"Живи легенди" открива "София филм фест за учащи"

В програмата влизат 11 европейски и световни заглавия
14 апр 2014 10:30,
1
"Живи легенди" открива "София филм фест за учащи"
Снимка: Sofia film fest

Филмът "Живи легенди" на Ники Илиев с Орлин Павлов и Микеле Плачидо открива "пролетната сесия" на дискусионния клуб "София филм фест за учащи" в Дома на киното. Прожекцията е днес от 18.30 ч., съобщават организаторите.

В програмата - до 23 юни, са 11 европейски и световни заглавия, повечето участвали в "София филм фест" /СФФ/ и Киномания. "Ангелският дял" на британския майстор Кен Лоуч ще срещне публиката с невероятна компания аутсайдери и техния опит за избавление от проблемите с помощта на едно много специално уиски.

Копродукцията "Шоково състояние" на Андрей Кошак представя някои особености на социалистическите общества от близкото минало, пречупени през чувството за хумор на автора.

Членовете на дискусионния клуб ще видят една от творбите на Маргарете фон Трота, която възхити фестивалните специалисти през 2013 г. - "Хана Аренд", посветен на прочутата политоложка и философ, с невероятната Барбара Зукова в главната роля.

Пабло Бергер е подготвил една черно-бяла фламенко-приказна "Снежанка", виртуозът Стивън Фриърс представя реална история от 20-и век чрез майсторската игра на Джуди Денч и Стийв Кугън във "Филомена".

Чрез средствата на изобразителното изкуство, съчетано с кино, зрителите ще се срещнат с творбите на Едуард Хопър във филма на Густав Дойч "Шърли: Представа за реалност".

Неуморните братя Коен разказват интригуваща история в "Истинският Люин Дейвис", вдъхновена от реален персонаж и поразяваща с превъплъщението на Оскар Айзък.

"Гравитация" е творбата, за която може би се говореше най-много през 2013 г. - уникалната визия, сътворена от Алфонсо Куарон и Еманюел Любецки, ще порази възприятията на публиката.

Историята на първата рокгрупа у нас "Бъндараците" разказва документалният филм на Иван Трайков "Лорд Бънди от София".

Спайк Джоунзи представя модерна и малко тъжна приказка за любовта благодарение на таланта на Хоакин Финикс в "Тя".

Всеки филм отново ще бъде представен от режисьора Георги Дюлгеров и киноведа Антония Ковачева, които след всяка прожекция ще споделят интересни подробности, свързани с конкретния филм, и ще очакват въпроси от публиката.

"СФФ за учащи" се осъществява с подкрепата на Националния филмов център и кандидатства за подкрепа от програмата "Култура" на Столичната община като значително събитие, подкрепящо кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска културна столица - 2019.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Сульо преди 10 години
Ауууу как учащите се ще се тълпят динозаврите Дюлгеров и Ковачева да им обясняват киното? Сигурно Дюлгеров ще им обясни как се права далавера с Козел, а Ковачева ще им обясни как може нищо да не се прави и да се стои върху ковчеже със злато и златото да се похабява... И всичко това обединено, като фестивал на чики.. пардон на филмовото изкуство,което никой пубер не го интересува.