Отварят черните кутии на разбилия се руски самолет в Египет?

80 руски специалисти с техника вече са мястото на катастрофата
46
Отварят черните кутии на разбилия се руски самолет в Египет?
Снимка: БТА

Разшифроването на черните кутии на катастрофиралия на Синайския полуостров руски самолет може би ще се извърши в Египет, въпросът още не е решен. Това каза днес ръководителят на агенцията за гражданска авиация на Русия Александър Нерадко, цитиран от БТА, която се позова на ТАСС.

Още по темата
1 ное 2015 08:34
95
Той допълни, че обикновено при такива случаи в разчитането на данните участват експерти от двете страни.

Записващите устройства са леко повредени, но не са били подложени на термично въздействие, съобщи руският министър на транспорта Максим Соколов.

Той отбеляза, че неотдавна Международната организация за гражданска авиация (ИКАО) е проверила системата, организацията на управлението и безопасността на полетите в Русия и е дала добра оценка.
Но ние, разбира се, ще направим съответните изводи, след като получим резултати от разследването на причините за катастрофата на самолета на "Когалимавиа", подчерта министърът в интервю за руската телевизия Росия 24.

Тази сутрин руските министри на извънредните ситуации и на транспорта и шефът на агенцията за въздушен транспорт, които от вчера са в Кайро, заминаха за мястото на катастрофата.

Там вече се намират повече от 80 руски специалисти с техника и оборудване, необходимо за работа на места, където е имало самолетна катастрофа.

Еърбъсът на руската компания "Когалимавиа", изпълняващ полет от Шарм ел Шейх за Санкт Петербург, се разби вчера около половин час след излитане от египетския курорт, на стотина метра южно от административния център на провинция Северен Синай, град Ел Ариш, недалеч от населеното място Ел Хасна. В самолета имаше 117 пътници и седем души екипаж. Няма оцелели. Днес в Русия е ден на траур.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
еърбъз преди 8 години
До АнонименПредполагам,че като франкофоб,се возиш в коФчег от друга националност - вероятно немски. 25 годишно БМВ-енце или Ауди - нце може би.Големи спецове по френско се извъдихте...Не е хубаво,щом не е като моето,нали.
30
0
 
3
 
! Отговори
бай миле преди 8 години
Целия свят тръпне какво ще има в черните кутии,тоест ще извадели тежкото въоръжение Русия
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако беше наш самолет на мястото на инцидента щеше да всякакви експерти но не и български.
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 41- Хм- явно твърдите, че разбирате от тези неща повече от Александър Книвел, бивш директор на департамента на авиокосмическата промишленост на руското Министерство на икономиката... blitz.bg/news/article/372035 Сигурно отричате и науката като такава и за вас са важни единствено каноните и обясненията на православната църква..Приемете, че в 21 век далеч не всеки българин е като вас!
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много скъпо платено от САЩ за медийното унищожаване на Русия, така че не учудвайте всяка луда, дива и много луда дива информация в световните медии. Моля ви, помислете - кой и защо има нужда? КОЙ и ЗАЩО? Помислете, моля!
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
блиц...продължение - "...Според него, в Русия не обичат да обръщат внимание на подобни проучвания, защото това не е икономически изгодно за компаниите. "Затова ни се налага да разследване катастрофа след катастрофа" заключава експертът. Руски експерт: Британците предрекоха самолетната катастрофа над СинайНе е вярно, че годината на производство на самолета няма значение, твърди Александър КнивелПубликувано: 1 ноем. 2015 15:38
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
блиц-...Той нарича твърдението, че не са важни годините и срокът на експлоатация на един самолет, а само неговата техническа изправност "невярно". "Има отчет на британската агенция на гражданската авиация, в който се посочва, че най-много катастрофи с турбореактивните самолети от типа" Еърбъс "стават на 19-та година от експлоатацията им, а падналия руски самолет е на 18 и половина години" казва още Книвел.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
блиц- ..."Страната ни не изпълнява изискванията на Приложение 19 ИКАО за управление на безопасността на полетите, което е въведено през декември 2013 година. Това приложение изисква да се приеме държавна програма за безопасност на полетите, която да се въведе като задължителна за авиокомпаниите. Това не е направено, затова Русия е ПО коефициент на безопасност на полетите веднага след африканските страни "казва експертът
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
35, добрутро! Това видео се появи още вчера по обяд и вече 100 пъти беше опровергано. Самолетът на видеото не е Ербъс 321.
22
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
35- Аааа, *** моля ви се- как на РУСКИ самальот ще се допусне такъв пробив в сигурността и може да има бомба:D:D:D Както и да е- и Вашата версия е напълно възможна.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Появи се и видео, заснето от джихадистите. Вижда се взрив и падане на самолета. Най-вероятно на борда е имало бомба.
20
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо да пишете минуси, вземете,че помислете малко с нещото, което стои върху шиите ви:) Лично аз имам моя теория- собствениците на компанията може умишлено да са искали да се отърват от самолета, за да вземат застраховката му и да платят на персонала. Защо моята хипотеза да е невярна и невъзможна, а нечии тъпотии за намеса на всякакви фактори, различни от путлеровата доктрина, да са възможните и реалните, а?
19
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е- какво ще коментирам русофилите за цитираният материал от блиц? Тази компания РУСКА ли е? ДА! Тогава- защо хората над 3 месеца не са получавали заплатата си? Аааа- според вас, за това са виновни: международното положение, американския профсъюз, обама- мобама, юдеомасоните, евреите, клана ротшилд, илюминатите,***, демокраДите, САМО РУСКИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА КОМПАНИЯТА СА ЧИСТИ КАТО АНГЕЛИ НЕБЕСНИ И НЯМАТ НИКАКВА, АМА НИКАКВА ВИНА, нали?:D:D:D:D:D
18
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уфффф- и тук са налазили ******те..Поиндоси- миндоси,юдеомасони, дрън-дрън! Коментирайте ТОВА и защо се случва в 'православна демократична " русия- какво замазвате с руски идеологеми ос**раното от руснаците положение? блиц-Служителите на "Когалимавиа" не взимали заплати с месеци (ВИДЕО)..."Всичките стюардеси са застраховани само за 100 000. Това е. Всичките те, включително пилотите и стюардесите, не са си взимали заплатата три месеца. Целите бяха само в нерви, защото имаха дългове "разказа Михаил.
17
1
 
3
 
! Отговори
Има ли връзка? преди 8 години
Кралят на СА Салман ал Сауд за кой ли път през последните месеци пристига на посещение в Москва. При предишните визити бяха подписани меморандуми за строителството на 16 АЕЦ-а на полуострова, построяването на метро в Рияд, закупуване на различни и модерни въоръжения. Дали няма да доказва, че няма общо с вчерашната катастрофа?
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Написали сте грешно 117 пътника !Колко бързо ще отворят черните кутии !А защо холандци и англичани се спотайват за черните кутии на малаазинския самолет ?
15
1
 
12
 
! Отговори
Dublin преди 8 години
Отварят черните кутии на разбилия се руски самолет в Египет?...ne, ste gi izpratiat v Holandia i turpelivo ste cakat oficialnia doklad da bude opovesten...2025...,moze bi...
14
3
 
10
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
рязкото снижение и загубата на скорост са може би породени от разхерметизация на машината.На 9000 метра се създава изкусвено налягане вътре блико до земното на 1000 метра.При рязко разхерметизиране разликите в наляганията могат да разкъсат обшивката на самолета и той да се разпадне.жалко за хорицата-Бог да ги прости!
13
1
 
7
 
! Отговори
до №19 преди 8 години
Ти пък кой си, да раздаваш наказания!???Един като теб, дето морализаторствуваше, раздаваше оценки и пледираше за наказания, Господ го наказа!
12
0
 
11
 
! Отговори
до №18 преди 8 години
До АнонименИ какво мислиш ще се промени за руснаците ако е свален, или обратно, ако е станала някаква фатална случайност!??? Ще ти върнат Крим, или ще спрат Северен поток-2! Или ще разрешат публичното демонстриране на третополовост!??? Ами, не! Нищо такова няма да се случи!

Спонсорирани публикации