Путин си намали заплатата с 10%

Орязани са и възнагражденията на премиера и генералния прокурор
Обновена: 6 мар 2015 13:05 | 6 мар 2015 13:05, Елка Василева
132
Путин си намали заплатата с 10%
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин подписа указ за намаляване с 10 процента на заплатите на висшите представители на властта - президент, премиер, генерален прокурор и председател на Следствения комитет, предаде ТАСС.

Намалението обхваща заплатата, месечните и тримесечните бонуси, които трябва да бъдат изплатени от 1 март до 31 декември 2015 година.

Намалени с 10 процента ще бъдат също така доходите на лицата, чиито възнаграждения се изчисляват според президентски указ от 2004 г. за заплащане на труда на ръководителите на някои федерални органи на изпълнителната власт и указ от 2013 година, засягащ възнагражденията на лица, заемащи определени държавни длъжности и лица, чиито заплати са приравнени на техните според федералното законодателство.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A BOIKO SI IA UVELICI SAS SHESTNADESET MILIARDA.
96
2
 
0
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
До Пешко Самозадоволявай се, Пешко и бъди щастлив! :D
95
1
 
0
 
! Отговори
Христо преди 9 години
Хайде Плевналиев, покажи какво е да си солидарен с бедността на народа!!!
94
1
 
2
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
Евала!!! ... ей това е да си солидарен с бедноста на народа си! :D
93
1
 
3
 
! Отговори
IDEA преди 9 години
Ако Путин даде (дари) на България 10% от това, което има реално ние ще си изплатим външния дълг, че дори ще напълним Сребърния Фонд с още толкова. А срещу това, предлагам един ден да му дадем убежище у нас, ако тихо си харчи паричките край Несебър. Да си пуска Алла Пугачова тихичко и да хапва пелмени с черен хайвер и зелен чай.
92
2
 
3
 
! Отговори
браво преди 9 години
Браво,жалко че нашите управници са далеч от такива идеи!
91
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
podigrava se sus celia svqt, a bulgarite vse go zashtitavat, odkakto poznavam bulgarina, iybesh li go stava ti priqtel!!! iskash da mu pomognesh no toy sviknal odzad
90
4
 
7
 
! Отговори
razgradski pop преди 9 години
намалил си бил заплатата с 10%...това е направо подигравка с руснаците...личното богатсво на Путин се оценява на около 70 млрд. долара...
89
8
 
5
 
! Отговори
мръсен циганин преди 9 години
Ясно щом като си мислите че сега България е добро място за живеене ........без коментар!!!
88
8
 
12
 
! Отговори
ОТВРАТЕН преди 9 години
ПУТИН СИ НАМАЛИ ЗАПЛАТАТА А НАШИЯ ОФШОРКО ПЛЕВНЕЛИЕВ Е УВЕЛИЧИ В ТАЯ ГАДНА КРИЗА И ВЕЧЕ НАДХВЪРЛЯ 8000 ХИЛЕДАРКИ. ДА МУ ПРИСЕДНАТ ДАНО! А НАРОДА ТОЗИ КОЙТО РАБОТИ ВЗИМА МАКСИМУМ 400 ЛВ. ХИЛЯДИ РАБОТЯТ НА МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА. СЪДЕТЕ ГИ ПО ДЕЛАТА ! НЕ ПО ОБЕЩАНИЯТА! ЗА МЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ Е *** ПРИ КРИЗА ДЪРЖАВАТА НЯМА ПАРИ И ТЕГЛИ 16 МИЛЯРДА ТОЯ *** СИ ДИГА НАЙ-БЕЗСРАМНО ЗАПЛАТАТА.
87
9
 
8
 
! Отговори
Божо преди 9 години
"Последната дупка на кавала" - България е по-добро място за живеене от страната, тероризирана от дребното милиционерче !!! Русия ще бъде и без ***, обаче *** без власт е една ОГРОМНА, КРЪГЛА, ПРАЗНА НУЛА !!!!!!!!!!!!!!! Обичайте Родината си, не разни откачалки с безгранична власт !!!!
86
6
 
4
 
! Отговори
мръсен циганин преди 9 години
До 111Много уверено го казвате това *** ,ако сте сериозен може да поговорим по темата ,но ако сте като някои от коментиращите по долу по добре да замълчим!!п.пСигурно според вас ние сме по близко до англо говорящите католици ,а не славянските народи?
85
8
 
8
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До StamatСлава за *** и долу България, нали *** антибългарски !!! А знаете ли, че България има по-добри показатели от огромната бензиностанция, цедена от малкия диктатор ?????? Знаете ли, че бедна, малка ," еврогейска" БЪЛГАРИЯ е ПО-ДОБРО МЯСТО ЗА ЖИВОТ ОТ огромната , безкрайно богата на ресурси путлерова диктатура !!!!!!??? ***, вие мразите РОДИНАТА СИ !!!!!!!!!!!!!
84
8
 
14
 
! Отговори
Уточнение преди 9 години
Намалението в заплатите стана по инициатива на депутатите в Думата. Просто хората са солидарни с народа си когато има необходимост и за да се подпомогне бюджета. Беше включена и президенската администрация. Явно солидарността като качество много дразни някои хора. И като няма какво до кажат заключават че ...гроздето е кисело. И само тайно в душата си признават, че да имаш такива депутати и президент е благословия.
83
12
 
7
 
! Отговори
Божо преди 9 години
*** води Русия към комунизъм, където парите ще са излишни, затова си намалява заплатата, той скоро и горивата няма да ги продава на ***, а ще ги дава безплатно :))) ПОПУЛИСТ НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТИЧЕСКИ !!! Притежава най-голямата бензиностанция на света, както и най-големия златарски магазин и най-големия оръжеен, обаче работи за "слава" - ако не беше страшно, щеше да е смешно !!!!!
82
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама тоя и заплата ли взема. Той що млр натрупа и приятелчетата му, та нестига наглост ами и заплата взема
81
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оправихте Роско Плевнята дето гушна сто милиона долара когато продаде Южен поток на турците, че с Путин се захванахте.Те, турците, от години искаха да остане този особено печеливш проект за Турция!А турците плащат добри рушвети. И с тайни разговори, с криене от журналистите, с тайни договорки с Близнашки и Щонов, Росен Плевнелиев успя да продаде Южен поток а вас ви плащат стотинки за да мразите!И продължават да ви лъжат защото сте прости!
80
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ръчкайте се *** русофоби с нормалните хора!Щом не искате да разберете истината, ще ви нагъзят да слугувате и ще ви пръснат като пилци.Армията на България в момента се състои основно от *** и турци!Сега ще ги пратят в Украйна и вие ще се радвате! По-късно с това оръжие и вас ще ви подчинят!След това изборите ще се печелят от тях по електронен път с помощта на някое чуждо посолство.И те ще са мнозинство.Тогава няма да има човешки права, демокрация и свобода и за вас!Тъпо е да плюете по Путин!
79
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дайте да съберем пари и да ги дадем на Вова ,че като го гледам горкия си е жив да го ожали човек. сидеров да слага касичката пред НС и всички на опашка да се наредим - Путину да помогим!
78
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До джониНа това в белите държави му викат популизъм, а в Бензиностанцията се нарича промиване на мозъци.

Спонсорирани публикации