Кошмарно зле в Сайлънт Хил

Пореден хорър в 3D
Обновена: 2 ное 2012 10:42 | 2 ное 2012 10:09, Петя Славова
7

Снимка: Форум Филм
Мрачните сънища не спират да тормозят Хедър и в новия епизод от „Сайлънт Хил: Откровение 3D”. Втората част от компютърната игра излиза у нас на 2 ноември.

Нейният режисьор Майкъл Дж. Басет (Solomon Kane) ни въвлича в света на тъмнината и злото, породено от изперкали фанатици, бродещи из потъналия в мъгла град Сайлънт Хил.

Подобно на първия епизод и тук филмът е разделен на две части – първата, в която действието се развива извън фантастичната вселена и следващата – вътре в нея, поръсена с дъжд от пепел.

Обединяващото между двата свята е зловещият сън на главната героиня, в който тя по някакъв начин (само по форма, в никакъв случай не и по послание) напомня за „Алиса в страната на чудесата“ - играчка бял заек ( но жанрово опръскан с кръв) и намиращ се наблизо аквариум, пълен с някаква течност (но тук - май отрова). Видимите сходства с приказката на Чарлз Доджсън ще усетим и към финала при срещата с налудничавата, провъзгласила се за водачка на сектата Клаудия Уолф – тук може да направим аналог с царицата на сърцата.

И докато при Алиса действието се случва изцяло в света на сънищата, то във филма сюжетът варира между границата на реалното и въображаемото.

Зловещо всекидневие, съпътствано с непрестанно криене от град в град. Такъв е животът на Хедър, откакто се помни. Заедно с баща си Хари не спират да се местят без да имат шанс да съхранят приятелство и да намерят отдих.

Басет ни прави свидетели на много шуртяща кръв, грозни митични същества, закрили лицата си с кожени и железни покривала и подчинени на някогашна легенда, която не им дава покой в настоящето.

Поддържащите роли са доста по-забележителни от тези на младите Аделейд Клемънс („Х-мен Началото: Върколак“ и предстоящия „Великият Гетсби”) в ролята на Хедър и Кит Харингтън - на новооткрития й приятел.

Кари-Ан Мос се превъплъщава в ролята на Клаудия Уолф, а Малкълм Макдауъл („Портокал с часовников механизъм“) е нейният нелицеприятен баща Ленърд. В бащата на Хедър пък ще разпознаем Шон Бийн от „Властелинът на пръстените”.

Персонажите се сблъскват със собствените си страхове, разменят си  мистериозни реплики, но няма лесно да променят равнодушието ни. Идеята, че във всеки се крие добра и лоша страна, е в центъра на случващото се. Без изненада обаче жанрът в този филм е взел властта за сметка на сюжет и уникалност. Евтини декори и гнусни гледки от сорта на хвърчащи крайници по-добре да убедят родителите, че този филм не е за техните деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не, човек, игра -да, но втората част е още по-некадърна
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сайлънт Хил е една изумителна игра, дори човек като мен, който определено не може да се нарече геймър, и който по принцип не играе на игрички, бях пленен от играта и играя всички игри от поредицата...и точно поради тази причина бях бесен на некадърният начин, по който беше направен първата част на филма, дано втората част се окаже качествена.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хахаха, уникален, в тези филми точно това им липсва и както пише - жанрът е взел властта за сметка на сюжет и уникалност
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пълна глупост е филма
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за съжаление филмът е ***, дори за фенове на жанра.
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Надявам се филмът да е така както изглежда на трейлъра )))) А колкото до статията.. Е малко глупаво написано :Евтини декори и гнусни гледки от сорта на хвърчащи крайници по-добре да убедят родителите, че този филм не е за техните деца. Естествено ,че този филм не е за деца )))))))))))))))) +18 А и както казах се надявам да е хубав.. не като днешните бози с зомбита...