Фестът в Торонто тръгва с филм с Робърт Дауни младши

В "Съдията" участва и Робърт Дювал
5 сеп 2014 13:00,
1

Робърт Дауни младши със съпругата си Сюзан Дауни. Снимка: Reuters

Сюзън Никол Дауни

Прочети още на: http://www.dnes.bg/zvezdi/2014/07/10/robyrt-dauni-mladshi-shte-stava-bashta-za-treti-pyt.231881
 
Сюзън Никол Дауни

Прочети още на: http://www.dnes.bg/zvezdi/2014/07/10/robyrt-dauni-mladshi-shte-stava-bashta-za-treti-pyt.231881Снимка: Reuters

Международният филмов фестивал в Торонто, масово смятан за старт на оскаровия сезон, беше открит с прожекция на лентата "Съдията" с участието на Робърт Дауни младши и Робърт Дювал, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Преминавайки по червения килим преди премиерата на филма, Робърт Дауни младши сподели колко голяма чест за него е престижният кинофест да стартира с прожекция на "Съдията".

В лентата на режисьора Дейвид Добкин Дауни младши играе адвокат от големия град, завърнал се у дома, когато баща му - съдия в малък град (Робърт Дювал), с когото не поддържа връзка, е обвинен в убийство.

Според критика Джъстин Чан от "Варайъти", цитиран от Ройтерс, в "Съдията" Робърт Дауни младши и Робърт Дювал демонстрират "свирепа екранна химия". Лентата излиза на екран в САЩ на 10 октомври.

На 39-ия кинофестивал в Торонто, който ще продължи до 14 септември, ще бъдат показани 285 филма. С интерес се очакват лентите "Игра на имитиране" с Бенедикт Къмбърбач и "Wild" с Рийз Уидърспун. Днешният 5 септември е обявен за Ден на Бил Мъри.

Фестивалната публика ще може да проследи три от най-популярните ленти с участието на комика - "Нашивки", "Омагьосан ден" и "Ловци на духове", след което ще се състои световната премиера на най-новия му филм "Св. Винсънт".

През годините кинофестивалът в Торонто е послужил като стартова площадка за няколко филма, триумфирали впоследствие на наградите "Оскар". Сред тях е миналогодишният победител "12 години в робство".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре го пробутват този масон