Връзки с голяма възрастова разлика. Къде се крие успехът?

Забравете правилата, помислете за реалните проблеми
Обновена: 20 май 2018 20:57 | 20 май 2018 20:05, Теодора Драгоева
52
Връзки с голяма възрастова разлика. Къде се крие успехът?
Снимка: pexels.com

Успех на връзката при партньори с голяма възрастова разлика
Забравете правилата, помислете за реалните проблеми

Голямата възрастова разлика (над 10 години) между партньорите в една връзка често е едновременно привилегия, но и проблем.

Подобни двойки рядко се сещат да анализират дали конфликтите им наистина не са породени именно от факта, че са от различни поколения. Голямата възрастова разлика се среща по-често при повторните бракове. Според много изследвания има тенденция разведените веднъж мъже, втория път да се оглеждат за по-млада съпруга.

Тази разлика обаче, може да бъде предизвикателство. Но как да прецените дали по-голямата възрастова разлика с вашия партньор ще попречи на мира в дома ви? Ето и пример за потенциални проблеми, характерни за двойките с голяма разлика във възрастта:

1. Колко сходни са характерите ви?

Сходството в характерите прогнозира удовлетворение в дългосрочните взаимоотношения. Ако имате много споделени интереси и предпочитания с вашия партньор, въпреки възрастовата ви разлика, вие може и да изградите доста стабилни взаимоотношения. Възрастта може да бъде само число, ако не предизвиква различия в предпочитанията, желанията за развлечения, начина на харчене на пари и вземането на важни житейски решения.

2. Намирате ли се на един и същи етап от живота си?

Ако щастливият брак е нещо, към което се стремят и двамата партньори, няма значение каква е разликата във възрастта им. Ако обаче двамата партньори имат различни очаквания за бъдещето, връзката им ще бъде поставена под натиск. Затова всяка двойка трябва да обсъди своите надежди и планове, преди да задълбочава отношенията си.

Вижте още в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
tiger преди 5 години
До Дааз харесвам една жена която е почти 30 години по голяма от мен аз съм на 20 а тя на 47
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 34 годишен, с 10г. по-голяма.Нямаш проблем, докато не започне да ти проверява телефона.
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" ... пари и други ... в природата такова нещо няма"Има го. По-добър ловец за хищника, по-добър водач за тревопасното ... повече храна.Същото.Зрелият мъж може и знае повече от младока.Жените често търсят присъствието на баща си в живота.Стари истини.
28
0
 
1
 
! Отговори
Да преди 5 години
Аз имам връзка с 10 години по-голяма жена.На 34 съм
27
3
 
5
 
! Отговори
меркурий преди 5 години
Възрастта никога не е само число.По-възрастните мъже си знаят колко "багаж" си носят. Артистите въобще много рядко психически излизат от фазата пубертет. Имат нужда от подобна среда. При тях не само голяма разлика в годините не е проблем, често никакви морални граници не са проблем. Има сделка.Има сделка и когато бракът е възможност на жената да избяга от средата, в която е израснала.Ясна сделка - дълготрайно партньорство.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По точки едно и две, а и три - това важи за хора от всички възрасти. Останалите точки обаче са съществени за хората с голяма разлика във възрастта. Вероятно авторите са били прекалено тактични и не са споменали колко трудно е за един около 40 годишен, все още млад човек да се грижи за всичко, когато партньорът му стане над 60 и 70. Защото пред очите ми има такива примери.
25
2
 
7
 
! Отговори
Хаьо Донев 33 год. преди 5 години
Нали се сещаш за каква любов иде реч!? . Той 29 годишен тя 40 годишна. Луда любов! 50 нюанса сиво. Понякога хората толкова си допадат и привличат, че това колко е разликата им въобще не от съществено значение.
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един авер е на 29 години, жена му е на 40 години. Той изглежда по-зрял от нея и по- голям. Въобще не си личи разликата.
23
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 27-всъщност науката го е установила,ама не е широко известно.Инстинкт.И е научно обосновано,че човешката раса се изражда,защото влияят неща като пари и обществено положение.В природата такова нещо няма.
22
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма нещо като идеална възраст или нещо. Всичко е индивидуално за всвки. Може да обичаш по-голям и да се чувстваш добре ...Може и с по малък . Въпрос на енергия и късмет. Няма правила за това. Науката още не е намерила , как стават нещата и на какво се дължат. Изключвам златотърсачите ...Те са ясни.
21
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майкъл Дъглас е роден през 1944 година, а жена му Катрин Зита Джоунс е родена през 1969 година, т.е. тя е с 25 години по-млада от него. Женят се през 2000 година, когато Майкъл Дъглас е на 56 години, а Катрин Зита Джоунс е на 31 години и то след дългогодишна връзка. Очевидно парите не са фактор за този брак.
20
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идеалната възрастова разлика е когато мъжът е два пъти по-възрастен от жената, когато започнат връзката си. Разбира се повечето хора смятат, че това не е морално и повечето такива връзки даже не започват, заради хорските одумки.
19
4
 
13
 
! Отговори
добре сме преди 5 години
любовта не е похот
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има дълготрайни бракове с голяма разлика в годините. Известна ми е такава двойка. Жената беше двайсетина година по-млада, бедна красива чужденка. Почина. Мъжът е още жив.
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На някои може на стари години да им тръгне,ако доживеят да се срещнат.
16
4
 
5
 
! Отговори
не ме интересува преди 5 години
не ме интересува
15
6
 
4
 
! Отговори
има граници любов преди 5 години
любовта няма граници любов
14
3
 
8
 
! Отговори
нема лошо преди 5 години
младите да се обичат на всяка възраст
13
8
 
25
 
! Отговори
Експерта преди 5 години
Дърт козел млада върба .... с мойта сме с 13 год разлика аз съм 34 ама изглеждам на 25-26 толкова ми дават , взимаш от бурканите на Кличко и си машина, само вижте Слай къв грозен е бил на 20-30 и след 40 е топ пич. Всичко е ген и подръжка , чел съм и проучване че жените харесат по възрастни ,олегнали на подсъзнателно ниво инстнкта им подсказва че си се съхранил и си надежден за поколение , а не си *** дето ще се хвърли от некой мост с Бмвто на татко....
12
7
 
6
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
На кой му пука кво правят животните бе?