"Нюзрум" – най-новата драматична оригинална продукция на НВО

Филм за измислена ТВ мрежа, вечерното й предаване и неговият водещ
Обновена: 25 юни 2012 10:14 | 25 юни 2012 10:13,
0

Оливия Мън. Снимка: НВО

 

Създадена от удостоения с „Оскар” за сценария на „Социалната мрежа” Арън Соркин, „Нюзрум” е за измислената ТВ мрежа, вечерното й предаване и неговият водещ, който се оказва на високо-скоростен кръстопът в кариерата си .

Възможно ли е да се създаде добро ТВ шоу за новини, което същевременно да е популярно?” Това е въпросът, който вълнува групата способни и емоционални професионалисти в „Нюзрум”. Те са обединени около общата си, на пръв поглед, недостижима цел: да правят добри ТВ новини и да ги представят обективно. Получава ли се? Ще ви държим в течение.

Находчива, злободневна и провокативна, оригиналната НВО продукция „Нюзрум” проследява работата в измислената ТВ мрежа ACN и по-специално вечерното новинарско предаване с водещ Уил МакАвой (Джеф Даниелс) - утвърден новинар, който често попада в светлините на прожекторите.

Той трябва да се справи с новия екип на шоуто, след като ко-водещият му неочаквано напуска и взима почти целия предишен екип със себе си.

Новият изпълнителен продуцент на новинарското шоу е Макензи МакХейл (Емили Мортимър) и, освен всичко друго, е бивше гадже на МакАвой. Уил и напълно нестикованият му нов екип се сблъскат с кризисна ситуация още в първия си ден заедно – разлив на петрол в Мексиканския залив. Всички, обаче, имат амбицията да създава обективни новини, напук на политическия и корпоративен натиск.  

„Нюзрум” е създадена от Арън Соркин - носител на награди Оскар ®, Златен Глобус, Еми, БАФТА за най-добър сценарий през 2010 г. за „Социалната мрежа“. Соркин е създател на „Западното крило“, който през годините му донася 6 награди Еми, сценарист е на „Войната на Чарли Уилсън”, „Доблестни мъже”, Американският президент” и други, както и на ТВ проектите „Спортна нощ” и „Студио 60”.

Изпълнителни продуценти на „Нюзрум” са Арън Соркин, Скот Ръдин (носител на Оскар ® за „Няма място за старите кучета” и изпълнителен продуцент на „Кешбол“ и „Отблизо”) и Алън Пол (режисирал епизоди от оригиналните HBO продукции „Два метра под земята ООД” и „Голяма любов”, както и филма „План Б”).

Режисьори на епизодите са Грег Мотола („The Daytrippers”), Алекс Грейвс („Западното крило“), Алан Пол („Два метра под земята ООД”), Даниъл Минахан (Game Of Thrones, „Истинска кръв”), Джеръми Подесуа („Престъпна империя”, „Истинска кръв”), Джош Марстън („Как да преуспееш в Америка”) и Лесли Линка Глатър („Истинска кръв”, „Западното крило“, „Спешно отделение”).

Освен Playboy легендата Джейн Фонда с очарователни епизодични появи като Лиона Лансинг – главен изпълнителен директор на ТВ мрежата ACN, актьорският състав на „Нюзрум” включва:

Уил МакАвой в ролята на Джеф Даниълс („Правилата на играта”, „101 далматинци”, „Китът и сепията”)водещ на „Новинарска нощ”. Като водещ и главен редактор на „Новинарска нощ”, Уил е умерен републиканец, един от малкото, при които успехът им до голяма степен е резултат от това, че никога не са обиждали никого. Неговия свят се обръща с главата надолу, след като МакКензи отново влиза в живота му.

Макензи МакХейл в ролята на Емили Мортимър („Злокобен остров”, „Мач пойнт”, „Хюго”) продуцент на „Новинарска нощ”. Макензи се завръща след 26-месечно назначение като кореспондент в Ирак и Афганистан, за да заема поста продуцент на новините в предаването „Новинарска нощ”. Високо уважаван продуцент с романтично минало с Уил,  Макензи  се надява да накара Уил да реализира своя пълен потенциал - последното нещо, което той самият иска да направи.

Джим Харпър в ролята на Джон Галахър - младши („Джона Хекс”, „Западното крило“, „Закон и ред”) старши продуцент на „Новинарска нощ”. Следвайки МакКензи, с която е работил съвместно в Ирак и Афганистан,  Джим се присъединява към екипа на предаването „Новинарска нощ”, като старши продуцент, а основната причина за това е, че Макензи не може да диша без него.

Слоун Събит в ролята Оливия Мън („Скъпа, няма не мога”, „Железният човек 2”, „Луда нощ”) репортер - икономически новини в „Новинарска нощ”. Слоун е ресорният репортер за икономически новини в ТВ мрежата ACN. Тя би могла да спечели много повече пари като финасов анализатор в Goldman, но нейното призвание е икономическата журналистика.

Дон Кийфър в ролята Томас Садоски („Левака”, „Грозната Бети”, „Закон и ред”) бивш изпълнителен продуцент на „Новинарска нощ”. Като бивш изпълнителен продуцент на „Новинарска нощ”, Дон често се е хвърлял с рогата напред, заедно с Уил, защото двамата много си приличат. Дон е реалист, който разбира от новинарския бизнес и забравя за рейтинга след като свърши работа.

Нийл Семпет в ролята Дев Пател („Беднякът милионер”, „Скинс”, „Последният повелител на въздуха”) Нийл пише блога на Уил. Нийл пише блога на Уил и търси в Интернет всичко за историите, които другите водещи са пропуснали. Само 21-годишен, той е самоизградил се новинар, след като направил репортаж с камерата на мобилния си телефон за взривовете в метрото на Лондон.

Маги Джордан в ролята Алисън Пил („Устоите на земята”, „Полунощ в Париж”) стажант в „Новинарска нощ”. Маги започва като стажант в предаването „Новинарска нощ” и бързо се издига в очите на продуцента. Нейните страдания са по равно причинени от липсата на опит и на увереност.

Чарли Скинър в ролята Сам Уотърстън („Великият Гетсби”, „Закон и ред”) шефът на новините в ТВ мрежата ACN. Като непримирим представител на старата школа и шеф на новините в ТВ мрежата ACN, Чарли се е учил от  легендите в бранша. А дали това има нещо общо вече?

„Нюзрум”е  по НВО от 25 юни, всеки понеделник от 21:05

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари