"Люси" продължава да е най-гледаният филм у нас

Топ 3 допълват "Пазители на галактиката" и "Херкулес"
13 авг 2014 09:57,
17
"Люси" продължава да е най-гледаният филм у нас
Снимка: Reuters

Десет дни след премиерата му "Люси" на Люк Бесон продължава да е на върха на най-гледаните филми според зрителския интерес, сочат обобщените данни от киносалоните у нас.

Историята на Скарлет Йохансон в ролята на млада жена, която придобива свръхчовешки възможности след като е използвана за "муле" и сложеният наркотик в тялото й се разтваря, е гледана вече от 96 228 зрители и има 721 606 лева приходи.

На втора позиция е премиерата от миналия уикенд - триизмерния екшън по едноименния комикс "Пазители на Галактиката". За първите три дни филмът е гледан от 16 897 зрители и има 168 463 лева приходи.

Друг комиксов екшън - "Херкулес", който вече 17 дни е по екраните у нас, е на трета позиция в топ 10. Филмът с Дуейн Джонсън в главната роля на митичния герой, който заедно с група наемници се сражава срещу заплащане за превземането на земи, е гледан от общо 97 840 зрители и има 933 294 лева от билетите им.

На четвърто място е "Самолети: Спасителен отряд". За месец на екраните анимационният филм за Дъсти и неговата нова задача като пожарогасителен самолет е видян от 34 679 зрители и има 293 158 лева приходи.

Друга анимация - "Как да дресираш дракон" е на пето място. За общо два месеца триизмерният филм за Хълцук и Беззъб е гледан от 105 366 зрители и има 910 343 лева приходи.

На шесто място е "Секс запис". Двойката Джей и Ани - Джейсън Сийгъл и Камерън Диас - и тяхното начинание да заснемат в домашен клип всичко от популярния речник "Удоволствието от секса", е забавлявала общо 36 608 души и е събрала 264 711 лева от билетите им за месец на екраните у нас.

Седми по ред е "Трансформърс: Ера на изтребление". Триизмерната сага за борбата на трансформърите е вече месец и половина на екраните у нас. За това време е гледана от 111 931 зрители и има 1 082 403 лева приходи.

На осма позиция в топ 10 е "Зората на планетата на маймуните". За месец филмът, в който теорията на Дарвин се обръща надолу с главата, е видян от 33 052 зрители и има 316 752 лева приходи.

Девета позиция сред най-гледаните филми е за "Господарка на злото". След почти три месеца на екран у нас историята за Спящата красавица, погледната през погледа на вещицата Злодеида, е гледана от 144 608 зрители в триизмерен формат и има 1 373 897 лева приходи.

На десета позиция е "Камбанка и феята пират". Анимационната триизмерна история, която записа четири месеца по екраните у нас, е с 42 008 зрители и има 372 819 лева приходи.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хаха, чета и се чудя как зрели хора се възмущават и се стараят да доказват научни факти, по повод филм.. От толкова дребнавост се губи главната идея.
14
1
 
19
 
! Отговори
траляля преди 9 години
Еми как няма да е най-гледан. то какво друго дават по БГ кината. Изборът от филми е толкова ограничен, че и киноманите се отвратиха от "ходенето на кино". Полуфабрикатни филми- предвидими и банални, все едно на конвейер правени - за масата полу-*** с отпрепарирани мозъци
13
2
 
19
 
! Отговори
petrohan преди 9 години
този филм е по *** от коментаторите в тоя сайт
12
0
 
21
 
! Отговори
me преди 9 години
Колкото по-осъзнат е човек, толкова повече възможности му се отварят. Каква е границата не е известно на науката, защото хората които достигат по-високите нива, нямат навика да се мотат по телевизии или да висят в ЯМР-та. Но някои от нещата, които се казват във филма са много дълбоки и поне мен не ме оставят на мира.А иначе, да оборваш с наука филм е малко детинско. Това не е документален филм, а фантастика. Някои неща са близки до истината, други не. Това е положението.
11
0
 
19
 
! Отговори
me преди 9 години
Научните факти са, че никой не знае как точно функционира съзнанието. Филмът използва мита за 10-те %, но ако замениш "мозък" с "осъзнаване", нещата се променят. Кохерентната мозъчна активност е разликата между мисъл и смътно усещане. Във всеки един момент, мозъкът ни възприема огромно количество информация, която достига до нас обработена, анализирана, сдъвкана и адаптирана(всъщност филтрирана) към това което правим в момента. Колкото по-осъзнат е човек, толкова по-голям достъп има до информац
10
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че Бесон прави едни от най-големите американски бози, а този е сред най-слабите му филми. Ужасяващо дебилен.....
9
4
 
22
 
! Отговори
LethianDream преди 9 години
"Люси" ме изненада приятно, очаквах адски плосък филм, а се оказа доста любопитен и поне една класа над американските комиксови бози. Естествено, не може да се каже, че е шедьовър или нещо подобно, но филмчето е доста приятно с няколко доста изпипани сцени и моменти. За пича, който беснее, че не е научно обоснован, киното е ИЗКУСТВО, а не наука.
8
8
 
23
 
! Отговори
dr. Stein преди 9 години
Който си мисли, че тази боза се крепи на някакви научни факти, е с IQ на медуза! Всеки средно интелигентен човек знае, че различните части на човешкият мозък, отговарят за различни функции, следователно, при извършване на проста дейност (писане на коментар в сайт) различните части на мозъка, (двигателна функция, зрение,памет) сумарно работят с много повече от 10 процента. А Люк Бесон е френски наркоман, гледал напушен 'Through the wormhole' с Морган Фриймън!Само си спомнете "5-тият елемент"
7
13
 
28
 
! Отговори
Стеф преди 9 години
Филмът е боза
6
5
 
21
 
! Отговори
ме преди 9 години
И хора, спрете да сравнявате Люси с Limitless. Ми нямат абсолютно нищо общо, освен това, че в основата е хапче разширяващо съзнанието.Адски повърхностно сравнение, което явно е тръгнало от някакъв сайт. Ми вижте филма, на кино или не, и после кажете дали е като Limitless. В Limitless се говори за хапчета стимулиращи мозъка и разширяващи капацитета му (таквиа вече има) ,в Люси изживяването е трасцедентално и следва документирани случаи на процеса. Американски ценности с/у френски, нищо общо!
5
8
 
25
 
! Отговори
me преди 9 години
Люси е страхотен филм. Дни наред след като го гледах, се сещах за разни мисли от него и размишлявах над тях. Което показва, че наистина е стойностен филм. Така че си заслужава първото място. Когато излязохме от киното, имах усещането, че може би след върлата реклама, за голяма част от хората ще остане неразбран, надявам се да съм грешала. Защото филмът определено е добър. И като режисура, и като изпълнение, и като детайли, и най-вече като сценарий. Особено ако си на подходящата вълна за него...
4
1
 
19
 
! Отговори
Plamen преди 9 години
До АнонименСамата исория на филма е взаимствана наистина от комикс. Пък ако сте гледали филма ще видите,че филма няма общо с митологията.
3
5
 
25
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
В събота водих жената на кино и го гледахме. Бяхме приятно изненадани, хареса ни!А и най-накрая нещо по-различно от екранизираните комикси:)
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като "Limitless" ли е, или по-зле?
1
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, не е като за Оскар, ама става за гледане. Единствено, че ми се стори доста кратък.