Робин Уилямс е намерен мъртъв, вероятно се е самоубил

Той беше пристрастен към алкохола и наркотиците
Обновена: 12 авг 2014 14:14 | 12 авг 2014 07:18, Камелия Цветанова
103
Робин Уилямс е намерен мъртъв, вероятно се е самоубил
Снимка: Ройтерс

На 63-годишна възраст почина американският актьор Робин Уилямс. Той е бил открит мъртъв в дома си в окръг Марин каунти, Северна Калифорния. Съдебните лекари подозират, че става въпрос за самоубийство чрез задушаване.

Уилямс, който спечели "Оскар" за най-добър актьор в поддържаща роля през 1997 г. за участието си във филма "Добрият Уил Хънтинг" и има общо три номинации за най-добър актьор за най-престижната награда в света на кино, се е борил с пристрастяването си към алкохола и наркотиците. Миналия месец той влезе в рехабилитационен център в Минесота заради проблеми с алкохола.

Негови представители увериха тогава, че Уилямс не употребява наркотици и спиртни напитки, а е постъпил в центъра, за да "донастрои и фокусира" своята трезвеност след период на по-голямо от обичайното работно натоварване - 18 месеца работа без почивка.

Легендарният актьор е страдал в последно време от тежка депресия. През 2006 г. Уилямс потърсил помощ поради проблеми с алкохола след 20-годишен период на трезвеност.

Актьорът е бил видян за последно жив в дома си около 22 ч. местно време в неделя.

Родом от Чикаго, Уилямс има три деца. Освен "Оскар" той е печелил всички останали най-престижни кинонагради, като има в кариерата си две "Еми", четири "Златен глобус", пет "Грами" и две награди на Гилдията на филмовите актьори.

Президентът на САЩ Барак Обама поднесе своите съболезнования на семейството на Робин Уилямс, предаде Асошиейтед прес.

Уилямс бе "единствен по рода си" актьор, който споделяше своя талант "свободно и щедро с онези, които се нуждаеха най-много от него", пише Обама в своето изявление. Той "дойде в нашия живот като извънземно, но накрая докосна всеки елемент от човешкия дух", допълва президентът на САЩ, визирайки превъплъщението на комика в извънземното Морк в ситкома от края на 70-те години на 20-и век "Морк и Майнди".

Редица знаменитости от света на седмото изкуство изразиха своя шок и скръб от кончината на Уилямс. "Тази сутрин загубих моя съпруг и най-добър приятел, докато светът загуби един от най-любимите си артисти и красиви човешки създания. Аз съм напълно съсипана", написа в изявление съпругата на Уилямс, графичната дизайнерка Сюзан Шнайдер, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
Миро преди 9 години
А ти маи си русофил.
76
0
 
1
 
! Отговори
Миро преди 9 години
До Гошо ТъпотоТъпанар!
75
0
 
3
 
! Отговори
Lilia преди 9 години
До Кънчо. Възможно е! И не само в Холивуд го има това, но е характерно за една чувствителна и творческа личност, поставена да живее в бездуховно, бездушно и безлично общество, заобиколена от едва прикрито лицемерие и тесногръди схващания....Даже мисля, че при обикновените хора е по-трудно преодолимо, но по принцип не се влияе от социалния статус или материално състояние
74
5
 
2
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 9 години
бая се е...депресирал да се.... пообеси така.
73
0
 
18
 
! Отговори
Румби преди 9 години
Ще го запомня с филма 200 годишен човек - най - човечния филм и най - красивата любовна история за мен лично.
72
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Беше добър актиор,филмите които съм гледал с него са ми харесвали винаги/ Мир на праха му , пък дали е англо саксонец , русофил или русофоб или мюсиолманин това за мен е без значение
71
2
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
До dudeНека да не изчезва нека да ми погостува два три дни тоя отворко.Обещавам, че ще ползвам вазелин (само обещавам де).А ако е обратен ще си играя на садо/мазо с него докато не го освободи някой с бомбите!!!!!
70
12
 
0
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 9 години
Чух че се обесил с ... бръснарски колан.
69
10
 
7
 
! Отговори
dude преди 9 години
До МИК ДЖАГЪРмалоумнико, българите не са славяни бе!!!! чети история бе *** *** или там квото животно си!!!! като не ти харесваме изчезвай ***!!!
68
2
 
5
 
! Отговори
АДВОКАТ преди 9 години
До Миг ДжагърЕЙ,Ще те намеря кой се и ще те съдя за обида.
67
2
 
17
 
! Отговори
Животът е кратък, преди 9 години
а смъртта - вечна.Всеки разполага с живота си и го държи в своите ръце.Бог да го прости!!!
66
10
 
10
 
! Отговори
морски преди 9 години
Дрогата не прощава на никой.
65
0
 
25
 
! Отговори
ДО МИК ДЖАГЪР преди 9 години
А ти си горд потомък на англиската кралица май а?Какво правиш в България тогава или не си, но четеш новините по българските сайтове и пишеш коментари да си пръскаш елемнтарната злоба!*** СА НЕ НАРОДНОСТИТЕ СЛАВЯНИ АМЕРИКАНЦИ ИЛИ МЮСЮЛМАНИ А ТЕЗИ КАТО ВАС ПРОСТАЦИТЕ КОИТО СЕ МИСЛИТЕ ЗА БОГОПОМАЗАНИ!
64
31
 
5
 
! Отговори
HAARP преди 9 години
До МИК ДЖАГЪРИ аз мисля като тебе, Руснаците не заслужават да живеят :)
63
54
 
7
 
! Отговори
МИК ДЖАГЪР преди 9 години
Вън на Славяните от ТАЗИ ТЕМА...РОБИН БЕШЕ ГОРД АНГЛО-САКСОН. ПОТОМЪК НА АНГЛИСКИ ГОСПОДАРИ ОТ ЙОРКШИР-ЛИЙДС.КАДЕ СЕ СЛАГАТЕ РУСКИ И БЪЛГАРСКИ *** ??ЗА ВАС СМЕ ПРИГОТВИЛИ ХААРП-А И НЯКОЛКО АТОМКИ ПО СЛАВЯНСКИТЕ ВИ МОЗЪЧЕТА.
62
0
 
5
 
! Отговори
вярно си писал преди 9 години
До Анонимен 52Много си прав!
61
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не само актьор, но и мой добър приятел. Почивай в мир !!!
60
48
 
10
 
! Отговори
Кой е тоя? преди 9 години
Изобщо не го познавам и не съм слушал за него. Мога да изброя някои добри чужди актьори от близкото минало: Вячеслав Тихонов Людмила Гурченко, Юрий Никулин, Андрей Миронов, Василий Ливанов, Никита Михалков, Любов Орлова, Андрей Тарковски, Василий Шукшин,
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Prekrasen aktior. Trqbvashe da pojivee oshe, Hollywood izgubi mnogo. s nekadarnicite Biibar, Maili, Selena i drugi bezdarni zvezdi na disney hollywood propada.Da ne zabravqme i onaq infantilna krava kardashian s 5te si sestri.
58
1
 
10
 
! Отговори
аз преди 9 години
До Анонимен толкова добри въплащения на екрана мисля, че е изживявал ролите, твоите размисли по темата са смехотворни и много заблудени и съм сигурна че не си гледал филм с негово участие, а напротив повече наблягаш на фолк клипчета