Глобиха руски кина заради "Вълкът от Уолстрийт"

Филмът популяризирал наркотиците
9 апр 2014 21:09,
15
Глобиха руски кина заради "Вълкът от Уолстрийт"
Снимка: Reuters

Пет руски киновериги бяха глобени с общо над 4 млн. рубли или 68 хил. паунда заради прожекция на филма на Мартин Скорсезе „Вълкът от Уолстийт“, съобщава британският "Гардиън". Кината са били обвинени в популяризацията на наркотични вещества, което е забранено от руските закони.

Със случая се занимава Федералната служба за борба с наркотиците в Новосибирск. ИТАР-ТАСС предава, че кината са обвинени в „отразяване на субкултурата на наркоманите“ и „идеализират употребата на наркотичните вещества“.

Този акт е осъден от Киноалианса (асоциация на руските театри и киновериги). Организацията излезе с позиция, че страната трябва да се бори с нелегалното разпространение на наркотици, а не да атакува филми за предполагаема пропаганда.

Киноверигите вероятно ще обжалват решението, тъй като филмът е минал през одобрението на Министерството на културата в Русия и според тях то носи отговорност за съдържанието на филма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Книгата е брутална, обзалагам се, че и филмът не пада по-долу. И там се описва какви са хората, на които разни наивници си доверяват парите, че да забогатеят чрез борсата.А и е публична тайна що за хора бачкат на Уолстрийт.Съжалявам, ама прикриването на истината никога не е помогнало на никого. Няма как да се бориш с нещо, без да разкажеш какво е в детайли. Ако някой се подведе по подобен живот - ами, значи родителите му са спали през първите му 7 години.
10
5
 
19
 
! Отговори
ТикВеник преди 10 години
Нещо ми заприлича на севернокорейска новина, само дето тия са се разминали само с глоба а не с публична екзекуция, явно Путин и Ким Чен Ун си другаруват!
9
1
 
16
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До АнонименКнигата не съм чел, но тук става въпрос за филма. А той категорично представя наркотиците в една несъществуваща светлина. За капак главният герой накрая, сякаш за секунда, беше отказал наркотиците и си поркаше биричка на двора.
8
2
 
18
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Филмът ми хареса. В действителност обаче позиционира наркотиците и то с подвеждаща реклама. Резултатът от употребата на тези наркотици, в тези количества, за такъв период в 99,99% от случаите завършва с трайни увреждания или смърт. А главните герои ги шмъркат все едно дъвчат дъвка. За незнаещите подрастващи тази измама е много опасна.
7
3
 
19
 
! Отговори
Рави преди 10 години
Всеки отричащ *** ценности е долен ***!!!
6
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вълкът от Уолстрийт не е пропаганда "за", а по-скоро "против". ПОказва от какви деградирали типове зависят неща като фондовите борси и т.н.Който е чел книгата, е наясно, че авторът по-скоро разголва уж бляскавата фасада на Уолстрийт и разкрива каква гнилоч се крие зад нея всъщност.Ама как да обясниш това на промит болшевишки мозък, който разбира само от "Как се каляваше стоманата" и "здрав, бодър, народен хумор". Няма начин.
5
8
 
21
 
! Отговори
st преди 10 години
Хххаххаа иначе извън киното,пияните и дрогирани руснаци се ширят на воля хехехехехеех.
4
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 6Възрастта ти? По-малки от теб как ще го възприемат? Майка съм на три пораснали вече деца.Държавата е длъжна да се грижи за бъдещето си.
3
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много як филм!! п.с. не съм станал наркоман като го гледах :p за това има възрастов контрол на филмите, останалото е комплексарщина
2
3
 
17
 
! Отговори
cat преди 10 години
Хаха.
1
14
 
24
 
! Отговори
Киноман преди 10 години
То че Вълкът е "Тъпня на годината" е оскарски доказан факт! Ама пък чак да глобяват - нещо първично, стахановско има в това дело! ;-)