Убийците на Немцов вероятно са от южните региони на Русия

Над 100 души разследват убийството на руския опозиционер
5 мар 2015 09:09, Елка Василева
52
Убийците на Немцов вероятно са от южните региони на Русия
Снимка: Reuters

Шефът на руската Федерална служба за сигурност Александър Бортников за пръв път заяви, че следствието има вече конкретни заподозрени в убийството на руския опозиционер Борис Немцов, застрелян на 27 февруари в Москва. Но уточни, че засега те се разглеждат "като версия", пише "РБК дейли".

Според източници на вестника от тайните служби следствието работи най-вече по автомобила "ЗАЗ Шанс", с който изглежда е избягал убиецът на Немцов. Колата е намерена, установен е и първоначалният й собственик. Сега се проучват всички, имали достъп до автомобила.

Следствено-оперативният екип включва над 100 души - и хора от териториални структури на силовите ведомства, и служители от централните апарати на Федералната служба за сигурност, МВР и Следствения комитет на Русия. Анализират се голям брой видеозаписи и данни на мобилни оператори.

Още по темата

"От кадрите вече може да се съди, че тези хора (предполагаемите убийци, бел. на изданието) най-вероятно са родом от южните региони на Русия", е заявил в сряда източник на телевизия РЕН ТВ.

Сред клиповете, свързани с престъплението, всекидневникът откроява каченото вчера за пръв път в интернет видеообръщение на хора, поемащи отговорността за убийството на Немцов.

Виждат се застанали неподвижно трима младежи с оръжие в ръце, с маски тип балаклава и дрехи с неонацистки символи. Глас зад кадър заявява, че това са бойци от отряд "Русич", включващ руски националисти от сепаратистки Донбас в Източна Украйна – те убили опозиционния политик заради неговата "антируска дейност".

Вестникът обаче посочва, че сайтове, близки до руските националисти, участвали в украинския конфликт на страната на отцепниците, бързо определили видеозаписа като провокация.

По-рано събеседници на "РБК дейли" от правоохранителните органи посочваха като основна версията, че в убийството на Немцов са замесени националисти, напомня вестникът.

Той обръща внимание, че следственият екип се оглавява от генерал Игор Краснов, прочут с работата си по нашумели дела срещу руски националисти, включително за покушението срещу бившия руски вицепремиер Анатолий Чубайс през 2005 г. и убийството на адвоката Станислав Маркелов и журналистката Анастасия Бабурина през 2009 г. в центъра на Москва.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: РусияБорис Немцов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквое за Путин да убие един човек,като песачинка в пустинята ие неудобен за Путин.чърчил е казал че комонистите винаги обвиняват своите жертви извър6ени от тях,запомнетего за винаги.Руснаците са страхлива нация о6те от времето на Сталин.А Путин е заплаха за човечеството.Путин изби в Украина 6000 ду6и а в Сиирия 200 000 ду6и умряха заради него.Тои е опасен за човечеството.
36
1
 
4
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Още преди 3 дни руснаците бяха открили автомобила и бяха го разглобили на винтчета. Намерени бяха и косми, на които направиха ДНК анализ (не само сравнителен). По информация от тогава в руските сайтове - ДНК на предполагаемия извършител съответства на ДНК на житил на Кавказкия регион - казано най-просто чеченец или някаква подобна националност. Вероятно това трябва да се разбира каго "южните региони на Русия".
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
южните региони на Русия са Украйна бе!
34
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Moskva 40Уфф сложил си си тоя ник и нищо ама нищо не си се информирал. Значи в Момента в Каваказ, част от който е Чечня и там се разбправя Кадиров, ФСБ води противопартизанска война. В Дагестан всяка вечер излизат командосите на ФСБ и проверяват всякакви сигнали. Ако, и то често става, сигналът е истински духовете предпочитат да стрелят по ФСБ от колкото да попаднат в плен(семействата им ще бъдат избити от джихадистите). Така че там си се води една необявена война. Кой я спонсорира?
33
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От Руската пропаганда по *** няма.Убиици сте си несе оправдаваите.Целият свят ве познава.Имат пропагандно министерство.
32
3
 
7
 
! Отговори
аналитик преди 9 години
следите на убииците са ясни цру или фбр немцов бог да го прости не изпълни ангажимента си да спретне пуч и атентат на президента на РФ господарите му платиха достоино
31
2
 
8
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
До Moskva Явно си жалък *** голяма *** си бе. Кой ще ти използва Кадиров. Обяснява ти следствието че това е дело или на неонацисти или на западни служби с цел злепоставяне на Путин. Та Немцов не може да събере два процента избиратели каква заплаха е той. Американците искат да злепоставят Президента Путин но над 80 процента от народа на Русия е с него така че пъклените им планове са неуспешни.
30
2
 
7
 
! Отговори
Генералът преди 9 години
До анонимен абе нахален фашист и долна твар Лъжите на всичките *** нямат край. Кой ще ти поръчва в Кремъл убийство като Немцов няма и един процент от гласовете на Руския народ. А кой иска да набеди Путин америка. Ето кой го уби тъпанаре. Иска америка майдан ама няма да има защото 89 процента от руския народ подкрепя и обича своя спасител Владимир Путин. А скоро може и на Порошенко да му изтине поста че там украинската армия бивша част от съветската няма да си плюе на ръцете
29
5
 
3
 
! Отговори
Moskva преди 9 години
До БобиСтига си говорил глупости, въобще не си наясно със ситуацията тук, за всички е ясно че Путин използва кадировците за подобни акции, ти сега си чул за Немцов щото е известен на запад, иначе в Русия подобни акции са ежедневие
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колата с убийците е от "южните региони", а прикриващия "снегорин" от Кремъл.
27
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Moskva 32Умнико я попрочети малко по-сериозно и тогава говори. Застрелян е НА УЛИЦАТА ОТ БЯЛ АВТОМОБИЛ след като е излезнал от подземната инфраструктура - Метро и прочие.Това означава че някой го е следил и е докладвал къде е той за да направят такова синхронизирано убийство. Ако му бяха сложили бръмбар Полицията щеше да го намери.
26
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Които и да са убийците, ментора им седи в Кремъл.
25
3
 
7
 
! Отговори
Генералът преди 9 години
До Moskwa абе смръдлив *** и починала въшка от глад що продължаваш да говориш лъжи бре. Генерал Краснов най подготвения следовател има разкрития че именно или неонацисти или западни служби са замесени в убийството. Иска им се на американците да има майдан ама няма как да стане Путин го обича 89 процента от руския народ.
24
1
 
2
 
! Отговори
Ясно преди 9 години
Значи убийците на Немцов не са от Кремълския регион на Москва,а от южния район.Сега всички са много спокойни,че от южните райони са отишли да се бият за ИДИЛ.
23
4
 
8
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 30Пиши си името та да ти се смеем персонално.Умнико КОЙ има полза от убийствотоа) Кремълб) САЩ и неолибералната опозиция в МоскваНемцов едвам събира ЕДИН ПРОЦЕНТ гласове със своята партия или коалиция не знам точно. По никакъв начин не е заплаха за Путин по отношение на рейтинги. Освен това на Путин му е нужна подобна слаба опозиция за да може да го критикуват с измислени поводи и действия а той да ги разбива на пух и прах и да печели рейтинги. Като нямаш повод/причина ИЗМИСЛИ
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До един българин 8 - и кво според тебе значи "россия борись!", ти къв друг език знаеш, освен руски!?
21
9
 
5
 
! Отговори
Moskva преди 9 години
За всички тук е ясно че убийците са от горилите на Кадиров, като убийството или е станало по заявка на Путин или с неговото знание и благословия, по принцип в тая част на Москва за разлика от другите части гъмжи от милиция, и не възможно да минеш без да те проверят поне 3-4 пъти, а хора от републиките осоебнно от кавказ не се допускат
20
1
 
0
 
! Отговори
Nqkoi преди 9 години
A ne mislite li che nqkoi iska da destabilizira rusia?putin na dali e tolkova glupav!ako e iskal da go e porachal predi da se namesqt amerikancite kadeto ne im e rabota!CIA
19
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убийците на Немцов са в Кремъл ***.
18
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До печатар 24В един през ноща след като някой спец с фотошоп ти е направил подготвителните материали ти се обажда мутра и ти казва пускай печатницата??? Ти за 2 часа не можеш да си събудиш хората и да ги доведеш на работа бре. Това ти е Москва не 50км диаметър София. Цяла София се събира в "идеалния" център на Москва до незнам кое си "Колцо" те си имат няколко с 8 лентови булеварди.На всичкото отгоре преди убийството за въпросния поход са печатани деруги агитационни материали ако не ЗАЩО???

Спонсорирани публикации