Двигателят на руския самолет се е взривил над Египет

Това е довело до фаталната катастрофа
Обновена: 4 ное 2015 18:21 | 4 ное 2015 18:19, Камелия Цветанова
45
Двигателят на руския самолет се е взривил над Египет
Снимка: Reuters, архив

Взрив в двигателя е предизвикал катастрофата на руския Ербъс А321 в Египет, съобщиха за в. "Ал Масри ал Яун" източници от разследването, предаде БТА като се позова на ТАСС.

Още по темата
На такъв извод навеждат данните от черните кутии.

"Причина за падането на самолета е станал взрив в един от двигателите. Какво го е предизвикало ще установи специална техническа лаборатория, както и резултатите от огледа от експерти на мястото на катастрофата, телата на жертвите и вещества по телата и фрагменти от самолета", казаха от следствената комисия.

Разследването засега няма данни трагедията да е свързана с терористична дейност.

"Взетите проби от телата на пътниците и отломките на самолета ще определят дали в тях има взривни вещества или взривът е бил предизвикан от техническа неизправност", посочиха източниците.

Те добавиха, че няма записи от сигнали за помощ от пилотите към авиодиспечерите.

В същото време анализът на техническите параметри показва, че самолетът е паднал бързо, което може да се дължи "на мощен взрив, едновременен отказ на всички двигатели, изгаряне на части от корпуса и разрушение на част от самолета още във въздуха".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: Египетсамолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кви руски механици видя на египетското летище?
27
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руски механик е забравил я каскет, я бутилка в двигателя. От Серьогите всичко може да се очаква, те не са като хората.
26
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Шоп 33Шопе чети бре - РЕАКТИВНИТЕ ДВИГАТЕЛИ НЕ СЕ ВЗРИВЯВАТ. При попадане на чужд предмет или конструктивен дефект се чупи лопатка/ки която може да пробие двигателя и може да почне пожар а може и да остане само с дупка. Около двигателите на изтребителите има горивни резервоари които се взривяват но не и пътнически самолет.дори лопатката да пробие корпуса ще направи малка дупка дори да уцели резервоар с гориво той няма да се взриви просто ще изтече горивото.ОСТАВА БОМБА но от Кой и КЪДЕ?
25
1
 
2
 
! Отговори
mina преди 8 години
Ne razbiram zashto russian ne vzemat da gi iztrebiat tezi gadini , kato oshte ot samoto nachalo im e bilo iasno che sa slojili bombi i to ne edna?
24
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Austin Powers 32Умнико ако е бомба къде е сложена и от кого? За да извадят от строя пилотите трябва бомбата да е под кабината(но там достъп има само техническия персонал и то в основното летище примерно Москва) или в бизнес класа като пилотите ги разделя бронирана врата от кухнята на стюардесите и чак след това е фоаето и първа класа. Какъв трябва да е тоя взрив та да убие пилотите от толкова разстояние. Ако е гръмнал двигател то разстоянието е 25м от кабината. Пилотите все щяха поне да изк
23
3
 
2
 
! Отговори
пресни новини преди 8 години
"Версия: Катастрофата на А321 е причинена от взрив в двигател"-тази версия е от вчера. Днес ще има нова и прясно изпечена..ха..ха
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Двигателя?! Избухнал!!!? ..... Изобщо не ги разбирам какво искат да постигнат руснаците. Вместо да думнат самолет на Емирейтс те подвиват опашка.
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На 25 километраизточно , от пътническият самолет, е имало съвместно Израелско -САЩ бойно учение със самолети .Нещо се връзва.
20
2
 
7
 
! Отговори
Разбирачев преди 8 години
Двигател CFM-56 може да се взриви само от ракета с топлинно насочване!Няма как да сложиш бомба в него,още повече до се самовзриви.С топлинно насочване са всички ПЗРК но най-мощните от тях-френските Мистрал бият до 6500м. На 9500м единственното възможно средство е изстребител с ракета Маверик или руския и аналог Р-40.
19
3
 
15
 
! Отговори
БОМБА от КАТАРЦИТЕ преди 8 години
основни спонсори на ГЛАВОРЕЗИТЕ, заедно със САУДИТЦИТЕ. Но аз имам вяра във ФСБ=КГБ. ще ги намерят даже и в харема на султана. И тогава МНОООГО лошо им се пише.
18
9
 
14
 
! Отговори
ЕРБЪС А 321 преди 8 години
До ОСНОВЕН ИЗВОД:ОСНОВНИЯТ ИЗВОД Е, ЧЕ ЗАПАДНИТЕ СМОЛЕТИ ЕЪРБЪСИ СА ***!
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Акумулаторите на самолета са в близост до кабината, така че и да загуби едновременно и двата си двигателя, пилотът може да установи връзка с диспечера!!!Друг е въпросът, какво разбирате под взрив в двигателя, при самата си рабата двигателя може да се повреди и разпадне, но това не взрив , а и крилото няма да се откъсне, а този самолет може да лети и само с един.Съвсем друг е въпроса, ако до двигателя се взриви ракета с топлинно насочване, реално става като с МН 17!!!
16
8
 
16
 
! Отговори
Щиглиц преди 8 години
очаквайте да падне глям камък от небето над америка в отговор
15
0
 
11
 
! Отговори
Тялото преди 8 години
По нешънал джиографик гелдах едно предаване, за самолет, който е паднал в следствие на авария в двигател. Обясниха, че може и с 1 двигател да кацне, но нарани ли се крилото и се загуби аеродинамика самолета пада.
14
24
 
6
 
! Отговори
за старо желязо! преди 8 години
АЗ ЗНАМ КАКВА Е ПРИЧИНАТА. Просто Еърбъсите са един ***! Летящи ковчези. Сами се разпадат във въздуха, само като ги духне лек ветрец. Всеки, който лети с тях трябва преди това да напише завещанието си. В ЕС не могат да правят хубави самолети. Преди 1989 руснаците имаха свои, качествени. Занапред цяла Европа и целият свят ще летят с американските Боинги. Защото, както казах европейците не умеят да правят хубави, стабилни и сигурни самолети. Само американците могат да правят такива.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Би могъл да се пръсне диска и това би довело до такъв край. Не мисля че нещо би могло да се "взриви" на един цивилен самолет.. Може би експлозивна декомпресия причинена от парчета от турбината е довела до това. Не вярвам да е бомба още повече да я слагат на такова глупаво място...
12
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Dnes drug ruski samolet padnal nad Yujen Sudan ima nad 40 izbiti hora,po ruski analizi na nego sigurno rezervoara shte mu e grumnal
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kak taka tozi dvigatel grumna kato bomba az ne moga da razbera,vatre da ne e imalo plastichna bomba
10
1
 
30
 
! Отговори
TOTO преди 8 години
Трагедия голяма!! Да пази господ!! :(
9
23
 
26
 
! Отговори
хибридни руски лъжи преди 8 години
Това ще е първият случай в който се взривява двигател на пътнически самолет и го разцепва. Русия и Египет ще направят всичко възможно да потулят случая и да докажат, че това не е терористичен акт. Още от първата минута на трагедията руснаците твърдяха че версията за терористичен акт се изключва. По този начин се успокоява руското общество и то няма да осъжда политиката на Путин в Сирия и съответно рейтинга на "най-влиятелният" човек се вдига на 200%, египтените пък си спасяват туризма.

Спонсорирани публикации