Русия обяви фондацията на Сорос за нежелана

Тя представлява заплаха за конституционния ред в страната
30 ное 2015 15:23, Елка Василева
150
Русия обяви фондацията на Сорос за нежелана
Джордж Сорос. Снимка: архив, Reuters

Генералната прокуратура на Русия обяви за нежелана дейността в Русия на две чужди неправителствени организации. Това са фондацията „Отворено общество“ и институтът „Отворено общество фондация за съдействие“, съобщи говорителят на прокуратурата Марина Гриднева, цитирана от РИА Новости.

И двете посочени организации са част от структурата на т.нар. фондация на Сорос – мрежа от международни благотворителни организации, създадени от американския финансист Джордж Сорос.

Установено е, че дейността на двете организации представлява заплаха за основите на конституционния ред и сигурността на Русия, каза Гриднева.

Решението на прокуратурата е взето, след като горната камара на руския парламент – Съветът на федерацията, поиска от главния прокурор, вътрешния и правосъдния министър да бъде извършена проверка на организациите, включени в т.нар. патриотична „стоп листа“, която беше утвърдена през юли тази година.

През май в Русия беше приет закон, съгласно който чужди и международни неправителствени организации могат да бъдат обявявани за нежелани в Русия, ако тяхната дейност според правоохранителните органи представлява заплаха за основите на конституционния ред в Русия, нейните отбранителни способности и сигурността на държавата.

Съгласно закона решение за обявяване на дейността на организация за нежелана се приема от главния прокурор съгласувано с вътрешното министерство. Отмяната на подобно решение става по същия ред.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
10
 
21
 
! Отговори
Наръчник Вовкина преди 8 години
Не ходете на почивка в Турция !Локум, халва и баклава не яжте !Не пийте грузински коняк !Не яжте полски ябълки !Латвийското захарно цвекло е особено враждебно към вашата храносмилателна система !За нищо на света не правете салата от румънски домати !Финландска водка да не сте помирисали !Чешка бира - също !Хляб от украинско жито - никога !Литовските картофи са вражески и поради това - неособено вкусни !-----Яжте газ, пийте нафта и славославяйте Вожда-жуже до безпаметност !
70
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
страхотна новина!
69
0
 
35
 
! Отговори
Чък преди 8 години
Мдааа ... наистина са заплаха за конституционния ред в държавата. За нашата може да добавим "америка за България", анти-Български хелзински комитет и подобни. Спомнете си само какво влияние имаше отворено общество преди да бъде тотално презряно в България и как само подкрепяше ман7галите и всякакви престъпници като крякаше постоянно за "правата" им. Това са филиали на чужди разузнавания и злонамерени организации в тъканта на България които всеки момент могат по знак да предизвикат сътресения.
68
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
soros--mrasnikat na veka.
67
1
 
38
 
! Отговори
е2, преди 8 години
и3е2,и3е2(еЦелият ни "елит" е вече облъчен и купен от подобни фондации.
66
2
 
54
 
! Отговори
АК-47 преди 8 години
До Анонимен 127И аз питам кога? По мръснишки организации не е имало в България. Но при тези продажни политици, с проамериканско мислене и слагачество, мисията е невъзможна...
65
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А в България, кога ще се приеме такъв закон, но списъка трябва да се разшири с Америка за България, БХК и други подобни антибългарски ционистки организации, които унищожават държавата ни. В САЩ също има такъв закон срещу такива организации още от средата на миналия век, а в България, кога питам аз, кога Цацаров?
64
1
 
34
 
! Отговори
Бисмарк преди 8 години
Аз знам стотици начини да изкарам рускатамечкаот бърлогата й, но не знам нито един начин да я върнаобратно
63
11
 
19
 
! Отговори
въздух въздух преди 8 години
Днес комшиите скучаят на границата със Сирия.Няма лебеди.
62
2
 
26
 
! Отговори
odessa преди 8 години
da. bylgaria imasche nai silnata tankova armia vyv evropa.
61
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сатанизмът има една цел-обединен един свят,т.е.под контрол,падане на всички религии и националности,за да може избранника на сатаната да излее в един подчинен свят,за да се изпълни казаното в Откровение 13.
60
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kакво е сатанизъм или антихрист?"Кой е лъжец но този,който отрича,че Исус е Спасителя?Такъв човек е антихрист,който отрича Отца и Сина"1Йоа́н2:22.За да бъе заблудено християнството световния сатанистки ред първоначално ще учи,че Исус е бил само един "добър учител"за времето си,когато избранника на сатаната-антихриста излезе в Йерусалим и се закрепи временно,преди Исус Господа да се върне и го унищожи,тогава ще започне легалното избиване на истинските християни,които няма да признаят антихриста за"бог"с голямо Б
59
21
 
21
 
! Отговори
Sasho преди 8 години
Единственото което мойете е да плямпате празни приказки . Коментирайте факта че комунистите-русофили са искали да станем 16 та република.
58
17
 
19
 
! Отговори
Sasho преди 8 години
А когато ви казват че сте продажно русофилско племе се сърдите. Когато фактите говорят и боговете мълчат
57
16
 
19
 
! Отговори
Sasho преди 8 години
Комунистите и русофилите ВИНАГИ са били продажниците в нашата най-нова история .Възможността България да стане 16-та република на СССР - чрез сливане не "от ден до пладне, а навеки, което ще бъде образец за всички страни" - съвсем не е мит, а широко обсъждана идея, по която дори е взето решение от Пленума на ЦК на БКП.Как? С характерната за епохата аргументация и очакваната реакция на висшия партиен апарат, става видно от стенограмата от Пленума на ЦК на БКП от 4 декември 1963 г., който приема предложението на Тодор Живков.
56
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
a nashata prokuratura?suwetut na federaciqta poiskal!!a nasheto nar subranie?
55
0
 
29
 
! Отговори
до 87 преди 8 години
"Фалиралата" НРБ е имала най-голямата танкова армия в Европа!
54
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вън соросоидалната изметщина и от Майка България!!!
53
1
 
31
 
! Отговори
До 86 преди 8 години
А ти пък кой си, неграмотнико, че да ми казваш кого да харесвам и кого не! Айде разкарай се в твоята западнала еуропка, може да си допаднеш с терористите, с които и се напълниха гетата! Ти пък ще ни определяш какви "фили" и какви "фоби" да сме! Ти сигурно и четвърти клас не си завършил, защото ако знаеше малко история щеше да си наясно кой може да ни е приятел, а кой враг!
52
2
 
32
 
! Отговори
До 79 преди 8 години
Не са мътни, а кървави! От кръвта на всичките тези жертви, в страните в които това изчадие подпомага да се осъществяват "цветните революции"! Как може този *** да спи спокойно, не знам! И как Господ още го търпи и му позволява да вреди на целия свят? Явно, даже Господ не го ще и го е гнус от тоя ***!

Спонсорирани публикации