Клуни ще снима нов филм за незаконно подслушване

Той е вдъхновен от скандала с медиите на Рупърт Мърдок
4 сеп 2014 08:21,
10
Клуни ще снима нов филм за незаконно подслушване
Снимка: Архив Reuters

Американският актьор и режисьор Джордж Клуни ще снима филм, посветен на скандала с незаконното подслушване на телефони на британци, извършено от журналисти от медийната империя на Рупърт Мърдок във Великобритания, предадоха световните агенции.

Снимките на филма "Хакерска атака" ще започнат идната година. Лентата ще е по едноименната книга на журналиста Ник Дейвис от британския в. "Гардиън", в която се описва как британски вестници са прониквали в гласовите пощи на телефоните на близки на жертви на престъпления, на кралски особи, на звезди и на близки на военни в чужбина.

Тази история е за лъжата, корупцията, за шантажа на най-високо ниво в правителството и в най-големия лондонски вестник, се казва в изявление на Клуни, разпространено от филмовото студио Сони пикчърс.

Клуни е син на журналиста Ник Клуни и има специален интерес към ролята на журналистиката в живота на хората. Скандалът с незаконното подслушване накара магната Рупърт Мърдок да закрие таблоида си "Нюз ъв дъ уърлд" през 2011 г.

Заради скандала с незаконното подслушване, извършвано от журналисти на в. "Нюз ъв дъ уърлд", Мърдок се отказа от офертата си на стойност 12 милиарда долара за закупуването на британската телевизия Би Скай Би.

В разгара на скандала тази оферта предизвика гнева на политиците и на обществеността и отлива на рекламодателите.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
дишат му праха на ЦЦ преди 9 години
В главната роля ще бъде Цв.Цветанов, с големите уши, защото е напред с материала по темата, а негови подчинени с отвертки ще разбиват компютрите, когато им хванат незаконните подслушвания за 110 млн. лв. при Герб. Над 800 известни личности- политици, бизнесмени, от културата и т.н. са били подслушвани незаконно от Герб и Цветанов, вкл. Борисов, чийто корупционен разговор с Ваньо Танов за политически чадър над Мишо Бирата, който си е плащал, за да не го закачат, е от СРС на службите.
8
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Когато NSA и USA дригите правителства от "пет очи" правят това се нарича "борба с тероризма", а когато някой друг го прави - "лъжата, корупцията, шантаж"...
7
0
 
4
 
! Отговори
тома неверни преди 9 години
И ролята на Ц.Цветанов ли ще играе,във филма за подслушването?
6
0
 
1
 
! Отговори
Бимбо преди 9 години
Бе-е-е-ееее!
5
1
 
2
 
! Отговори
ужаси преди 9 години
В американските бази има психо генератори, превръщащи българите във безмозъчни и безволеви зомбита! Долу УСА!
4
0
 
1
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
До АНТИОВЦАНа кой му пука за обикновените хора подслушването е за проучване и превземане на пазарни ниши !
3
2
 
0
 
! Отговори
Бимбо преди 9 години
След един месец тоя филм пак ще го гледаме с ***, а ще се кефят, че Цвъки им обръща Фнимание! Спете, спете, овце!
2
0
 
4
 
! Отговори
АНТИОВЦА преди 9 години
В момента в Америка са открити 17 фалшиви антени за телефонни сервизи. А може и да са много повече се казва. Те прихващат и след това намалят сигнала като ти продължаваш да си говориш. Никой не знае на кого са и кой ги е поставил. То и при нас сигурно има такива но трудно се откриват и те облъчват и побъркнат хората.
1
1
 
6
 
! Отговори
Hitar Petar преди 9 години
Филмът ще е по истински случай, сценарий - Цв.Цв. !