"Любиринтът: невъзможно бягство" оглави бокс-офиса в Северна Америка

На второ място е "Билет за отвъдното"
22 сеп 2014 12:15,
4
"Любиринтът: невъзможно бягство" оглави бокс-офиса в Северна Америка
Снимка: Reuters

След като "Пазители на галактиката" и "Костенурките нинджа" дълго време господстваха в бокс-офис класацията на САЩ и Канада този уикенд на първо място е фантастичната лента "Лабиринтът: невъзможно бягство" с приходи от продажбата на билети в размер на 32,5 милиона долара, съобщиха световните информационни агенции.

Действието на филма се развива в постапокалиптичен свят, а в центъра на сюжета е младият Томас (Дилан О'Браян), който се събужда в празен асансьор без спомен за случилото се преди това. Единственото, което той си спомня, е своето име.

След като излиза от асансьора, Томас попада сред 60 млади момчета, които живеят в затворено общество и сами отглеждат храната си. Мястото е напълно изолирано от останалия свят и на всеки 30 дни пристига по едно ново момче. Първоначално всички новопристигнали са правили опити да се измъкнат през лабиринта от пътища, които опасват мястото, но никой не е постигнал успех.

Точно когато Томас и останалите са на път да изгубят всякаква надежда за спасение, те попадат на младо момиче в безсъзнание, което държи в себе си странна бележка.

Внезапната поява на момичето е само началото на серия от събития, които ще променят завинаги животите на изолираните момчета.

"Лабиринтът: невъзможно бягство" е по едноименния футуристичен роман антиутопия, първа книга от нашумялата поредица на Джеймс Дашнър "Лабиринтът". Режисьор на лентата е Уес Бол.

Екипът на филма разчита за доброто му разпространение на феновете на книгите на Дашнър и на ниския бюджет /само 33 милиона долара/. Действително, тези два компонента осигуряват много добър старт на творбата. Още през премиерния си уикенд на екран лентата събира от продажбата на билети по света сумата от 81,5 милиона долара.

Почитателите на поредицата няма дълго да чакат продължението на филма. Правата за втората книга на Дашнър "Лабиринтът: В обгорените земи" вече са откупени. Снимките започват тази есен, а режисьор на продължението отново ще е Уес Бол.

На второ място в бокс-офис класацията в Северна Америка тозиуикенд е друг премиерен филм - "Билет за отвъдното" с 13,1 милиона долара. Главната роля в екшъна е поверена на Лиъм Нийсън. Сценарист и режисьор на филма е Скот Франк.

Трета е комедията "Ето тук те оставям" с Тина Фей и Джейн Фонда. Лентата с бюджет от едва 20 милиона долара е събрала през уикенда 11,9 милиона долара. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
thaddeus преди 9 години
Dnes.bg, какво е лЮбиринт, нещо като любовен лабиринт ли?!
2
1
 
2
 
! Отговори
az преди 9 години
Абе Вие едно име правилно ли не можете да напишете?
1
1
 
0
 
! Отговори
лЮбиринт ? преди 9 години
"Любиринтът: невъзможно бягство" оглави бокс-офиса в Северна АмерикаНа второ място е "Билет за отвъдното"22 сеп 2014 12:15, Мария Нестерова0Прочети още на: dnes.bg/kino/2014/09/22/liubirintyt-nevyzmojno-biagstvo-oglavi-boks-ofisa-v-severna-amerika.239656