Украйна гради своята "Стена" по границата с Русия

Приключи първият етап от изграждането на укреплението
Обновена: 4 сеп 2015 17:13 | 4 сеп 2015 17:06, Елка Василева
114
Украйна гради своята "Стена" по границата с Русия
Снимка: архив, Reuters

Украйна приключи първия етап от изграждането на граничното укрепление, известно като "Стената", чийто строеж започна през май т. г. в няколко области. По границата с Русия са изкопани почти 400 км ровове, пише украинското издание "Вести", цитирано от ТАСС.

Според Олег Слободян от ръководството на граничната служба до края на 2016 г. се предвижда да завърши активната фаза от строителството на обекта - няколко реда мрежи, противотанкови ровове и блиндажи, масивни укрепителни съоръжения в критичните зони. Проектът се очаква да бъде изцяло реализиран до 2018 г.

Засега обаче се копаят ровове на отделни отсечки от границата и някои укрепителни съоръжения се очертава да минат право през градини и бостани на местни селяни, пише "Вести" и дава пример с редица села от Харковска област.

"Ние сме до самата граница - има рекичка на 100 метра, оттатък е Русия. По-рано се отбивахме там в магазините, на гости у роднини, до гробищата. Младите ходеха и на работа. Не беше далеч - минаваш мостчето и си там. А сега се налага да минаваме през официалния пункт, това са 10 км отгоре", обяснява местна жителка.

Ровове ще се копаят и в дворовете на няколко семейства - "А къде да садим, за да се храним?", оплакват се други селяни. Още не е ставало дума за обезщетения, уточнява "Вести".

През 2014 г. премиерът Арсений Яценюк нарече проекта "Стената", после го преименува на "Европейски вал". Правителството отпусна за укрепленията 850 милиона гривни (над 38 милиона долара). Очаква се общата им стойност да достигне 4 милиарда гривни - над 180 милиона долара.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
ндаа преди 8 години
До АнонименКой те излъга че са идентични и близки народи?Ако някой граби,убива и насилва родата ти,ще го обичаш ли?Друг пъ
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
украин - няма такъв народ.. виж украинка има такава професия!
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за кво я строи тая стена като е безмислено. Русия ако иска да влезе нищо не може да я спре. Пари на вятъра!
63
1
 
1
 
! Отговори
ukrain-inform преди 8 години
Тази стена трябваше да бъде изградена преди много години и щеше да спести милиони жертви на Украина-имам пред вид уморените от глад 8 милиона украинци през 1933 само.Историята показва че два различни абсолютно народа никога няма да станат един народ,колкото и да се напъва рашистката пропаганда.
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей не ви ли е срам бе да градите стена между един и същи народ с еднаква история !!!
61
1
 
3
 
! Отговори
Ноком преди 8 години
Този очилат *** на снимката още ли не е прибран в психиатрията?Не усещат ли журналистите, че представите ни за официална Украйна се деформираха благодарение на техния съмнителен избор да ни пишат за тази страна в комплект със снимкана някой сатрап или превратаджия, подозрително усмихнат за нормален човек?Не ми се гледат мутри на бъдещи затворници и евродесиденти-олигарси!
60
1
 
7
 
! Отговори
Спас преди 8 години
Хората бягат в Русия. Стената е телена ограда и не може да спре дори велосипедист! ЦИРК!!! Харчене на пари от които половината, ще са в джобовете на фашагите!!!:)
59
0
 
12
 
! Отговори
Нина преди 8 години
Украинецо, откога бе имате демокрация пък вие? Само майдани правите. Много крясъци и никакъв смисъл. Рушвети, корупция навсякъде, пътища никакви. Мизерия, никакви заплати, никакви пенсии. Опропастихте си държавата. милиони украинци работят в Русия. Срещу тях ли строите стената? Прости хора.
58
2
 
5
 
! Отговори
морски преди 8 години
Украинец,стой си в *** Украйна и не коментирай в бг медий!Фашист!
57
1
 
1
 
! Отговори
морски преди 8 години
Пък Русия строи огромна военна база на границата с Украйна.
56
13
 
3
 
! Отговори
украинец преди 8 години
Това не е стена между Украина и Русия,това е стена между Европа и Азия,между свободата и робството,между комунизма-рашизма и Демокрацията.Това е стена между щастието и нещастието.Много важна стена.
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера размазах няколко пъти с автомобила три дъждовни червея. Дадох своя принос в борбата срещу западните санкции. Живей Велика Русия ! Хак да ти е Обама !
54
4
 
24
 
! Отговори
Уточнение преди 8 години
Плачат като вдовици за евтина руска газ, искат от Русия опрощаване на дълговете, а пък стена строят. Тея са съвсем откачили! Пълни наглеци.
53
4
 
21
 
! Отговори
Учуден преди 8 години
Че то кой е луд да иска да живее в Украйна със 50 евро пенсия или 140-150 заплата? Стената е за да пречи на тези, които искат да бягат при "агресора" ....
52
7
 
20
 
! Отговори
До 78 преди 8 години
***! Това да не е краварията, която се опитва да учи всички по света на ум и разум! И на "демокрация" разбира се????????Като си представиш, че тази говедария е основана на открадната (присвоена, заграбена, АНЕКСИРАНА) земя на индиянците,че са престъпници и финансови мошенници,А ДАВАТ АКЪЛ КОЙ КАК ДА ЖИВЕЕ!!! ПЪЛЕН МАРАЗЪМ! НО ЩЕ СИ НАМЕРЯТ МАЙСТОРА,НЯМА НУЖДА ДА СИ БАБА ВАНГА ЗА ДА Е ЯСНО, ЧЕ НА ЗЛО КУЧЕ, САМО ЗЪЛ ПРЪТ И Е ДОТУКА! А колкото до писанията ти, личи си че си пълен ***!
51
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Китайския мечкар ТАКА ЛИ ТИ КАЗАХА ГОСПОДАРИТЕ АУ УМНИКО АКО ДОЙДЕ МЕЧКАТА ЩО ПАМПЕРСИ ЩЕ ТИ ТРЯБВАТ ЩЕ ТЕ НАУЧИ ПРАВО ХОРО ДА ИГРАЕШ
50
21
 
11
 
! Отговори
Китайския мечкар преди 8 години
ще учи руската мечка на следните номера: " да показва как Путин "помпа" на американски гладиато, как бягат "опълченци" от украинската армия, как Жужи размахва пръст на България, как Волен протяга ръка за рубли, как пада рублата и още много номера.
49
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя Питин ако го барна ще го сгъна на две. Не да мачка :)
48
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Няма страшноПутин скоро ще мачка фашисти. Оградата няма да ги спаси. А чичко Сам ще гледа, както гледа сега Ислямска държава и не смее да почука на вратата.------- е , няма как да "мачка" себе си...
47
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За украинците ИД е Русия.

Спонсорирани публикации