Боеве с тежка артилерия се водят в Украйна

ОССЕ: Това противоречи на споразумението за спиране на огъня
14 авг 2015 07:47, Елка Василева
109
Боеве с тежка артилерия се водят в Украйна
Снимка: архив, Reuters

Украинската армия и проруските сепаратисти водиха боеве с тежка артилерия въпреки споразумението за прекратяване на огъня, което забранява използването на подобни оръжия на фронтовата линия в Източна Украйна. Това обяви Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /ОССЕ/, предаде ДПА.

Украинското правителство съобщи за най-тежките боеве от сключването на минското споразумение през февруари.

По данни на Киев двама украински войници са били убити и десет ранени през последните 24 часа, след като бунтовниците изстреляли рекорден брой снаряди - 153, по украинските позиции.

Сепаратистите от своя страна обявиха, че цивилни са били убити в боевете край тяхната крепост Донецк.

Наблюдателите от ОССЕ на място са констатирали през последните дни използването на тежка артилерия - 122 и 152 мм оръдия и гаубици - от двете страни в конфликта, заяви на пресконференция заместник-шефът на наблюдателната мисия на организацията в Украйна Александър Хъг.

Той изтъкна, че такива оръжия са забранени от минските договорености. "Наблюдателите констатират нарастване на насилието, водещо до цивилни жертви и разрушения на къщи и инфраструктура", добави той.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Паметливами много просто бе ушанко - проруската *** стрела и по украинците и по жилищните райони в Донецк. Редовно го правят.
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така се случва в света или упорстваш и водиш война или те свалят,убиват и пак се води война -Сирия,Ирак,Либия,Афганистан и Украйна.Ама как угодно се случват разни случайни неща - спад на Нефта, спад на Юана,политическа криза в Бразилия,Турция започна военни действия на три фронта- ИД,Сирия и КПП.НЕка останалите спорят кой крив кой е прав,къде се воюва и къде не.Картината следва да се гледа в мащаб другото са празни приказки.
63
3
 
15
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
Един път стомна за вода,втори път стомна за вода и на третия път-хохлите пак в някой котел!Тия не разбраха ли,че със сила няма да стане!Добре,взели са пари от американците-изпълняват заповедите,ама не разбират ли,че както е тръгнало,може и да не доживеят да си ги харчат по екзотични дестинации....И още нещо-как така се случва,че опълченците винаги обстрелват позиции на укро-армията,а укросите все на жилищни райони налитат????
62
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Украйна си търси белята, по точно *** които я управляват. Колкото по скоро си получи заслуженото, толкова по добре за всички. Няма нужда от официална подкрепа от Русия, местните борци за свобода ще се справят с олигофренията на Киев. Сепаратистите са в Киев. И слепите и глухите го разбраха.
61
2
 
6
 
! Отговори
Iosif Visarionovich преди 8 години
Izbiite tupite hoholi [ukrainci] do krak,ni6to ne stave ot tqh,te sa ***
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 62Много добре знаеш че съм допуснал правописна грешка.Имах предвид1851-1854 г-Не се заяждай за глупости и чети история
59
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕЕЕЕ.Оправи ми се настроението преди уикенда . Щом окраинските плъхове са яли дървото пак - значи е на добро.
58
4
 
6
 
! Отговори
Окупатора преди 8 години
До Анонимен 81 Що ти дане би да си бил в Афганистан и да знаеш ? Русия взе поуката си от Афганистан и разбра , че ако няма да затрива до крак една нация , никаква тежка техника , а само диверсия и партизанщина . Така до края на света
57
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Историята се повтаря. Украйна - новият Афганистан за Русия. Наближава момента, когато сепаратистите изведнъж ще останат без танкове, артилерия, без храна дори.
56
5
 
13
 
! Отговори
Аз преди 8 години
У-краина е руски край :))
55
7
 
7
 
! Отговори
Окупатора преди 8 години
Абе не делим Украйна с никой . Цялата ще си пак наша . Ще им оставим на Еврогейско ориантираните 2 -3 обласит около Лвов и да се оправят . Другото си е наше .
54
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боеве с тежка артилерия се водят в УкрайнаА добро утро Елече!Водят се откато е Минск 2 - Урките не спазват НИЩО!А дочети докладите на ОССЕ даи са от двете страни тежките оръдия или предимно от западната?А?
53
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А! Ето! казах ли ви Прасенко щом квикне за наблюдатели то е щото е обстрелвал и чака да го шибнат по муцуната!
52
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
щом оссе констатират значи порошенко е започнал да губи , когато донецк тръбяха че града е обстрелван всекидневно с тежка артилерия и загиват жени и деца тогава оссе не констатираха нищо , явно края на фашистите от киев е близо
51
12
 
6
 
! Отговори
ukrain-inform-buro преди 8 години
Време е да спрем да повтаряме руски пропагандни глупости - даже и руснаците не са славянски народ, според проучванията на ДНК състава на европейските народи, защото имат 42% славянски състав, а поляците имат 60% германски състав. Българите имаме под 12% славянски състав, а чехите 14% славянски състав. Гърците имат над 22% славянско ДНК и те ли са славянски народ? . Какво значи \\\"славянски народ - просто няма такъв! Никой не може да назове името и на едно \\\"славянско племе. Българите имаме 54% тракийски състав, който ни прави най-хомогенната нация в тази част на света. Просто се гордей
50
15
 
6
 
! Отговори
ukrain-inform-buro преди 8 години
--*** винаги са били враг номер едно на България-още от времето на Стамболов.Е- той им намира цаката през 1886 когато се опитват да направят русофилски преврат.В техните перверзни душици те си въобразяват ,че България и Русия са една държава и чак когато Стамболов ги опира на стената,те разбират,че има малка разлика а тя се състои в това че България е тяхната Родина,а Русия е чужда държава.Ама късно-оловото си казва думата.
49
9
 
5
 
! Отговори
ukrain-inform-buro преди 8 години
Името Украина официално е от 11 век.Преди това се е казвала Киевска Рус.От името 'РУС',което е име на шведско племе.По късно татарските орди смесени с изостанали славянски племена техни роби за 300 години, открадват името Рус и се кръщават с него.Сега даже наричат себе си "руснаци".И както казва един украински професор по история: "Русия има толкова общо с Киевска Рус,колкото морското свинче има с MORETO.
48
9
 
5
 
! Отговори
Ужгород преди 8 години
До 60 След като няма държава Украйна, защо тогава Руснаците я признават за такава през 1992? Да отговоря ли? За да имат една *** на разположение и когато им се прииска да се възползват от услугите и! Е това вече отмина, Украйна се събуди и връщане назад няма.С Крим или без него, с Донбас или без него, Украйна ще продължи напред по своя желан път! Петолъчките трябва това да го приемат веднъж завинаги!
47
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 59Напиши ми точно кога е имало държава Украина но без да ми споменаваш глупостта 1917-1921 г. и батка Махно и Петлюра.Това е Окраина защото е в покрайнините на руското царство,след това империя.Книжки трябва да се четат!!!Относно кримската война в средата на 19 в. Русия си защитав територията от чуждите нашественици Великобритания и Франция,турската армия там има символично участие.А чии го е дирила Великобритания в Крим през 1951-54 г.???Айде,не ми губи времето повече
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 55Тука не става въпрос за анексия а за законна руска територия каквато между впрочем е и 70% от Окраина.През 1785 г. последния хан на Крим от рода Гирей съвсем доброволно чрез договор предава кримското ханство на Русия.Тази работа е изцяло дело на княз Потьомкин,един от най-великите държавници на Русия.Ханът се отказва като приема предложената от Русия ежегодна сума от 300 000 златни рубли!!! и възможността да избира сам местоживеенето си.На 19.04.1793 г Крим е обявен за руска т-я.

Спонсорирани публикации