„Островът” отива в Кан

Новият филм на Камен Калев ще има премиера на престижния фестивал
Обновена: 19 апр 2011 15:42 | 19 апр 2011 15:42,
4
„Островът” отива в Кан

Новия филм на българския режисьор Камен Калев „Островът” ще има премиера по време на  64-ото издание на фестивала в Кан.

Тазгодишното киносъбитие ще се проведе от 12 до 22 май на живописната  френската ривиера. Това стана ясно преди броени минути, когато „Островът“ излезе в официалния списък със селектираните в програмата „Петнадесетдневката на режисьорите” .

Това е второто участие на  Калев в „Петнадесетдневката на режисьорите” и четвъртото в рамките на фестивала.
Началото е поставено  през 2005 г. и по-късно през 2007 г., когато нашият режисьор  влезе в „Седмицата на критиката” с късометражните проекти „Върнете заека” и „Лошия заек”, реализирани съвместно с Димитър Митовски.

Само след две години предизвика фурор сред кинообщестото с пълномеражния си дебют  „Източни пиеси”, чиято премиера беше отново на Лазурния бряг.

Още по темата

Снимките на „Островът” започнаха това лято на романтичния остров Света Анастасия, край Бургаския залив, където актьорите и екипът живяха под един покрив месец и половина, прекарвайки една меко казано нестандартна и  необикновенна  лятна  ваканция.

Филмът разказва за любовта  на Софи (Летисия Каста)  и Данийл (Туре Линдхардт), главните персонажи във филма, чието пътуване до България за лятната отпуска ще остане незабравимо за цял живот.

За  да опише  тази необикновенна  история, Калев дава роли на актьори от ранга на Руси Чанев (Павел),  Бойка Велкова (Ирина) – съдържателите на малък ресторант на острова и Михаил Мутафов – фараджията.

Малко след пристигането на Софи и Данил на острова жегата и малцината мистериозни обитатели на мястото започват  силно да влияят на настроението и развоя на събитията там.

Островът постепенно изважда наяве техните дълбоко погребани страхове и това поставя любовта им на изпитание. За да го преодолеят, те трябва смело да скочат в неизвестното...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
HM преди 12 години
УУУУУнилано *** филм. На трейлара изглеждаше нормален, ама НЕ Е. От 2 часа, 1 час главния герой стои и размишлява на ум... като дори и музикален фон няма, после сънува как жена му ражда 3 литров буркан с доматен сок. ????? Тоз Камен Калев май не е мно ОК с главата. Иначе актьорите играят доста добре според мен!!!!
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
izto4ni pieci e unikalen film , a ne marketingovite tupotii love.net misia london i dr gluposti
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ех бе *** лошо начало на коментирането поставяш. и да не е в официалната програма пак е в кан по-добре от нищо. източните пиеси беше един мн добър филм и се надявам и островът да бъде такъв. хайде с по-малко злоба и повече подкрепа ;)
2
0
 
2
 
! Отговори
Plamen преди 13 години
Tebe te e niamalo i v neofitzialnata programa na bashta ty! Filma e sred 5 te nai 4akani zaglavia za 2011! Juli kola ot lavkata pred bloka i mul4i!
1
11
 
3
 
! Отговори
Сульо преди 13 години
СТИГА ГЛУПОСТИ И ТЪПИЯ КАЛЕВ !!!!!Филмът отива НЕ ! в официалната програма, а в една от многото съпътстващи !!!!!!Стига сте писали глупости и сте пооюрявали самозванци като Камен ! Български филм в официалната програма НЯМА ! и няма и да има !!!! НЕ заблуждавайте народа и не прехвалвайте Камен. В Кан има много паралелни програми ей така, за да не обидят някого. Истината е С А М О ! в официалната програма.