Monty Python Live (mostly) на екран в България!

Събитието ще се състои на 31 юли
3 юли 2014 12:47,
1
Monty Python Live (mostly) на екран в България!
Снимка: София Филм Фест

Животът често ни предлага изненади, но малко от тях са толкова прекрасни като едно събиране на групата „Монти Пайтън”. Ерик Айдъл, Джон Клийз, Майкъл Пейлин, Тери Джоунс и Тери Гилиъм излязоха отново заедно на сцената на O2 Arena в Лондон  – 33 години след легендарното им шоу в „Холивуд Боул” в Лос Анджелис. На пресконференцията преди спектакъла петимата споделиха – в типичния пайтъновски стил – че смятат да повтарят този експеримент на всеки 33 години!

През ноември 2013, когато беше обявено, че петимата ще се появят отново пред публика, билетите се разграбиха за секунди. Именно затова в момента спектаклите са 10 на брой, като последният – на 20 юли 2014 година, ще бъде предаван директно към 450 киносалона във Великобритания, над 1500 кина по целия свят, както и по известен брой телевизионни канали.

Непосредствено след това шоуто ще бъде предложено и на българските фенове – с ексклузивни прожекции в Дома на киното и в програмата на „София Филм Фест в парка – Маймунарника”. Премиерата ще бъде на 31 юли в Дома на киното! Събитието се осъществява в партньорство с Британски съвет в България.

Заглавието на спектакъла е „Монти Пайтън на живо (предимно)” с ведрото допълнение „Един падна, петима остават!” – реверанс към незабравимия Греъм Чапман, чийто образ неизбежно ще присъства в шоуто. Можем само да предвкусваме какви невероятни комедийни предизвикателства ще сервират на всички фенове шантавите „питони”, чиято обща възраст в момента е 362 години.

Историята на Дома на киното и София Филм Фест е неразривно свързана с първите срещи на българските зрители с филмите на Монти Пайтън, техните създатели и, разбира се, с дейността на Британски съвет в София.

След легендарния фестивал на Монти Пайтън преди 18 години в Дома на киното, на който присъства лично Тери Джоунс и представи за първи път пред публика филма си „Шумът на върбите” пред изключително ентусиазирана публика, хората цитираха реплики и скечове от филмите на уникалните творци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
holy molly преди 9 години
... and now something completely different !