекарства!А под "руски"окови,всички хора работеха,нямахме външен дълг,хората бяха спокойни,имаше държава насреща,силна армия,а не разграден двор!
89
0
 
1
 
! Отговори
ХРИСТОС СТАВРАКИС преди 9 години
пИША ТУК ,УВАЖАЕМИ ,ЗАЩОТО искам обществеността на България да знае ,че в СПА столицата на Балканите-Велинград се краде и на едро и на дребно . Много се краде. Иска ми се службите ,прокуратурата ,МВР , честно и безпристрастно да направят пълна ревизия на МБАЛ-Велинград за времето ,когато е бил управител и да излязат с безпристрастно заключение.Нека обяснят на хората -как така дълговете на болницата от около 700 000 лева прди 6 години ,днес са над 1 760 000 лева . . Дано бъда чут.
88
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 155: "Обективен, рашисткия спецназ намери ли обект Вега? Предполагам че знаеш, защото твърдиш че си обективен. Май все още не знаят дори кой е похитителят на свръхсекретния руски обект, камо ли да го намерят. Путин вече разжалва 12 генерали"Абе ти на какви хапчета си че пишеш такива простотии,дети никой и не ги е чувал никъде за дронове,разжалвания и прочие!Или викаш това е от анфетите!!
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
все пак е с 1/10 ,не е с 1/3 както се случи в Америка преди няколко години,когато започна икономическата криза...и разбира се статията е на ***.Очаквам отново да ме изтрие..
86
0
 
2
 
! Отговори
Христас ставракис преди 9 години
взела 3500 лева за превоз на децата от Пазарджик и обратно ,но е изполвана линеика от бусчето на Общината. Как така д-р Ташев е получил 3500лева за нещо ,което неговото заведение не е извършило и защо тоалетната хартия в детското заведение е 2лева ,защо са купени облекла за брои деца които там никога не е имало. Къде са европарите . Нека кмета Лебанов попита и потърси сметка ,както и Обс НА Д-Р ТАШЕВ .
85
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 155:тая пък тъпотия от къде е измисли?

Спонсорирани публикации