Черната мълния: Батман по руски с Волга 21

Може да си с вехто возило, но важното е да лети
30 дек 2009 12:03, Петя Славова
58
Черната мълния: Батман по руски с Волга 21
Снимка: Прооптики

Всяка страна си има герои. И докато доскоро тези от Русия бяха свързани предимно с войната, то от няколко години насам страната доказва, че киното й може да мери сили с хитовите заглавия на Холивуд.

На големия екран се появява новия блокбастър “Черната мълния”.

Продуцентът на филма Тимур Бекмамбетов има доста опит в подобни мащабни продукции.

Зад гърба си оставя заглавия като “Неуловим”, “Нощна стража” и “Дневна стража”.

Режисьорите Александър Войтинский и Дмитри Кисельов подготвят още една история за супергерои, съчетаваща високоскоростен екшън, трогателен романс и хващащи окото спецефекти.

Всичко тръгва от неистовото желание на 20-годишния Дима да има кола.

Затова пък, когато я получава като подарък от баща си за рождения си ден, хич не й се зарадва.

Причината е повече от ясна – автомобилът се оказва стара Волга 21 и въпреки че това е и колата на Путин, съвсем не приляга на свежата особа на Дима.

Недоволството продължава до момента, в който героят не осъзнава тайната на своя вехт автомобил – волгата му може да лети.

Нищо ново под слънцето, но с този филм авторите на “Черната мълния” доказват, че са наясно с филмовите тайни на Холивуд.

Не че зрителят се разминава с няколко наивно-романтични диалози, задължителни любовни триъгълници и плитки ситуации.

Силното в тази продукция, освен използваните ефекти, е запазването на човешките взаимоотношения между второстепенните персонажи. Именно те вкарват доста повече свеж полъх в сюжета, отколкото главната нишка.

От тях лъха носталгия по старите руски ленти, в които романтиката и приятелството стоят на първо място.

Главните роли са поверени на Григорий Добригин, Екатерина Вилкова, Иван Жидков, Сергей Гармаш, Виктор Вержбитский, Валери Золотухин и други.

Панорамни гледки на Москва и нейните забележителности се движат успоредно с милите взаимоотношения между семейството на главния герой и трансформацията на кварталния пияница с колегите му по чашка.

А летящата кола много бързо получава името “Черна мълния”, която може да се определи и като руския вариант на Батман.

Все пак във филма на Бекмамбетов има поклон пред човешките взаимоотношения и дребни комични, но най-важни и искрени за битието детайли.

Продукцията е на екран от 8 януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
иван преди 14 години
къде може да намеря текста на песента Черната мълния - Александр Рыбак
55
1
 
0
 
! Отговори
Борислав преди 14 години
Филма е страхотен,просто ми стана любим!Гледайте го задължигелно!Волгата е старохтен автомобил,а 21 като модел,супер класически!Момчето и момичето са чудесна двойка!Страхотни моменти има и е много поучителен!
54
0
 
1
 
! Отговори
retro manqk преди 14 години
ГАЗ 21 е уникален автомобил и не трябва даго забравяме!!!
53
0
 
1
 
! Отговори
Немеца преди 14 години
С велосипеда или магарето губиш още по-малко мощност, като скъсаш ремък.
52
0
 
1
 
! Отговори
biro преди 14 години
Няма такава кола като москвич 412... Имах един 1972 година и един 2140 дефорсиран 1500 кубика, адската машина. Късал съм ремък и съм се прибирал без да работи водната помпа и динамото 50 километра. Малко прегрява и губи мощност, но като намалиш скороста и си е ок... Сегашните модерни машини един датчик да ти сгъне и компютъра те оставя на пътя да си висиш като шматарок.
51
0
 
0
 
! Отговори
Фръц преди 14 години
Не ме засмивай,ве! Няма да ти обяснявам кой Москвич е бил опел и кой - бмв. В 5-6 клас може да разбереш. И още нещо - блока няма капак,главата има капак. Апропо,подобни басни за болтове с надписи съм чувал и за Жигули(Фиат),още ми ги носят тези болтове,по бутилка ракия давам за такъв болт.
50
0
 
0
 
! Отговори
edin_grad преди 14 години
"От тях лъха носталгия по старите руски ленти, в които романтиката и приятелството стоят на първо място."Да, оттука разбрахме колко руски филма си гледала в последно време...С Елена Пенева поне беше забавно. Отново лузърско и невежо, но забавно. Сега е само невежо. :(
49
0
 
0
 
! Отговори
Димов преди 14 години
Не е опел москвича и никога не е бил, но за сметка на това са били 100% крадени БМВ мотори, за доказателство , ако намерите някой запазен в автентично състояние от 60те, вижте болтовете на капака на блока, или други вътре в мотора, не само че съвпадат,ами пише БМВ на тях, което е жалка картинка.
48
0
 
0
 
! Отговори
Фръц преди 14 години
Опел Блиц е товарен автомобил,Москвича е Опел Кадет 1938.
47
0
 
0
 
! Отговори
Drug преди 14 години
Ne znam otde tui manuelche cherpi vyztorga si za "legendarnata" Tavriia!? Tazi kola nikoga ne e prodavana v Bylgariia... Izglezhda kato kola ot 60 godini napravena v Ukraina prez 80-90.
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Единствения начин една волга да полети е като я пуснеш отвисоко или се надрусаш яко.
45
0
 
0
 
! Отговори
до мануелчето и шопа преди 14 години
Миличка, таврия е легенда за тези които друга кола не са виждали.Първият москвич =100% на Опел-блиц, 1935.Послушай Шопа, той е 100% прав.Дядо ми в 1919г. е купил два фордзона, същите дойдоха като съветски в ткзс-тата през 1955г.Странна феодално-партийна страна, където всичко е изкривено от 1917г.
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Еми съжалявам, амна днес това са стандартите!!!
43
0
 
0
 
! Отговори
Drug преди 14 години
Strazhite gledah i makar i rusofil ne moga da kazha nishto hubavo za tiah. Spored men - bezdarni podrazhaniia, na oshte po-bezdarni komiksi. Kato cheta za taia mylniia ochevidno ne e nadskochila strazhite. ***Po edno vreme gledah Kanal 1; chat-pat imashe kakvo da se gleda, smeniha mi go s NTVA, posle s razni drugi - s edna duma - syvetskata televizia beshe samo skuchno-pretenciozna, ruskata dnes e banalno-pretenciozna na momenti otvratitelno-poshla. Mnogo raidko mozhe da gledash hubav fil
42
0
 
0
 
! Отговори
pesheto преди 14 години
Руският Buick лети! Май октомврийската революция е към края си.
41
0
 
0
 
! Отговори
. преди 14 години
I rusnacite, i te izpliaskaha... :)
40
0
 
0
 
! Отговори
manuelche преди 14 години
някой си, не знам как четеш, но от псевдонима ми личи, че съм жена. Второ, имах предвид, че моделът Таврия е легендарен, като се има предвид колко от моя набор отраснаха с този автомобил. Трето, гаменският ти тон издава дълбоки комплекси и лична неудовлетвореност.
39
0
 
0
 
! Отговори
НАТОвец преди 14 години
Браво - стъпка в правилната посока - дано руснаците пренесат избиването на комплексите изцяло само в киното.
38
0
 
0
 
! Отговори
някой си преди 14 години
Аланколууууу...таврия-та не е легенда! ***! ЗАЗ-а е легенда.Малолетни чурковци историята не си знаете!Половината се набирате по-клавиатурите без да знаете какво пишете.Номера е да се драска.
37
0
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 14 години
Когато казвам, че Русия копира Щатите с 30-40 годишно закъснение, значи съм имал нещо пред вид.