"Чест" и "Скок" са най-добрите ни филми на Филмини

Фестивалът за късометражно кино приключи на 21 октомври
22 окт 2013 11:28, Петя Славова
1
"Чест" и "Скок" са най-добрите ни филми на Филмини
Кадър от "Чест". Снимка: Филмини

Доста трудно главният герой в "Скок" намира време, за да сложи край на живота си. В един момент всекидневието му се преобръща и го изпраща, поне за малко - нагоре в житейската йерархия. Филмът на Петър Вълчанов и Кристина Грозева си поделя голямата награда за български филм на фестивала Филмини с "Чест" на Павел Веснаков. Историята в "Чест" ни среща с човек, който трудно приема променящия се свят в своята собствена кухня.

Петото издание на Международния фестивал за късометражно кино се състоя от 16 до 21 октомври.

Режисьорите си поделят наградите на Cinemotion и Magic Shop, които се състоят в постпродукционни услуги на стойност 2400 лв и филмова техника на стойност 5000 лв за направата на следващ филм.

Най-добър балкански филм стана гръцкия "Златният залив" на Сиамак Етемади. Отличието е на стойност 700 евро под формата на филмов негатив, телекино и лабораторни услуги. Голямата награда е за испанския "Мистерия" на Чема Гарсия Ибара.

Сценариите на Тома Вашаров и на Камелия Белинчева получават парична премия и възможност за бъдеща реализация.

Те са отличени от български продуценти, пред които са представени проектите на петимата автори, участвали в четиридневната работилница по сценарно писане, водена от гост-лектора Леонардо Сталияно по време на "Филмини".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Антоанета Гулева преди 10 години
Поздравления за екипа на филма "Скок"-един великолепен филм,която е и смешен,и тъжен,и безкрайно реалистичен,направен с много любов от своите създатели!Това е поредното отличие за този чудесен филм,който гледах с удоволствие и с респект от отличната работа на всички-и актьори,и автори.Очаквам с нетърпение следващия ви филм!Успех!