Украинска въстаническа армия пое отговорност за убийствата на опозиционери

Започват "безмилостна борба срещу антиукраинския режим на предатели"
17 апр 2015 19:47, Елка Василева
50
Украинска въстаническа армия пое отговорност за убийствата на опозиционери
Снимка: архив, Reuters

Известният украински политолог Володимир Фесенко получи имейл от организация, нарекла се Украинска въстаническа армия, която поема отговорността за убийствата на опозиционери в страната. Експертът съобщи това във Фейсбук, предаде ТАСС.

"Получих в електронната си поща писмо с изявление на някаква "Украинска въстаническа армия", с което тя поема отговорността за убийствата на Чечетов, Пеклушенко, Мелник, Калашников и Бузина", пише Фесенко на страницата си в социалната мрежа.

Авторите на посланието заявяват, че започват "безмилостна въстаническа борба срещу антиукраинския режим на предатели" и ще разговарят "с тях само на езика на оръжията, докато бъдат ликвидирани изцяло".

Още по темата

Според аналитика текстът дава "основания за прогноза, че ще продължи кампанията от убийства, която може занапред да се насочи и срещу представители на висшето държавно ръководство" в Украйна.

Известният украински журналист Олес Бузина бе убит вчера в Киев край дома си. Предния ден също пред дома си в украинската столица бе убит бившият депутат от Върховната рада Олег Калашников от Партията на регионите.

По-рано в Украйна се самоубиха други представители на предишните управляващи - бившият депутат Михайло Чечетов и бившият областен управител на Запорожието Олександър Пеклушенко.

В последния случай представител на МВР спомена за "основания да се предположи довеждане до самоубийство". През март бе открит мъртъв и бившият депутат Станислав Мелник - по предварителни данни се е застрелял с карабина, пояснява ТАСС.

Познатата от историята Украинска въстаническа армия, известна като УПА, е създадена през 1942 г. и се бори за независимост на страната - тогава част от Съветския съюз, години след края на Втората световна война. Според мнозина историци УПА е сътрудничела с нацистка Германия по време на войната и е замесена в масови убийства на поляци и евреи. В Русия е обявена за нацистка организация.

По-рано този месец Върховната рада прие закон, с който признава УПА и други организации като борци за независимост на Украйна през 20-и век.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
3
 
! Отговори
Военен глас преди 8 години
До Анонимен 10 Какво има да се дискредитира УПА, та те са се дискредитирали преди 70 год. И тях и бандеровците и "СС - Галиция" местното население ги е наричало "сокирници", което е доста обидно. Т.е. не са имали подкрепата на това население, а са смятани за обикновени фашисти още тогава. А ти " искали да ги дискредитират". Мани, мани, да не вземат да дискредитират и "борците за свобода" от Ал-Кайда в Закавказието или Ислямска държава. Мана, мани, каква пропаганда!
30
0
 
2
 
! Отговори
Паторитът преди 8 години
До Анонимен 7Ти пък ще ни кажеш как били действали бандеровците! Те по принцип не дйствали така! А как действат - питат те за мненето ти и после културно те убеждават, че не си прав!Така ли действат
29
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 8 години
До UKRAINEC 35Я кажи откъде ти плащат, че има много безработни , които искат да заработят някой лев! Голяма работа, че писанията им нямали връзка със здравия разум! Щом се хвали "евро атлантизъма" всички глупости и измишльотини са позволени! "Слава" на тези дето бомбардираха София, да им направим паметник, дето пуснаха атомните бомби, на тези, които избиваха виетнамците с ***, "Ейджънт ориндж" и ДДТ, на тези които направиха преврата в Чили, чрез "фирмите" на ЦРУ Ай Ти Ти и Юнайтед фрут Ко
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименобикновен фашизъм
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До UKRAINECУкрайнска пропаганда
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само истинска фашистка може да напише,че УПА е създадена през 1942 за независимостта на Украйна - тогава част от Съветският съюз!През 1942 Украйна е под властта на Германия.Трябва да си заслепен *** псевдожурналист, който не познава историята за да напишеш такава глупост.Не дръжте на работа такива илитерати, защото сайта ви става смешен!
25
2
 
11
 
! Отговори
Агитатор преди 8 години
Рамо до рамо с американските "Братя по оръжие" българските войни показаха на учението "ЩИТ 2015", че са винаги готови да защитят ...евроатлантическите безценности. На края на учението млади герберчета поднесоха цветя на бойците от братските армии и се качиха на танковете. Дружбата ни с великите САЩ е необходима както ... Слънцето и Водата за всяко живо същество. Защитата на американските интереси е въпрос на Дълг и Чест за всеки български гражданин.
24
0
 
7
 
! Отговори
МАНИЯК преди 8 години
До UKRAINEC 35 пич кажи на кво си , че *** кефиш....каква е дрогата
23
31
 
3
 
! Отговори
UKRAINEC преди 8 години
Благодарение на Американската намеса по целия свят с цел --потушаване на локални конфликти,вече 70 години по света няма голяма война !!! ----Нека да изкажема благодарност на САЩ за опазването на мира в света вече 70 години,което е и световен рекорд.И в същото време да отдадем заслужена почит на Щатските герои дали живота си за да ни има днес нас,включително и перхидролите които плюят срещу Щатите докато те им пазят живота от рашизъм,комунизъм и фашизъм !!!Слава на САЩ !!!
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли да има шум до небето като за развратника Немцов ?!
21
2
 
39
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Хубава демокрация,ама украинска!То стана като през 1919-20 година-всеки срещу всеки,а всички срещу болшевиките!Пладнешки грабеж навсякъде!Нема да ги бъде в тоя вид....
20
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мнозина историци УПА е сътрудничела с нацистка Германия по време на войната и е замесена в масови убийства на поляци и евреи. На според мнозина, а според всички исторически факти - 100 000 избити поляци, евреи и руснаци.
19
8
 
1
 
! Отговори
nezavisim преди 8 години
Kraino vreme e da pochnem da pravim razlika mejdu fashizam i nacizam, che mi pisna da vi cheta glupostite.Razlikata e sashtestvena...
18
2
 
13
 
! Отговори
Пиночет преди 8 години
Още малко ще изкарате и мен Кремълски възпитаник.
17
29
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Тишина, тролчета, че колкото повече се изявявате, толкова по-явни кандидати за "сакрални жертви" ставате. Такива като мене путлеристите няма да застрелят, но вас ще ви развяват като знаме на класовата борбъ.
16
25
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Фесебето избиват третокласни ентусиасти-евразийци. Такива като телето Пламнал Горанов. На таково нещо ние ще кажем: Хвала на това ФеСеБЕ!
15
0
 
47
 
! Отговори
фашистка диктатура преди 8 години
В Украйна настъпва фашизма в пълния смисъл на думата. Странното обаче е, че начело на държавата, са само ***, а те трябва да, са против фашизма.
14
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРЕКРАСНА ОБРАЗЦОВА ДЕМОКРАЦИЯ НАСТЪПИ В УКРАЙНА!!!! ДА ИМ ЗАВИЖДА ЧОВЕК И ДА СЕ ВАЙКА, ЧЕ ТАКАВА НЯМА НИГДЕ ПО СВЕТА!
13
46
 
2
 
! Отговори
PRAVDA преди 8 години
Може да се спори по въпроса дали украинските лидери са престъпници или не; но със сигурност се знае, че всички те са московски възпитаници, затова и моралът им е московски същия като на българските чавдарци . . .
12
39
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
УПА не се занимава с журналисти, а още по-малко пък уведомява с писма...... общо взето стари кремълски номера

Спонсорирани публикации