Стреляха по кабинета на главния прокурор на Украйна

Срещу Виктор Шокин били отправяни и заплахи
3 ное 2015 09:27, Елка Василева
10
Стреляха по кабинета на главния прокурор на Украйна
Виктор Шокин. Снимка: Reuters

Неизвестни лица стреляха със снайперистка пушка по кабинета на главния прокурор на Украйна Виктор Шокин, предаде ТАСС, като цитира говорителката на украинската Служба за сигурност Елена Гитлянска.

Обстрелът е станал снощи около 22 ч. местно време. В кабинета, по който е стреляно, се е провеждало заседание на Шокин с негови подчинени. На място е пристигнала оперативно-следствена група на Службата за сигурност. Пострадали няма.

По-рано Шокин сподели в интервю за в. "Украински новости", че се движи с брониран автомобил и винаги нощува на различни места от съображения за сигурност. Причините за това били заплахите по негов адрес.

Шокин се придвижва с брониран Мерцедес под наем за 10 000 гривни на месец /435 долара/, припомня ТАСС.

Неотдавна в сайта на украинския президент Петро Порошенко се появи петиция за оставката на Шокин, който не е подобрил работата на прокуратурата и е бил уличен в скандали за прикриване на корумпирани прокурори. Към 22 октомври петицията беше събрала подписите на 25 000 украинци, припомня ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
за старо желязо! преди 8 години
АЗ ЗНАМ КАКВА Е ПРИЧИНАТА. Просто Еърбъсите са един ***! Летящи ковчези. Сами се разпадат във въздуха, само като ги духне лек ветрец. Всеки, който лети с тях трябва преди това да напише завещанието си. В ЕС не могат да правят хубави самолети. Преди 1989 руснаците имаха свои, качествени. Занапред цяла Европа и целият свят ще летят с американските Боинги. Защото, както казах европейците не умеят да правят хубави, стабилни и сигурни самолети. Само американците могат да правят такива.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
da im pratim naseto gestapo da gi pazi nihnite
4
7
 
0
 
! Отговори
разликата преди 8 години
В Киев на мафията им пречи прокурора, в Москва - опозицията (Немцов)
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо стреляха по кабинета на главния прокурор на Украйна Виктор Шокин? Може би защото тези дни прокуратурата арестува Корбан - дясната ръка на олигарха Беня Коломойша? С други думи - укропското гестапо арестува укропския нацист? Нещата в Окрайна са като в буркан пълен с паяци или като във варел с плъхове. Ще остане ли накрая само един Цар Плъх? И кой?
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рано или късно ще му видят сметката. Заслужил си го е. А кога Тикваров у нас?
1
0
 
11
 
! Отговори
Фашизъм преди 8 години
фАШИЗЪМ в ДЕЙСТВИЕ

Спонсорирани публикации