Бедните в Украйна 6 пъти повече от началото на кризата

33% от хората в страната харчат всичките си пари за храна
14 юли 2015 21:03, Елка Василева
43
Бедните в Украйна 6 пъти повече от началото на кризата
Снимка: Reuters

Броят на заможните украинци през кризата в страната е намалял три пъти, а на неплатежоспособните се е увеличил шест пъти, сочат резултати от изследване на TNS в Украйна, публикувано от изданието "Вести".

Според проучването преди началото на периода на нестабилност през трето тримесечие на 2013 година "висшият среден слой" в украинското общество е бил 16 процента, а през първото тримесечие на тази година той се е свил до 9 процента. Слоят "под средния" е нараснал със 7 процента и днес негов представител е почти всеки пети украинец.

Социолозите са установили също така, че за година и половина гражданите, които нямат пари да покрият най-необходимите си потребности, са се увеличили шест пъти. В края на 2013 година в тази категория е обхващала само един процент от украинците.

От 19 до 33 процента се е увеличил броят на хората, които харчат почти всичките си пари за храна. А процентът на украинците, които имат средства за покупка на голяма битова техника и автомобили, е намалял два пъти и сега почти само всеки десети украинец може да си позволи тези неща.

Според директора на Украинския анализаторски център Олександър Охрименко резултатите от изследването показват, че през кризата проблемът с работата за украинците се е изострил. "По-рано украинците можеха все някак да съхраняват пари, а сега, когато банките на дават депозити и в страната има криза, хората, които работят, живеят на нулата. Гражданите нямат възможност да заделят каквито и да било средства от заплатата. Освен това имаше съкращения, много хора бяха лишени от премии и поощрения", отбелязва Охрименко, цитиран от ТАСС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: бедностукраинци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tova be6e celta na svetovnoto ariistvo - da oposkat,razvratqt i obezverqt o6te edin narod prinadleja6t kum ariiskata rasa! Dolu evreite!
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нима някой е учуден от това?С тъпашкия начин по който официален Киев се преориентира на Запад, настоящите резултати бяха много лесни за предвиждане.
20
0
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
ами то и в БГ е така
19
4
 
10
 
! Отговори
niki преди 8 години
E tova e edin ot planovete na amerika
18
0
 
32
 
! Отговори
африка преди 8 години
украйна е бананова територия вече
17
9
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До Чекист Ако искаш да ми услужиш с твоята, може ли?
16
0
 
21
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
За бедните на всички ни е ясно.. Интересно е какво се случва с богатите? Как увеличават състоянието си в пъти, възползвайки се от ситуацията и за сметка най-вече точно на тези бедни..
15
1
 
31
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
до 23Населението на Украйна е 52 милиона през 1991 г. През 2013 е 45 милиона, днес - 35 милиона. От тях 2/3 не се чувстват украинци - руснаци, казаци, татари и още много народности - даже българи.
14
24
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До Чекист Ти нали си полуруснак и живееш в русия, какво те интересува?
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ISKATE ES TOVA EV ES
12
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВенелинТази измислена "Украйна " е минимум 3-4 пъти колкото убавата измислена "България"за население да не говорим колко е превъзходството и то в милиони.Незнам кой по напред ще изчезне ама на първа линия си ти!!!
11
1
 
45
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
Тази измислена държава Украйна е обречена да изчезне и така ще е най-добре. Ако изчезне и другата измислена държава - БЮРМ проблемите в Европа ще намалеят направо с 50%.
10
10
 
9
 
! Отговори
bebok преди 8 години
В същност гуляма война ще има. Трябва да сме на страна на победители. Може и фърлят някой лев,кой знае?
9
0
 
56
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Между другото България с колко е обедняла от как пое по пътя на демокрацията и всякаквите му там европейски ценности? Интересно ми е просто с какви темпове се демократизират спрямо България...
8
0
 
41
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Волът като риел земята с рогите, хвърлял пръстта върху гърба си. - народна мъдрост
7
24
 
1
 
! Отговори
Bebok преди 8 години
Putin e vinoven za Majdan,i za vojna. Toj pravi mnogo losho po sveta.No sega USA shte mu pokazat koj e koj.Triabva i nie da napadnem Rusia,da ni dadat chast o pliachka.
6
0
 
44
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
А с колко е обеднял Порошенко? Само това не сме чели все още... Или докато е интересен на САЩ е табу да се пише зп него...
5
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Украйна нема да я бъде освен Затопляне на отношенията с Русия Гръцката криза в сравнение с Украинската е Манна Небесна Пътя на Украйна е към Евразия Украйна ще стане както Грузия и Чечения в крайна сметка ще разбере че врагът не живее врата до врата а се Намира ОТВЪД ОКЕАНА
4
19
 
0
 
! Отговори
bebok преди 8 години
Na snimka: gladni rusnaci v Moskva.Xrani gi dyshteria na Putin.
3
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А това е само началото...

Спонсорирани публикации